5 Dan równy 5 Danowi...?? - jakie są wasze opinie?
Napisano Ponad rok temu
..czy jak to tam mawiał Connor McLoud...
Yoshi
Napisano Ponad rok temu
Przed pojedynkiem wyzywający musiałby opłacić składki (sobie i rywalowi) w konkutrencyjnej federacji coby techniki wchodziłyPanowie!!
Zapominacie, że Ki miszczów z jednej federacji nie działa na Ki miszczów z innych! Trzeba wszystkich cichcem do jakiejś zapisać, bo inaczej HK sobie, Aikikai sobie, że nie wniknę już w podfederacje jak to w Polszcze. Pozdrawiam
Gwyn
Czyli pojedynek musiałby się odbywać też na neutralnym gruncie, inaczej wiadomo nie to feng shui, zła karma cieki wodne albo za twarda mata i już powód do protestów.
A jeszcze jedno, trzeba się zastanowić czy dopuszczamy pojedynki tylko pomiędzy danami, czy pozwalamy żeby watahy "niehakamowców" mogły miszczom rzucać wyzwanie.
Napisano Ponad rok temu
ale co kiedy zatłukający jest gejem?
z góry zakładasz wygraną?
Napisano Ponad rok temu
z góry zakładasz wygraną?
ale co kiedy zatłukający jest gejem?
z góry to może nie, ale po pierwsze co jeśli?
po drugie jak by nie było, to przeciwnik rzeczonego geja musiał by cały czas uważać, żeby się tyłem do niego nie ustawiać i takie tam. to chyba spory handycap (czy jak to się tam pisze) nie?
Napisano Ponad rok temu
zręczny koziołek pozbawiony jąder? 8Ożeby się tyłem do niego nie ustawiać i takie tam. to chyba spory handycap (czy jak to się tam pisze) nie?
ps.
Przepraszam za kolejny nic nie wnoszący post dzisiaj. Chorym.
Napisano Ponad rok temu
po drugie jak by nie było, to przeciwnik rzeczonego geja musiał by cały czas uważać, żeby się tyłem do niego nie ustawiać i takie tam. to chyba spory handycap (czy jak to się tam pisze) nie?
a z przodu to lodzi. , o przepraszam, luzik? uważać nie zaszkodzi w każdym momencie
Napisano Ponad rok temu
.........hmhm.......w aikido jest taka znana technika co sie nazywa Zanshina z przodu to lodzi. , o przepraszam, luzik? uważać nie zaszkodzi w każdym momencie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie, na tych samych prawach jak "wioslowanie" 8)to zanshin jest techniką?
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie, na tych samych prawach jak "wioslowanie" 8)to zanshin jest techniką?
to może wprowadzimy jeszcze punktację, za załatwienie sprawy konkretną techniką.
np:
zatłuczenie przez shomen bokenem - 1 pkt.
iriminage ze złamaniem podstawy czaszki - 5 pkt
ukatrupienie poprzez "wiosłowanie" - 20 pkt
ubicie przez "zanshin" (no co - w końcu Szczep utrzymuje, ze to technika :twisted: ) - 250 pkt
Za uzbieranie np 2000 pkt przyznawane były by półdany,
Zamysłem autora pomysłu jest rozwijanie aikido przez motywowanie do ubijania przez wymyślne techniki, bo w przeciwnym razie wszyscy pójda na łatwiznę i zaczną do siebie strzelać.
k (w nastroju racjonalizatorsko-rozwojowym)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W taki sposób ludzie z 10 danem będą trochę choć chronieni, ale jednak nie pozbawieni frajdy otłuczenia kogoś
Napisano Ponad rok temu
Drogi Kurmie ! ,
W końcu dzięki twej wypowiedzi dotarło do mnie dlaczego w budo
odwrócenie się do przeciwnika = śmierć , i dlaczego na zajęciach
za takowy błąd bierze się od instruktora po łbie (niektórzy z resztą regularnie ! ).
Jak mawiają słowianie : "Bezpieczeńśtwo uber alles"
Remik (Wciąż odkrywający na nowo prawdy podstawaowe:)
Napisano Ponad rok temu
Drogi Kurmie ! ,
W końcu dzięki twej wypowiedzi dotarło do mnie dlaczego w budo
odwrócenie się do przeciwnika = śmierć , i dlaczego na zajęciach
za takowy błąd bierze się od instruktora po łbie (niektórzy z resztą regularnie ! ).
Jak mawiają słowianie : "Bezpieczeńśtwo uber alles"
Remik (Wciąż odkrywający na nowo prawdy podstawaowe:)
po pierwsze primo - się polecam
po drugie primo to: "za takowy błąd bierze się od instruktora po łbie" pachnie mi to dyskriminacją . :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
to może wprowadzimy jeszcze punktację, za załatwienie sprawy konkretną techniką.
np:
zatłuczenie przez shomen bokenem - 1 pkt.
iriminage ze złamaniem podstawy czaszki - 5 pkt
ukatrupienie poprzez "wiosłowanie" - 20 pkt
ubicie przez "zanshin" (no co - w końcu Szczep utrzymuje, ze to technika :twisted: ) - 250 pkt
Za uzbieranie np 2000 pkt przyznawane były by półdany,
Zamysłem autora pomysłu jest rozwijanie aikido przez motywowanie do ubijania przez wymyślne techniki, bo w przeciwnym razie wszyscy pójda na łatwiznę i zaczną do siebie strzelać.
k (w nastroju racjonalizatorsko-rozwojowym)
Więc każdy DAN-owiec będzie musiał nosić przy sobie kartę plastikową na której będą zapisywane punkty. Wczytywane na najbliższej stacji benzynowej za okazaniem otłuczonego przeciwnika. Wrazie, gdyby zwycięzca nie miał akurat ochoty na kolejnego Dana, mógłby wymienić punkty na zgrzewkę piwa albo komplet śrubokrętów
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zapomnijcie o kolczykowaniu. UE na pewno tego nie odpusci, a chcemy przeciez miec rasowych miszczow.
ups... no i tutaj wchodzimy na grząski teren reprodukcji.
skoro miszcze mają być rasowe, to krzyzowanie się miszczów może odbywać się jedynie w prostej linii poziomej - żadnego zapładniania w dół (np3 dan miał by zapładniać 3 kyu - wykluczone).
za takie praktyki tez by trzeba jakieś sankcje wprowadzić.
tak jak patrzę na ten problem i biorąc pod uwagę niewielką ilość kobiet miszczow, podniesiony wcześniej przeze mnie problem gejostwa miszczów jawi się jako zagadnienie poważne i wymagające szybkiego rozwiązania.
:twisted: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanko
- Ponad rok temu
-
Aikido Renshin
- Ponad rok temu
-