Napisano Ponad rok temu
Re: Filmy,filmiki, pokazy
Znowu widzę się prostytutce opłatek odbija...
Panowie, proszę zacytować gdzie wyśmiałem Segala. Że jest gruby i się skończył jako gwiazda? no kur..a, bo jest gruby i się skończył. Trawa jest zielona!!! <- właśnie wyśmiałem trawę
Stwierdziłem wręcz przeciwnie: nie należy go dyskwalifikować jako trenera, bo nie wiemy o nim nic w tym temacie.
To tez jest wymóg sceptycyzmu.
Umysły zen sobie wykształcajcie, ja jestem jak najbardziej otwarty na wszystko i nie potrzebuję do tego dziwnej nazwy. Otwartość tak, tylko z dobrym filtrem na ciemnotę. Ten filt nie przepuszcza ani pomysłów gościa, ani rozwoju duchowego Szczepana (przynajmniej dopóki nie przedstawi jakichś racji), Prawdy Objawionej przez O Rydzyka, ani tego, że Silvia znokautował przeciwnika frontem na twarz dzięki aikido. To jest big time, major league bullshit.
Dlaczego go Silvia zaprosił do współpracy wiedzą zainteresowani, możemy sobie gdybać co do tego. Przyjmuję najbardziej prawdopodobną tezę, dopuszczam inne. Teza "bo ma umysł zen i chciał się otworzyć na nowe" wpada gdzieś do wora ze znajomym napisem. To jest USA, to są zawodowcy, oni na tym pieniądze robią, nie działają na zasadzie "spróbuję, może się uda, a może poświęcę kilka miesięcy na bullshit".
Walka nie miała nic wspólnego z aikido bo:
- była walką, co jest sprzeczne z ideą przecież, a podmiot zaatakował, w aikido nie ma ataku, kopnięć też nie ma
- opuszczone ręce miał i często Muhhamad Ali, a on na bank nie był aikidoką, często podczas walki się opuszcza łapy po to by zirytować i sporowkować napastnika, wiązanie tego z aikido to bzdura
- wiele jak nie większość walk zaczyna się czajeniem na przeciwnika i badaniem
Jesteście tak zakleszczeni na dowiedzenie, że "aikido jednak działa", aż szkoda pisać. A ciągle słyszę "to nie o to chodzi, jaka skuteczność, klatki fuu", a tu jak dzieci bijecie pianę uradowani, że pojawila się choćby wątła niczym pajęcza ale nić łącząca waszą sztukę z mma. Masakra.
Może czas wsłuchać się w swój głos, wyraźnie to lubicie, bo często dostaję ten zarzut a w ogóle nie wiem o co w nim może chodzić?