Kyokushin czy Oyama
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Maniak kupuj skaner, żebyśmy mogli w końcu dotrzeć do materiałów tak niestety trudno dostępnych w Polsce. :wink:
Nawet bierz na raty, bo wiele osób bedzie ci wdzieczne, a jak wiesz wszystko w przyrodzie jest relatywne.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
MANIAK - szkoda czasu i energii.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ty naprawde tak myslisz??? Przeciez to jakis fanatyzm jest!Wesley pozwol ze tobie odpowiem jako pierwszemu bo az sie we mnie gotuje jak czytam takie bzdury. Ja nie pisalem o bunkai tylko o kakiach ktorych wariantow sa setki (przechwyty, przezuty, duszenia, dzwignie i wejscia na punkty witalne). Jezeli urozmaicacie swoje Goju ryu o elementy z bjj to jest to poprostu smieszne dla mnie. W naszym Goju jest wszystko czego potrzeba i nie musimy urozmaicac go o dodatkowe techniki z innych styli.
Nie przyszlo Ci nigdy do glowy, ze ktos inny tez moze miec racje? Ze jakies inne podejscie, inne rozwiazania moga wzbogacic Twoja wiedze o SW?
Pozdrawiam
P.S.
Tak na marginesie, sposob Twojej dyskusji i "gluchosc" na argumenty nasuwa mi mocne skojarzenia z LPR... ale to moze tylko, takie moje uczulenie
Napisano Ponad rok temu
Mi sie najbardziej podoba uczciwe podejscie do tematu, bylem ostatnio u swojego starego trenera jujitsu na sali po 5 latach chyba albo wiecej. Pytam sie, jak sensei? Dalej walicie po 1000 przysiadow i 500 lokow na tarcze? A sensei na to, kto by to dzis wytrzymal, teraz bjj robimy caly czas a i tak widzisz ledwo pol sali zapelniam...ale sensei nie traci ducha i dalej wie co zyciu dobre pojechal ostatnio na zawody Oyama i zdobyl 3 miejsce (a od kilku dobrych lat uczy czystego jj tylko), bardzo sie cieszyl jak to zrobil KO mawashi na glowe komus...widzialem po nim ze to przytulanie na ziemi to jednak wbrew jego naturze jest...
sory w sumie za offtopic
Napisano Ponad rok temu
Nie chodzi tu przeciez chyba o weryfikacje naszych zdolnosci
Jezeli chcesz jenak przyjechac to zapraszam do warszawy na maly "kolezenski" trening. I oczywiscie mozesz przyjechac kiedy chcesz
I nie wiem co ma byc tym fantazmem niby. Kakie? Cwiczyles kiedys kakie? I jak najbardziej mozna wzbogacac wiedze o sztukach walki cwiczac cos jeszcze ale najpierw trzeba w pelni poznac dobrodziejstwa stylu ktory zaczales cwiczyc. Czy uwazasz ze znasz na tyle goju ryu zeby zaczac cos jeszcze??
I jak juz starasz sie uczestniczyc w rozmowie to odpisuj odrazu a nie po 5 dniach
Ja szczerze mowiac myslalem ze to wlasnie ty jestes od Romka Giertycha Ale najwidoczniej sie mylilem. Ty musisz byc od Leppera
Bez odbioru.
Napisano Ponad rok temu
Sorki, Kyokushin - ja mowilem, ze jestem niedojrzaly i takim chce pozostac. Dojrzali to chyba takie smutasy? :wink:
K_P
Sorki K_P ale ta wypowiedź nie odnosiła się do twojej osoby tylko niejakiekiego ninja,
co dużo gada o doświadczeniu i o tym że większość forumowiczów to dla niego dzieci.
NInja 65
Analizując twoje posty
Skoro mówisz że większość swojego życia trenowałeś style kontaktowe to zakładając jak się deklarujesz(nie amator, doświadczony, trenujący więcej niż żyje Perminator) masz co najmniej 30 lat to z tego przynajmniej 16 musiałeś poświęcić na style kontaktowe, dalej patrząc zostaje 14 lat, z tego co się wypowiadasz to masz już pewne doświadczenie w Goju czyli gdzieś 6 latek .
Czyli trenujesz sztuki walki od 8 roku życia
Albo podaj swój wiek to może uda mi się dokładniej zweryfikować.
Napisano Ponad rok temu
pozatym mógł przecież trenować pare rzeczy jednocześnie...
Napisano Ponad rok temu
Przyjechac, potrenowac, nauczys sie czegos nowego. Moze przekonac sie, ze nie jestescie jednak ortodoksyjnymi tradycjonalistami z klapkami na oczach i wstretem do wszystkiego co nie z OkinawyWesley w jakim celu chcesz przyjechac do nas na trening jezeli mozna wiedziec??
Nie chodzi tu przeciez chyba o weryfikacje naszych zdolnosci
Jezeli chcesz jenak przyjechac to zapraszam do warszawy na maly "kolezenski" trening. I oczywiscie mozesz przyjechac kiedy chcesz
Absolutnie nie czuje sie znawca goju ryu. Ale jestem pasjonatem, hobbysta. Wiec nie widze, zadnych przeciwskazan do trenowania wiecej niz jednego systemu.I jak najbardziej mozna wzbogacac wiedze o sztukach walki cwiczac cos jeszcze ale najpierw trzeba w pelni poznac dobrodziejstwa stylu ktory zaczales cwiczyc. Czy uwazasz ze znasz na tyle goju ryu zeby zaczac cos jeszcze??
wydalo sieJa szczerze mowiac myslalem ze to wlasnie ty jestes od Romka Giertycha Ale najwidoczniej sie mylilem. Ty musisz byc od Leppera
Bez odbioru.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Europejskie Seminarium Shidokan - Polska 2005
- Ponad rok temu
-
Tuite-waza
- Ponad rok temu
-
Letnie Obozy