WYŻSZY PRZECIWNIK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kselos dobrze mowi, musisz wpuscisz wyzszego przeciwnika i skontrowac w dogodnej chwili, skracajac dystans. Mozesz tez poogladac stare walki Tysona - wlasnie doskoki i skracanie dystansu moim zdaniem Tyson mial opanowane perfekcyjnie.
Perminator, masz jakiegoś linka żebym mogła ściągnąc jakieś walki Tysona Zobacze na czym on się opiera.
Napisano Ponad rok temu
A co do tematu to ja ostatnio walczylem z wiekszym od siebie (o 10 cm wzwyż , a wszesz to o dużo więcej) i wychodzi mi to co zawsze . Trzeba trenować i jeszcze raz trenować. A mali zawsze mają o tyle łatwiej że są szybsi i silniejsi (jeśli trenują i jeszcze raz trenują).
Technika na niego to głównie wyprzedzanie front kickiem(mae geri) jego lowkicka i próby podcięcia. Dla mnie rękoma powinnaś walczyć jak najmniej(mocna garda). I przedewszystkim ruchliwość i szybkość(a żeby to mieć trening i jeszcze raz trening).
Napisano Ponad rok temu
Ciężko tu walczyć z wyższymi nei mogąc atakowac ich głowy rękoma, ale myśle że raczej nei powinnas ostro nacierać. Raczej dystans i w czasi eataku przeciwnika ostro wchodzić, kąsać i cofac sie. Tu ważna jest bardzo szybkość i timing, w ten sposób mniejszy może wygrac z więkrzym.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sprobuj tez z P2P, ale nie wiem czy do soboty zdazysz...
Napisano Ponad rok temu
Wlaczac z wysokim przeciwnikiem musisz liczyc na szybkosc proponuje trzymac dystans (pamietaj ze jego/jej rece moga byc dluzsze niz twoje nogi ) potem szybkie wejscie kizami zuki + suroashi (nieiwem czy dobrze pisze nie pamietam juz chodzi o dojscie stopy tylnej do przodu i wyprowadzenie kroka do przodu) potem gyaku zuki w chudan. 100 % wazary. Proponuje tez mawashy z doskoku na chudan z szybkim (prawiejednoczesnym) atakiem kizami zuky. Sorrki za bledy juz dawno nie pisalem nazw po japonsku wiec napewno sia bledy ale chyba wszyscy wiemy o co chodzi.
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Niestety w knockdown nei zabardzo takie kombinacje zadziałają. Kizami na chudan ma znikomą siłę. Ni i nei ma u nich Wazari, knockaut to ippon i tyle z punktów. Jak walka nie jest rozstrzygnięta przez ippon to sędziowie oceniają który zawodnik miał przewagę.Skromnie cos ci Green Lady podpowiem
Wlaczac z wysokim przeciwnikiem musisz liczyc na szybkosc proponuje trzymac dystans (pamietaj ze jego/jej rece moga byc dluzsze niz twoje nogi ) potem szybkie wejscie kizami zuki + suroashi (nieiwem czy dobrze pisze nie pamietam juz chodzi o dojscie stopy tylnej do przodu i wyprowadzenie kroka do przodu) potem gyaku zuki w chudan. 100 % wazary. Proponuje tez mawashy z doskoku na chudan z szybkim (prawiejednoczesnym) atakiem kizami zuky. Sorrki za bledy juz dawno nie pisalem nazw po japonsku wiec napewno sia bledy ale chyba wszyscy wiemy o co chodzi.
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
A mali zawsze mają o tyle łatwiej że są szybsi i silniejsi (jeśli trenują i jeszcze raz trenują).
Ale my nie zakładamy, że OBAJ trenują... wtedy sprawa się "troszkę" komplikuje
Napisano Ponad rok temu
jej rece moga byc dluzsze niz twoje nogi )
Nie jestem az tak niska. Mam 170 cm wzrostu. Nie przesadzaj
Napisano Ponad rok temu
Konkluzja - nie trzymaj dystansu z wyższym bo to może wyjść na dobre tylko jemu, musisz znaleźdź dogodny moment do wejścia w zwarcie i wtedy bum,bum czyli szybka seria ręjkami na wys. chudan splot i poniżej. Musisz popracować nad szybkością i precyzją uderzenia rękami, a wtedy wzrost przeciwnika obruci się przeciw niem. Bowiem wyższy ma większy problem z udrzaniem w krótkim dystansie, a chwycić ci nie może.
P.S. Ale to moje zdane i może w twoim przypadku się nie sprawdzić gdyż ja nastawiam się na szybkość, precyzję i miarodajną siłę uderzenia
Napisano Ponad rok temu
Dam rade
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem az tak niska. Mam 170 cm wzrostu. Nie przesadzaj
Ja też mam 170cm wzrostu, a biorąc poprawkę na płeć masz lepiej, więc nie bój się - dasz radę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wlasnie jaki styl trenujesz Green Lady ja podalem ci porady do sotokan sportowego napweno w Kyokushin ci to nie pomoze
:roll:Kyokushin.Powiedz co za styl trenujesz?
Napisano Ponad rok temu
ja juz dosyc długo walcze w Kyokushin light contact a jestem bardzo niski w równaniu z rówieśnikami, jak walcze z kims do 10 cm wyższym no to walcze z nim normalnie tak jak umie najlepiej, jezeli jego przewaga wzrostu jest większa niz 10 cm to ja sie go bardzo blisko trzymam na taki dystans ze ja moge kopnąć normlanie a on ma trudnosci, bo ma nogi za długie, tylko ze takie pchanie sie srasznie męczy i sedziowie tez nie lubie czegos takiego
Ale myśle ze takimi rzeczami powinien zajmowac sie twój trener,
P.S. Kselos twoja taktyka z zejsciem po łuku sie nie sprawdzi, znaczy zadziała zejscie tak jak ma ale atak z doskokiem 100% bedzie wybroniony. U nas zawodnicy w light contact sa strasznie wyczuleni na kopnicia na głowe w końcu to 5 pkt. żadne bezpośrednie kopnięce nie wejdzie, poniewaz wszyscy lepsi zawodnicy mają dobry refleks. Na głowe wchodzą kopnięcia w czasie akcji, kominacji rękamii nogami
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Druzynowe Mistrzostwa Europy Regionów WKF Seniorów - Lipsk
- Ponad rok temu
-
STOPNIE NA PASIE
- Ponad rok temu
-
Shindo Shizen ryu