Manga i Anime
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ninja Scroll jest świetny (anime).
Nienawidze Mangi i anime, moje osobiste odczucia estetyczne powisily by ich tworcow za brak guustu, dobrego smaki i kiczowatosc.
Ale zgadzam sie z pzredmowca, Ninja Scroll.
A Usagi Yojimbo to nie jest manga.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a Don Zen, obejrzyj sobie Ninja Scroll (ale nie serie TV, tylko pelnometrazowy) czy Kenshin OAV (z samurajsko-ninjowskich) albo Hellsing (nieco inne klimaty), czy Berserk (klimaty sredniowiecznej Europy, ale zaje...ste, ) - gdzie tam jest 'cukierkowatosc' ? 8O Chyba Twoja opinia opiera sie na kilku 'screenshotach' z telewizora, jak mlodsza/starsza siostra ogladala jakis 'Sailor moon' albo 'Pokemony'... :?
Napisano Ponad rok temu
nie znam się na tym- lubie ten komiks po prostu, bo bardzo dobrze oddaje realia tamtego czasu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do Usagiego Yojimbo,to wprost nienawidze tej nowej serii "Space Usagi".Bezndziejny
Napisano Ponad rok temu
natomiast zwykly jest super!
Napisano Ponad rok temu
Mam wszystkie odcinki.
Wiec jak chcesz to mozemy sie jakos dogadac, nagram Ci na CD.
Napisano Ponad rok temu
Nagraj mi,proszę
Co do "Space Usagi" to możesz sprawdzić na stronie:www.usagiyojimbo.com
Napisano Ponad rok temu
Kapral,Do Hoang Viet - co do Usagi to w sumie ja sie nie znam, nie wiem nawet jakie sa wyznaczniki tego czy komiks jest manga czy nie Ostatecznie niewazne jak sie gatunek nazywa tylko wazne czy sie podoba...ja zawsze myslalem ze Usagi to manga w ktorej zamiast ludzi sa te zwierzaki, ale ogolnie to wlasciwie nie wiem co to za gatunek i nie zalezy mi na tym zeby wiedziec Wystarczy ze mi sie podoba
Z mangi z tematyki samurajskiej to proponuje 'Sword of the immortal' ('Miecz niesmiertelnego' -w kazdym empiku znajdziesz)...
Anime samurajskie to jeszcze 'Ninja ressurection'...
Z 'kenshina' serialu (anime, mangi nie czytalem) to dla mnie do strawienia jest zaledwie gdzies tak z 25% tego (dla tych co widzieli-podoba mi sie watek Sishio, i prawie wszystkie odcinki z Saito ), reszta jest dla mnie wlasnie zbyt przeslodzona i w sam raz dla przedszkolaka...a manga, o ile wiem, to sie opiera na serialu wlasnie (cos z 80 odcinkow mniej wiecej , jesli dobrze pamietam...)
GrafRamolo, co okreslasz mianem 'ogolna kiczowatosc' ? i kiedy jest uzasadniona ? ;]
Napisano Ponad rok temu
Masz wszystkie odcinki Kenshina jako Anime w wersji Polskiej
Nagraj mi,proszę
Co do "Space Usagi" to możesz sprawdzić na stronie:www.usagiyojimbo.com
Jezeli chcesz naprawde to anime, to moge nagrac bez problemu.
Zapraszam do mnie z czystymi CD w liczbie 25.
Ale niestety niemam po polsku.
Mam w wersjii orginalnej, z angielskimi napisami.
I naprawde szczerze w takiej wersjii polecam gdyz inna forma wiele
zabiera japonskim animacjom, niewspominajac juz o lipnych piosenkach tlumaczeniu itd.
Napisano Ponad rok temu
Żłówie Ninja(Teenage Mutant Ninja Turtles) jest bardziej podobne do Power Rangers Ninja Storm(nie myslcie,że jestem dzieciakiem,mój młodszy brat to ogląda )
Jeżeli już gadamy o telewizji to,wiecie może kiedy leci Pro Bushido na Eurosport
Wymieńcie wszystkie dostępne Mangi dotyczące Samurajów w Polsce,bo czsami nie wiem co to za Manga np."Mononoke Hime".
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szukam szkoły
- Ponad rok temu
-
Przebarwienia
- Ponad rok temu
-
Krakowski Klub Iaido