HwaRangDo
Napisano Ponad rok temu
poza tym ma swoją długą historie
to żadna nowość
i nie mooofie że moje jest najlepsze
sorry jeśli z mojej wypowiedzi tak wnioskujecie
widziałem treing muai thai jak sie u mnie w klubie dresy leją
ale to może tylko u mnie
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
PS. nic nie mam do aikido akurat tak mi sie nasunelo, nawet fajnie to wyglada choc w skutecznosc nie wierze
Jak Ci kiedyś jakiś bysior zrobi yonkyo albo nikkyo to uwierzysz. Siłę trzeba mieć wbrew pozorom... A na aikido zazwyczaj chodzi dużo chuderlaków.
Napisano Ponad rok temu
Jak Ci kiedyś jakiś bysior zrobi yonkyo albo nikkyo to uwierzysz. Siłę trzeba mieć wbrew pozorom... A na aikido zazwyczaj chodzi dużo chuderlaków.
hehe bylem w 2 sekcjach w Toruniu bo znajomy szukal jakiejs rekreacji dla dziewczyny i nigdzie nie widzialem bysiora na aikido pozatym nie wiem jak te techniki mozna zastosowac tzn w sumie wiem trzeba miec zajebisty wrecz nieludzki timing i byc idealnym technikiem, podejrzewam ze jakies efekty sa pewnie po 10 latach :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Te slowa wydaja mi sie zenujace :? nie trenuje muay thai co prawda ale w walkach uderzanych ciagle prowadzenie ataku zwieksza szanse na wygrana i nie daje szansy na skupienie sie przeciwnikowi. Mowisz zadnej techniki trzeba pamietac ze sierpy, haki, lokcie, low kicki to tez techniki mimo ze mniej efektywne niz obrotówki na wysokosci 3,6 m :wink:chodzi mi o to że się nasuwają non stop.
żadnej techniki tylko lecą...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hwarangdo to styl powstały po II wojnie światowej, więc aż tak długiej historii to on nie ma...
Gizmo
nie bądź taki pewnien
mam w domu książkę o hwarangdo i jest historia
zreszta zalookaj
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zreszta są tu 2 historie
nowa i stara
a tak poza tym chłopaki
to wierze w to że muai thai jest skuteczne
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obstawiam, że mam tych książek więcej od Ciebie. Poczytaj opracowania historyków nie związanych z organizacją braci Lee... polecam na przykład [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .
Gizmo
wierze Ci
jak coś znajde to poczytam
dzięki
Napisano Ponad rok temu
święte słowa...niektórym się wydaje że jak coś wygląda prosto to jest proste...tylko żeby dobrze nauczyć się kopać lowkicki i bronić przed nimi trzeba lata treningów, podobnie z sierpami, hakami itp...każdemu kto myśli inaczej proponuję trening nawet krótki thaia lub boksu gdzie trener rozwieje ich wątpliwości i to co do tej pory wydawało się tak proste stanie się troche trudniejsze.Mowisz zadnej techniki trzeba pamietac ze sierpy, haki, lokcie, low kicki to tez techniki mimo ze mniej efektywne niz obrotówki na wysokosci 3,6 m :wink:chodzi mi o to że się nasuwają non stop.
żadnej techniki tylko lecą...
Napisano Ponad rok temu
trener moofił że dla nich kombinacje
z brązowego i czarnego pasa to banał
ale te z białego i żółtego są trudne
można się pomylić nawet przy krokach
Napisano Ponad rok temu
Lepiej sie tym nie chwalic :roll: bo skoro ma problemy z podstawami to co z niego za trener ...racja wierze w to
trener moofił że dla nich kombinacje
z brązowego i czarnego pasa to banał
ale te z białego i żółtego są trudne
można się pomylić nawet przy krokach
Napisano Ponad rok temu
to oni umieją perfect
ale łatwo się pomylić
nawet mistrzom sie zdarza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
widze willi ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia? moze by tak troche obiektywizmu, a przedewszystkim wiedzy. Raczej sie nie pomyle stwierdzajac ze nigdy nie byles na treningu MT
i wszystkie twoje opinie na temat tej sztuki walki sa na podstawie filmu Ong Bak z ktorego sie tak nasmiewasz i zarazem czerpiesz wzorce do oceniania MT.
MT to nawet nie sztuka tylko sport walki...tylko przywal jak możesz najmocniej...
nie wyciągam tylko z tego...widze w klubie dresów wychodzących z sali...
i ich odzywki.."yyyy..eeee....ehhehhehe...moooocnee...nooo....ja pierdole...oo..jaaaaa
noooo...niezłe to było..." zresztą wiecie jak sie dresy odzywają
wiec właśnie na tej podstawie....nie widać tam raczej normalnych, kulturalnych ludzi ćwiczących to dla obrony czy przyjemności...ale nie mówie że MT jest kompletnie do dupy..
poprostu co kto lubi
Willi, to kwestia indywidulanych preferencji. Troche o Hwarangd czytalem, ale z czytania tylko odechciewalo mi sie. Czytajac natomiast opinie zolnierzy USMC czy US navy gdzie sa programy MA oparte czesciowo na dosiwadczeniach z hwaragdo moglem nabrac jakas obiektywna opinie, Podobalmi sie nawet ten styl niejako.
Jdnak, podchodzisz do tego zbyt jednostronnie. Kazdy styl walki jest OK.
Tylko, nie mow prosze tak o MT.
MT to piekna sztuka walki z ponad dwutysiacletnia tradycja, i tak samo jak hwarang-do uduchowiona po czesci. Jest w niej duzo pieknych tradycji i ducha walki- co mi sie niezmiernie w tej sztuce podoba. Owszem, co kto lubi, ale z twojej wypowiedzi wynika, ze ludzie cwiczacy MT to drechy. Widzisz, nasz trener prowadzi duzo sekjcji, jedni to sami kibole a inni ustatkowani, porzadni, mili ludzie. W kazdej sztuce tez trzeba przywalic jak sie moze najmocniej 8) Taka secyfika.
nie krytykuj, a nie bedziesz krytykowany.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Od i jak czego zacząć?
- Ponad rok temu
-
Pomóżcie podjąć wybór !
- Ponad rok temu
-
KASK
- Ponad rok temu
-
Co, gdzie, kiedy w wakacje w Szczecinie?
- Ponad rok temu
-
Pchniecie kula
- Ponad rok temu
-
Maszyny do "biegania", rowery stacjonarne
- Ponad rok temu
-
A. Poczwardowski - artykuł ale w jakim Roczniku Naukowym?
- Ponad rok temu
-
SW w Wielkiej Brytanii
- Ponad rok temu
-
Korzystal ktos z http://sportsklep.pl
- Ponad rok temu
-
Lustracja
- Ponad rok temu