Młodzież szkolna w szwecji (video)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodzilem na boks i zapasy, zeby mnie na miescie na lali, jak to obcykalem to odpuscilem, bo na boskie sie serio sparki zaczely, mialy byc zawody, a na zapasy to jak sie jara to potem rzucaja po macie
no i ktos sie na mnie wyprul, ze mi chodzi o chuliganski boks nie wyniki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A poza tym na Brzeskiej pracowalem ... TEZ fajnie bywalo ... jak Cyganiaki okradali automaty telef.. to raz zesmy ich wzieli ... do kanciapy i palki poszly w ruch
Napisano Ponad rok temu
Mówią, że to taki praworządny i spokojny kraj. A tu patrzcie- plotki demolują, trawę depczą...
W sumie to tylko pozazdroscic takich bandytów. :wink:
To jakiś mały viking poszperał w sieci i tez chciał nagrac sobie cos na pamiatke
Szwecja nie jest juz krajem jak kiedys - witajacym z otwartymi ramionami uchodzców. Mieszkałem tam jako dzieciak i wtedy mało kto zamykał drzwi na klucz jak wychodził do pracy (mieszkałem w goteborgu - wiec całkiem spore miasto).
Pare lat temu szwedzi dziwili sie, ze złodzieje zaczęli wyciagac ich z samochodów na swiatłach dzis zostawiając rower pod szkołą zabieraja nawet siodełka ...
Maja sporo turków, cyganów i nasi tez swoje 3 grosze dokładaja ...
wiec nie oceniajmy ich problemów na podstawie tego filmiku :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedna z nich pojawia sie w momencie jak tak po 1/4 filmu koles jest na plot wywalony i tam go ktos oklada, a potem odrazu kamera na taka dziewczyne co go kopie (dziewczyna ma czapke)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ta dziewczyna nawet ładnie go kopnęła,dołożyła by do tego troche techniki i by go to trochę zabolało pewnie i tak tak było.Ale niestety muszę się zgodzić z resztą nasi są"lepsi"
Napisano Ponad rok temu
w żadnym kraju oprócz Polski, nie traktuje się drechów jako "tych co rozrabiają"?
w irlandii też są takie "polskie" drechy i to cała masa
Napisano Ponad rok temu
w szwecji cwaniaczki nie ubieraja sie w dresy - dres jest traktowany jak zwykły ciuch, wygodny ale bez poddekstu. Tam cfaniaczki noszą spodnie z krokiem w kolanach :wink:
Tak więc "hiphopszwedka" to taka "drespolka" ...
tyle drogą wyjasnień .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Społeczeństwo samotników
Prawa do wychowywania dzieci odbiera się nie tylko rodzicom, ale też nauczycielom. Aż do ósmej klasy uczniom nie wolno stawiać stopni, nie wolno ich zostawiać na drugi rok w tej samej klasie ani usunąć ze szkoły. Dzieci już od przedszkola mówią do nauczycieli na "ty" i nie muszą odpowiadać na ich powitanie. Coraz częściej dochodzi do napaści na nauczycieli dokonywanych przez uczniów. Maria Naesstroem, która pracuje w sztokholmskiej szkole jako nauczycielka angielskiego, opowiada "Wprost", że w wielu klasach nie sposób pracować z powodu chaosu, hałasu i agresji na lekcjach. Szwedzkie państwo, które w latach 60. XX wieku zastąpiło rodzinę, teraz nie jest już w stanie wypełniać wszystkich opiekuńczych funkcji, bo nie ma na to pieniędzy. Efektem jest zamykanie nie tylko świetlic, punktów opieki i ognisk dla dzieci, ale też szkół i przedszkoli. W efekcie coraz częściej dzieci pozbawione są opieki zarówno rodziny, jak i państwa.
Szwecja staje się społeczeństwem samotników. Państwo najpierw rozbiło więzi uczuciowe i emocjonalne w rodzinach, a potem same rodziny. Nic dziwnego, że obecnie aż 70 proc. wszystkich gospodarstw domowych w Sztokholmie to gospodarstwa jednoosobowe. Trudno się dziwić, że taki socjalizm podoba się Kim Dzong Ilowi. Społeczeństwem samotników jest o wiele łatwiej rządzić niż takim, którego ostoją jest rodzina, w którym istnieją normalne więzi. Tyle że takie społeczeństwo jest jedną wielką patologią.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Lima
- Ponad rok temu
-
Gdansk - Torun ;/
- Ponad rok temu
-
JA I DRES!
- Ponad rok temu
-
Afera w mięsnym... (nóż vs nóż)
- Ponad rok temu
-
"Ustawki" 2
- Ponad rok temu
-
ustawka
- Ponad rok temu
-
Zadyma w sklepie w Portugali i inne (video)
- Ponad rok temu
-
co jest najlebsze??
- Ponad rok temu
-
Po dłuższym namyśle....
- Ponad rok temu
-
Zaczepka na ulicy-czy dobrze postąpiłem?
- Ponad rok temu