Jaką stosować dietę ?
Napisano Ponad rok temu
Jakie stosujecie schematy zywienia by utrzymywac dobra forme, kondycje
bez przybierania na wadze, a nawet malym zmiejszaniu wagi.
Czekam na wasze wypowiedzi!
Napisano Ponad rok temu
Frytki, golonka i piwo. To na obiad. A na śniadanie i kolacje mnóstwo chleba ze smalcem, boczek, karkówa z gryla. I piwo.
To tak dla rozruszania tematu (((:
Sam jestem ciekaw - czy w Judo zawodnicy na światowym poziomie też stosują jakieś sportowe, specjalne diety? Mają swoich kucharzy czy techników żywienia?
Czy raczej wtryniają co im pasuje wiedząc najlepiej czego im trzeba - pilnując tylko swojej wagi?
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
a w dyscyplinach siłowych to już z najlepszych koksowni
Kiedys widziałem w Spale w OPO kadrę naszych zapaśników jak leżeli sobie w łóżeczkach podłączeni do kroplóweczek, a lekarze biegali między nimi.
Z judokami pewnie jest podobnie, ale nie widziałem więc ...
Ja ze swojej strony opieram (staram się) swoją dietę na białkach i jak najmniej czegokolwiek innego. I tak zawsze tłuszcze i węglowadany gdzies tam się przybłąkają 8)
Jajka
Kurczaki
Ryby
dużo warzyw i owoców
plus soki w pracy na maxa
Napisano Ponad rok temu
To juz dla mnie taki standardzik, jak byłem mały piłem 2 litry dziennie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
i tyle, nikt ci innej ameryki nie odkryje.
Napisano Ponad rok temu
alkohol w moim przypadku działa odchudzająco :twisted:
i to z dosyć trwałymi skutkami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Diete stosuje tylko wtedy gdy chce zbic wage, ale zawsze zwracam uwage na to co jem, szczegolnie z wiekiem trudniej jest zbic lub zachowac wage. Unikam swininy, wolowine wcinam od wiekiego dzwona, tak to tylko biale mieso, mase warzyw i owocow. Unikam tluszczu, slodyczy i napojow slodzonych.
Zwykle sniadanie to platki do ktorych wkrajam sobie owoce (jablka, babnany, pomarancze)
a do tego mleko i banany. W miedzyczasie jakis duzy jogurt i do tego jablka. Obiad zwykle staram sie robic obfity i roznorodny.
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś się podejmie przeprowadzenia badań dotyczących wpływu spożywanych cukierków na sukcesy naszej kadry narodowej? :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nazwa Techniki
- Ponad rok temu
-
-
Turniej w Berlinie
- Ponad rok temu
-
Włocławek - sekcje