Wegetarianizm
Napisano Ponad rok temu
Nie jem miesa od wielu lat, ale dopiero niedawno odkrylam, jak wiele zalet niesie za soba wegetarianizm. Z chęcią zamieszcze jakies ciekawe artykuły, jesli ktos zechce czytac.
Dzieki diecie bialkowej schudlam 10 kilo (tluszczu) i mam o wiele wiecej energii niz niegdys.
Mniej sie mecze podczas treningu, czuje sie lepiej, no a przy tym wszystkim mam swiadomosc, ze nie przyczyniam sie do wspierania okrutnej zwierzecej rzezi, w ktorej miliardy istnien sa meczone i ktore umieraja w wielkich cierpieniach.
Jesli ktos chciałby przejrzec jakies ciekawe wegetarianskie przepisy, prosze piszcie.
Napisano Ponad rok temu
no spox ja nie jestem wegetarianinem :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego powodu lubie polowania. Zwierze się nie męczy.
Nie o tym jest temat, ale bzdura to straszna. Trafienie śmiertelne to rzadkość w realu. Mało rzeczy boli bardziej niż rana w brzuch. A strzelanie śrutem? A loftki? Kurde, jak słysze o myśliwym miłośniku zwierząt, to mi się jakoś zębami zgrzyta. Za dużo ich znam.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
P.S. jak na taki pokojowy pościk to masz bardzo pasującą liczbę postów na koncie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Mojemu staremu też odwaliło na punkcie myślistwa, ale uparcie twierdzi iż jest miłośnikiem zwierząt :?Nie o tym jest temat, ale bzdura to straszna. Trafienie śmiertelne to rzadkość w realu. Mało rzeczy boli bardziej niż rana w brzuch. A strzelanie śrutem? A loftki? Kurde, jak słysze o myśliwym miłośniku zwierząt, to mi się jakoś zębami zgrzyta. Za dużo ich znam.
Napisano Ponad rok temu
ale jeśli wżucisz coś o diecie wegetariańskiej to chetnie poczytam... czasem miło jest zjeść coś nowego:D szanuje Twoje poglądy ale prosze.... nieprubuj nas nawracać...
Napisano Ponad rok temu
Jakby ktoś miał jakiś ciekawy przepis to niech zamieści!!
Napisano Ponad rok temu
Mozesz podac przykladowa rozpiske tej diety?
Napisano Ponad rok temu
Po ostatnich reportażach z pewnej fabryki mięsa, jakoś przeszła mi ochota na kiełbasę i kotlety :?
Napisano Ponad rok temu
ehhh co te media robia z ludzi... :roll:A ja to chyba zostanę wegetarianinem przez telewizję.
Po ostatnich reportażach z pewnej fabryki mięsa, jakoś przeszła mi ochota na kiełbasę i kotlety :?
Napisano Ponad rok temu
Ja tez mam wysoko bialkowa. Duzo jajek, kurczaka, tunczyka i mleka ( oczywiscie szejki tez pije ).Czy ktos jest z Was wegetarianinem?
(...)
awe wegetarianskie przepisy, prosze piszcie.
Bialko roslinne jest beeeeeeeeee, bo ma najmnijsza przyswajalnosc.
Napisano Ponad rok temu
Popieram mięsko jest zajefajneJa tez mam wysoko bialkowa. Duzo jajek, kurczaka, tunczyka i mleka...
Bialko roslinne jest beeeeeeeeee, bo ma najmnijsza przyswajalnosc
Napisano Ponad rok temu
Z tych ksiązek które przeczytałem i o których rozmawiałem z rodzicami wynika, że :
- zalecane jest różne żywienie w zależności od grupy krwi
Podam za przykłąd grupe 0 i A bo tylko o tych wiem ( te mam w rodzinie ): 0 - myśliwy , najstarsza z grup krwi, NIEZALECANY WEGETARIANIZM, mięso ma bardzo dobry wpływ oraz
A - rolnik , kolejna wg wieku grupa krwi,ZALECANY WEGETARIANIZM , z mięs tylko drób
I druga sprawa : każda osoba po 40. roku zycia może być wegetarianinem i praktycznie żadna w wieku dojrzewania nie powinna nim być
Od siebie dodam że mam prawdopodobnie gr A ( nie badałem ale tak wynika) i raczej odruchowo teraz przechodzę na coraz więcej warzyw itp. Ale jeszcze kilka lat temu jadłem mięso codziennie i jakoś też mi to pasiło :wink: , więc : zaufać intuicji w sprawie jedzenia.
Organizm wie co robić.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ja tam wegetarianinem nie jestem, ale zapytaj jakiegos chrzescijanina oni maja jakies takie odpaly ze w piatki nie jedza czy cusmam kilku znajomych ktorzy sa wegetarianami a nawet weganami oraz owowegetarianami,kazdy z nich to ciekawy przypadek czesto gadalismy o ich zywieniu o moim i jakos nikt nie potrafi nikogo rozumiec :roll: :wink: ja osobiscie nie widze zycia bez miesa a nawet dnia bez miesa!!poprostu dzienne menu zawsze zawieralo cos miesnego i tak pewnie pozostanie.jesli chodzi o sprawe ze zwierzakami jakos potrafie to zrozumiec (moze to ze wzgledu na wykonywany zawod)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
po pierwsze nie w piatki tylko w soboty. po drogie nie chrzescijanie, tylko zydziJa tam wegetarianinem nie jestem, ale zapytaj jakiegos chrzescijanina oni maja jakies takie odpaly ze w piatki nie jedza czy cusmam kilku znajomych ktorzy sa wegetarianami a nawet weganami oraz owowegetarianami,kazdy z nich to ciekawy przypadek czesto gadalismy o ich zywieniu o moim i jakos nikt nie potrafi nikogo rozumiec :roll: :wink: ja osobiscie nie widze zycia bez miesa a nawet dnia bez miesa!!poprostu dzienne menu zawsze zawieralo cos miesnego i tak pewnie pozostanie.jesli chodzi o sprawe ze zwierzakami jakos potrafie to zrozumiec (moze to ze wzgledu na wykonywany zawod)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ganglion
- Ponad rok temu
-
Witaminka B12...
- Ponad rok temu
-