Gaz do samoobrony
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - miales to ??
co myslisz o cs nato ?
i tka jeszcze raz co lepsze ten KO czy anti hund [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ?
kurde mam dylemat zeby znowu nie kupic czegos kiepskiego i na sobie sprawdzac
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Od siebie dodam uwagę nt trwałości gazu -w ramach redukcji przestarzałego arsenału :wink:
opróżniłem nieużywany przez 10 lat niemiecki gaz CS (40 ml) -zadziałał jak nowy.
Nie wiem czy nie zmniejszyła się przez te lata skuteczność gazu, ale ciśnienie raczej nie.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
oraz
Lepszy z nich będzie ten, który będzie akurat dostępny. Polecam większe opakowania.
A tekst ze strony "Kaliber" sprawił, że mało nie spadłem z krzesła:
"Jeden strzał w twarz powoduje nagłą panikę i fizyczną agonię".
Napisano Ponad rok temu
ktory typ byscie proponowali ?
60 ml M-60L-OC 41.00 pln <<-- nie ma tego opisow ale cena/objetosc najciekawiej wyglada :-)
Napisano Ponad rok temu
-strzeliłem kilka razy i z odległości ok. 1,5-2m robi się kólko o średnicy powiedzmy 25-30cm., moim zdaniem zasięg jest wystarczający, co ciekawe nie leci z tego typowa chmurka tylko strumień płynu a wokół niego drobniutki gaz (zrobiłem zdjęcia jak to wygląda na śniegu, może je tu wrzócę?).
-wziołem małą kropelkę na palec i posmarowałem się w policzek i pod okiem, na początku nic a później się zaczęło ok. 5 min., najpierw piekło a potem już zaczeło boleć, myślę, że gdybym przyjął większą dawkę to by było ostro :-)
A jeśli miałbym któryś z nich polecić bardziej to napewno bierzcie 60 ml ma on większą dziurkę i leci z niego przy 0,5s wciśnięciu prawie 6 razy więcej gazu niż przy tym 25ml. Tak napisane jest u nich na stronie i tak jest w rzeczywistości ( na zdjęciach będzie to widoczne)
60ml: starczy na 10 strzałów
25ml: starczy na 25 strzałów
Ok. to pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Natomiast jeśli jego działanie miałoby się zaczynać po 5 minutach, to lepiej w ogóle nie wydawać pieniędzy :-)
Napisano Ponad rok temu
... co ciekawe nie leci z tego typowa chmurka tylko strumień płynu a wokół niego drobniutki gaz...
Dokładnie tak samo sprawa wygląda w Equalizerze... Śmiem przypuszczać nawet, że ten Equalizer to środek jednej z zachodnich firm (być może nawet Sabre) sprzedawany w Polsce pod inną nazwą (tylko czemu?).
Napisano Ponad rok temu
Troszkę mnie ta sytuacja niepokoi bo nie wiem jak ten gaz działa, może ktoś go kiedyś używał i podzieli się spostrzeżeniami? Byłoby miło.
Opowiadał mi kolega jak jego kumpel zobaczył, że ten ma Sabre i psiknął sobie na rękę, powąchał, trochę go wykręciło, a potem strzelił mu plaskacza tą ręką (to głupek :-) ), podobno na twarzy skóra zrobiła się czerwona jak burak i cholernie piekło, a zaraz potem wyskoczyły mu jakieś krosty.
A tak w ogóle kilka razy przewinął się "francuski żel" gdzie to można dostać?
Acha, myslę, że Sabre Red można bez większych obaw stosować w pomieszczeniach zamkniętych bez obaw "rykoszety".
Napisano Ponad rok temu
... co ciekawe nie leci z tego typowa chmurka tylko strumień płynu a wokół niego drobniutki gaz...
Dokładnie tak samo sprawa wygląda w Equalizerze... Śmiem przypuszczać nawet, że ten Equalizer to środek jednej z zachodnich firm (być może nawet Sabre) sprzedawany w Polsce pod inną nazwą (tylko czemu?).
Strumyczek leci w wersji lejącej strumyczkiem :-) W wersji z chmurą w kształcie stożka uwalnia się około 2 razy więcej gazu w ciągu sekundy [tzn. pojemnik o tej samej pojemności rozpylający "stożek" starcza na dwa razy krócej] no i chmura gazu jest o wiele większa. Tyle, że podobno strumyczek jest mniej podatny na powiewy wiatru.
Napisano Ponad rok temu
Zgadza się. Na moim Equalizerze -kupionym w Polsce i z napisami po polsku - jest napis "produkt USA". Być może sprawa ma się podobnie jak z niektórymi zachodnimi proszkami do prania :wink: - te robione na rynek polski są tańsze, mają niższą jakość i znany producent nie chce firmować ich swoją marką.
Napisano Ponad rok temu
Opowiadał mi kolega jak jego kumpel zobaczył, że ten ma Sabre i psiknął sobie na rękę, powąchał, trochę go wykręciło, a potem strzelił mu plaskacza tą ręką (to głupek :-) ), podobno na twarzy skóra zrobiła się czerwona jak burak i cholernie piekło, a zaraz potem wyskoczyły mu jakieś krosty.
Tylko krosty? E, a Kaliber przecież podawał, że "Jeden strzał w twarz powoduje nagłą panikę i fizyczną agonię". Jestem rozczarowany :wink:
Napisano Ponad rok temu
80ml butelka duza jest ?? bo sie zastanawiam pomiedzy ta 60ml i 80ml...
jak sie posmarowalem cannonem to tez mie pieklo po chwili - tylko nie po 5min a ok 1-2...
ale warto pamietac ze jak psikasz agresora to ile wlezie i najlepiej w oczy bo bedzie najbardziej bolalo ....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ta 80ml jakich jest rozmairow ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pistolet gazowy
- Ponad rok temu
-
Gaz pieprzowy/paralizujacy dla dziewczyny..
- Ponad rok temu
-
Pytanie od Nowego :) - Hartowniczy Piecyk Gazowy
- Ponad rok temu
-
Pozwolenie na broń gazową
- Ponad rok temu
-
mini test gazu
- Ponad rok temu
-
Pistolet gazowy