Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy dobrze postąpiłem???

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
84 odpowiedzi w tym temacie

budo_coondelboory
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 64 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Czy dobrze postąpiłem???
Daliscie ciala i dajecie dalej. Goscie skroili waszego kumpla, potem drugiego a wy zamiast isc w pieciu, gosci naklepac i klepac zawsze jak sie pojawia w poblizu, to sie trzesiecie jak baby po klimakterium. Wstyd!

C.
  • 0

budo_media
  • Użytkownik
  • 1 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Po 1 nigdy nie unikaj walki
Po 2 nigdy nieprzewiduj wyniku walki po prostu walcz a jeżeli było aż tak źle to było cepa wystrzelić i w długą jak szlugów niepalisz to by nie dogonili a pozatym chłopie masz 16 lat kor----a jak kolego mogłeś zostawić co bolało by cie kilka sińców przecież by cie niezabili a pozatym BYŁO WAS 3!!!!! :!:

tak, tak a, nie lepiej zainwestować kilka zł w gaz cs? Np NATO. Byście ich spryskali i by wam padli. Potem skuli opaskami zaciskowymi zawsze mam je koło gazu. I idzemy na policję nie chwaląc się gazem!
  • 0

budo_hmjf
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 258 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

media:

I idzemy na policję nie chwaląc się gazem!

Myślisz że policję tak łatwo oszukać?
  • 0

budo_fazi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:KB

Napisano Ponad rok temu

Witam,
tez mialem podobna sytuacje, na nieznanym terenie (inne miasto) i mam kilka porad (moze troche powtarzam ale znam sytuacje z autopsji wiec potwierdzenie skutecznosci moze komus pomoc):

1. Nie rozdzielac sie- w grupie razniej nawet jesli nie wskoracie w walce to takie ekscesy wala mocno po psychice a swiadomosc, ze nie jestes sam baaardzo pomaga. Poza tym widzac grupe napastnicy "dobieraja sie" wlasnie do jednego liczac, ze grupa sie "rozerwie" i to najczesciej jesli juz sie decyduja to leca do najsilniejszego (slabsi sobie mysla, ze skoro wala do najsilniejszego to co oni moga wskorac).

2. Jak tylko sie "oderwiecie" (pomijajac sposob, stan waszych kieszeni i w ogole wasz stan- zakladajac optymistycznie, ze mozeci chodzic) szukajcie jak najszybciej policji (radiowoz, pieszy patrol, komisariat etc.). Normalnie kiedy jestes po raz pierwszy w takiej sytuacji ruszasz przede wszystkim do domu- poczucie bezpieczenstwa, starsi (podswiadomie: mondrzejsi) itp. Jak zareagujesz odrazu masz (policja ma) wiecej szans na ujecie sprawcow w tzw. penetracji.

3. Jesli nie jestes pewien swoich umiejetnosci, kondycji (a takze predyspozycji znajomych bedacych razem z toba) nie podejmuj walki ani ucieczki- to moje subiektywne zdanie ale popatrz krytycznie na swoj stan psychofizyczny. (jesli chodzi o bron to gaz bylby chyba dobrym rozwiazaniem, aczkolwiek baton lepszym- chociarz wiecej zajmuje miejsca, wymaga treningu i jest na dodatek chyba "mniej" legalny niz CS)

4. Polecam metode oczu w okol glowy, zeby nie bylo zaskoczenia ale radze nie zchrzaniac od razu na druga strone ulicy tylko wlasnie przejsc stanowczym krokiem obok grupy lub jesli sytuacja jest kiepska (z wstepnej obserwacji) to oderwac sie ale tak zeby nikt nie wpadl, ze schodzisz mu z drogi.

Chciabym sie jeszcze podzielic moimi spostrzezeniami na temat sytuacji awaryjnych:

Jesli ide sam, raczej skromnie to odrazu jakies zaczepki itp.
Jak zaczalem lazic (doslownie) bawiac sie komurka, sluchajac CD, przygladajac sie zaczepnie przechodniom, widzac grupe przechodze przez jej srodek- nic- wszyscy mysla, ze cos mam (obojetnie: bron, "plecy") i niechca sie mieszac. Oczywiscie moge kiedys trafic na kogos kto bedzie chcial pokazac mi kto tu rzadzi ale jak na razie mam spokoj.

Czasem udawalo mi sie wychodzic z takich sytuacji przypadkowo i przez moja glupote (wlasnie glupote)- zle oceniajac sytuacje (zbyt optymistycznie) odburknalem cos komus (np. wstac do ciebie? i wstawalem) albo nagle odwracalem sie do grupy idacej za mna i rozprawiajacej kto dostanie (ja czy qmpel) i rozmawialem. Wlasnie jak okarzesz nie oczekiwana sile moze cie to uratowac- "moze" bo kazda sytuacja jest w zasadzie inna.

PS.
W ogole witam wszystkich na forum- to moj pierwszy post.
  • 0

budo_mradu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3413 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

witaj fazi. post jak dla mnie sensowny
  • 0

budo_hmjf
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 258 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No witaj witaj, jak dla mnie również świetny początek :)
  • 0

budo_hakas
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 481 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Fazi mądrze piszesz - Hakas pozdrawia
  • 0

budo_mobo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 254 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

krzyczeć, że "bandyci"

Ale ty jesteś udany. Chłopak do podstawówki nie chodzi a więc nie będzie sobie walił lipy takim krzyczeniem.
  • 0

budo__ragan_
  • Użytkownik
  • Pip
  • 34 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Poza tym widzac grupe napastnicy "dobieraja sie" wlasnie do jednego liczac, ze grupa sie "rozerwie" i to najczesciej jesli juz sie decyduja to leca do najsilniejszego (slabsi sobie mysla, ze skoro wala do najsilniejszego to co oni moga wskorac).

Jesli ide sam, raczej skromnie to odrazu jakies zaczepki itp.
Jak zaczalem lazic (doslownie) bawiac sie komurka, sluchajac CD, przygladajac sie zaczepnie przechodniom, widzac grupe przechodze przez jej srodek- nic- wszyscy mysla, ze cos mam (obojetnie: bron, "plecy") i niechca sie mieszac. Oczywiscie moge kiedys trafic na kogos kto bedzie chcial pokazac mi kto tu rzadzi ale jak na razie mam spokoj.

.

100 % co do ataku na najmocniejszego, co do reszty równierz, jak spuszczasz wzrok, idziesz jak sierota to sie czepiają bo myslą ze jestes słaby. No ale 'wozic' sie tez zabardzo niemozna :?

Cwaniaki dostawają podwójnie :lol:
  • 0

budo_mobo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 254 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

koksik w podobnej sytuacji będzie zbierał ząbki

Nie mów chop bo jak chłopak warzy np 50 pare kilo to może koksikowi naskoczyć choćby był mistrzem świata w kicku.
  • 0

budo_mobo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 254 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Żadnej choćby nawiększemu wrogowi bym nie życzył gwałtu

A ja bym życzył bo ta ku*** co wystawiła spoko kolesia żeby mu tel wyjebali to zasługuje na to żeby była ruchana w dupe, tym bardziej że to było gdzieś na zadupiu i jakby to były jakieś pojeby to już koleś mógłby do domu nie wrócić.
  • 0

budo_lukaszki
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1032 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie mów chop bo jak chłopak warzy np 50 pare kilo to może koksikowi naskoczyć choćby był mistrzem świata w kicku.

nie można generalizować bo widziałem raz 3 krotnego mistrza świata w light kontakcie w akcji n aulicy i nie chciałbym być pod drugiej stronie, nawet gdybym był koksem. a waży tak coś z 60 kilo. jak przeczytałem posta to mi się przypomniało, chociaż to już było ładnych parę lat temu...
  • 0

budo_wodnik szuwarek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1113 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

JA MAM TAKICH ZAIOMKÓW ŻE JAK BY MNIE KURWA PUDZIAN KROIŁ Z 2 ZETÓW TO MÓJ WYCHUDZONY KUMPEL MARIAN I TAK BY SIE NAKURWIAŁ JA WŚCIEKŁY .

Panowie jeszcze jeden taki teskt i padnę na atak śmiechu... bez jaj ..
co ja mogę rzec?!
dla mnie ten topic to szukanie postów w stylu: "ok nic się nie stało, jesteście cali.. a kumpel jest tak dziany że kupi sobie kolejny bajerancki telefon a Wy znowu go wystawicie"..
sorry prawda jest taka, że zawieldiście swojego kumpla, którego przy Was skroili..
trenujesz kicka tam jak dostaniesz z mawachy w łeb to nie pytasz się co i jak tylko poprawiasz gardę i walczysz dalej..
uważam, że trenuj , trenuj więcej i jeszcze więcej sparuj.. ponadto z tym telefonem powinniście coś zrobić odkupić kumplowi razem na spółkę czy coś..choć nie wiem czy on chce się jeszcze z
wami "bujać" czy jak się tam teraz mówi?!
pozdrawiam All
  • 0

budo_mobo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 254 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

lukaszki ja znam boxera profesjonalnego 63 kilo i też by niejeden się na nim przejechał ale nie wyobrażam go sobie z kolesiem 190 cm wzrostu i 100 kg.
  • 0

budo_wolverine
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 407 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wniosek: nie chodzić do szkoły bo kradną telefony :)
  • 0

budo_norby
  • Użytkownik
  • Pip
  • 14 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dużo osób na tym forum pisało żeby iść na Policje... Moim zdaniem... to pomoże tylko tyle że Policja będzie wiedzieć... Policja jest taka... że jak po jednej stronie widzi 10 kolesi bijących szyby w domach i rozbijających butelki na ulicy.. a po drugiej stronie 17 latka który pije piwo... to skasują tego 17-sto latka... który kulturalnie pił piwo nie robiąc żadnej wiochy... Zreszta jeżeli jest to małe miasteczko... to po pójściu na Policje mozna potem pójść do piachu..
  • 0

budo_fazi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 261 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:KB

Napisano Ponad rok temu

Jesli chodzi o policje to rzeczywiscie bywa roznie. Mi akurat pomogli, ale jak dostal w nocy kumpel i jechali na "penetracje" w radyjku dostali wiadomosc, ze pewna grupa kieruje sie "gdzies tam" a radiowoz od razu w przeciwna 8O .
Najwieksze szanse na uzyskanie pomocy masz kiedy sprawa jest "jeszcze ciepla" czyli jak juz pisalem odrazu po zdarzeniu. Mysle, ze policja lepiej dziala w wiekszych miastach ale nie zaleznie od waszych pogladow na jej temat, jest jedyna (zgodna z prawem i przy braku dobrych znajomosci lub umiejetnosci) instytucja na ktora powinno sie liczyc (= zawiadomic; zadac pomocy)- chociarz czesto teoria swoje a zycie swoje :roll: .
  • 0

budo_skorpiob
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dużo osób na tym forum pisało żeby iść na Policje... Moim zdaniem... to pomoże tylko tyle że Policja będzie wiedzieć... Policja jest taka... że jak po jednej stronie widzi 10 kolesi bijących szyby w domach i rozbijających butelki na ulicy.. a po drugiej stronie 17 latka który pije piwo... to skasują tego 17-sto latka... który kulturalnie pił piwo nie robiąc żadnej wiochy... Zreszta jeżeli jest to małe miasteczko... to po pójściu na Policje mozna potem pójść do piachu..

Nie wydaje mi sie zeby picie piwa publicznie bylo kulturalne, a policjanta tez nie mozna sie zabardzo dziwic bo to tez ludzie i sie boja ...
  • 0

budo_norby
  • Użytkownik
  • Pip
  • 14 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No dobra.. moze i nie jest kulturalne ale napewno bardziej kulturalniejsze od robienia rozróby w mieście.. Policja poprostu sie boi tych którzy rozrabiają i idzie na łatwizne uganiając sie za dzieciakami... Przykro mi to mówić ale taka jest prawda..
  • 0

budo_skorpiob
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 876 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Faktycznie jest. Jednak trzeba pamietac ze do mlodych swiat nalezy wiec to od nich trzeba wymagac tej kultury i wzglednego publicznego spokoju, jednak oczywiscie i tymi starszymi trzeba sie zajac by nie dawali zlego przyklady, niestety faktycznie narazie niezabardzo sie tak dzieje i nad tym ubolewam ...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024