Modern Arnis - Kraków
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli jesteście ciekawi skąd się biorą kije ratanowe, którymi ćwiczymy, to zaglądnijcie na moja stronę do działu z bronią. Zapoznacie się z całym "procesem techologicznym" związanym z "produkcją"
:wink:
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ale może Ty masz taką wiedzę? ( twój avatar na to wskazuje ) Może napisałbyś kilka słów na temat bata, jego budowy, zastosowania, coś na temat techniki, jakieś zdjęcia .... chętnie zamieszczę to w dziale z bronią !!!
Ciekaw jestem w jakim stopniu bat jest bronią filipińską?
Jesteś z małopolski, może z Krakowa ? Można by się spotkać i pokazałbyś co potrafisz. Ja kij, Ty bat, wymiana doświadczeń...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo chętnie się spotkam żeby zobaczyć bat na żywo, na filmikach ciężko coś wypatrzyć, wydaje się że wszystkie techniki są takie same.
Termin przyjazdu znam więc tylko potwierdzimy spotkanie dzień wcześniej
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aniol !
Przeczytałem ale nie mogę odpowiedzieć
Ale wiadomość od Ciebie łagodzi mój gniew
Oczywiście,że się piszę na taką imprezkę, DZIĘKI . Z kooniem już wstępnie klikaliśmy w temacie. Daj mi jakiś namiar na siebie żebym mógł się kontaktować, nie wiem jak często filujesz na forum...
suuupeeer.....już szykuję sprzęt 8)
Napisano Ponad rok temu
adres i terminy na klubowej stronce (namiar w moim podpisie)
Napisano Ponad rok temu
Jesteśmy już po spotkaniu z Kooniem i Krissem. Ponieważ dopiero w piątek otrzymałem CD z fotkami z tych wydarzeń to tak późno o nich piszę.
Oczywiście obydwie imprezy bardzo udane. Na każdej była odpowiednia ilość zainteresowanych więc przyjemnie było ćwiczyć.
Krótkie relacje z fotkami znajdziecie na mojej stronie. Fotki z noża w przygotowaniu...może jeszcze dzisiaj wrzucę na stronkę.
Jeszcze raz Wielkie dzięki dla organizatora, czyli Jurka Wójcika ( aniol) oraz jego kolegów z klubu Washi Dojo. Wykazujecie bardzo dużę inicjatywę nie zamykając się na inne formy sztuk walki poklon
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
W dniu 31.03.2007 w Krakowskim Klubie Szermierzy odbędą się I Warsztaty Treningowe Szkoły „Dos Cortes” pod hasłem „Magia Białej Broni”.
Celem warsztatów jest praktyczne zapoznanie się z założeniami walki sportowej i realnej, widzianej oczami szermierza sportowego, arnisadora i „nożownika”.
Warsztaty będą składać się z trzech części:
1.Szermierka sportowa - poprowadzi Leszek Jabłonowski, wielokrotny mistrz Polski w szabli.
L.Jabłonowski pokaże sposoby poruszania się, trzymania dystansu, obrony i ataku, jakie stosuje się w szermierce sportowej.
2.Modern Arnis – główne założenia dotyczące walki sportowej i realnej na kije przedstawi Piotr Rosiewicz (ROS).
3.Walka nożem – mity a rzeczywistość, poprowadzi Wojtek Ramotowski (WAR).
Zbiórka wszystkich uczestników o godzinie 9.30. Trening rozpoczynamy o 10.00.
Przewidywany czas na poszczególne tematy to 1,5-2 godzin.
Pierwsza przerwa około 15-30 minut. Po zajęciach z FMA przewidziane są pokazy grup Kendo i Army PL (rycerstwo), które na co dzień ćwiczą w Klubie Szermierzy.
Po pokazach, w zależności od „zmęczenia” ćwiczących, przerwa na posiłek lub od razu zajęcia z noża.
Na koniec dla chętnych walki sparingowe na kije-soft i atrapy noży. Równocześnie będzie można postrzelać z bata pod okiem „baciarzy”. Ponieważ nauka czasami boli zalecane jest zaopatrzenie się w gogle i czapkę!!!
Koszt uczestnictwa w imprezie - 30 zł.
Wszyscy uczestnicy otrzymają kij ratanowy do treningu. Ubiór dowolny, oczywiście buty na zmianę oraz bluza, gdyby było chłodno. Jeżeli reprezentujecie jakąś szkołę sztuk walki to wskazane są stroje klubowe.
Ze względu na rodzaj treningu (broń) ilość uczestników jest ograniczona.
Proszę o wcześniejsze zgłoszenie uczestnictwa.
Kontakt przez moją stronę.
Zapraszam
Piotr Rosiewicz
Napisano Ponad rok temu
Ros może wspomnij o tym osobnym linkiem/tematem??
Mnie się udało znaleźć - chcę wiedzieć co się w Krakowie dzieje :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Zapomniałem jeszcze napisać, że jak ktoś ma atrapy noży z gąbki to niech weźmie ze sobą, żeby nam nie zabrakło
8)
Napisano Ponad rok temu
jeszcze widziałem jakieś zainteresowanie w części ekipy z Pól Mokotowskich
Napisano Ponad rok temu
Właśnie dostałem informację od Leszka Jabłonowskiego, że musi wyjechać na tydzień z Krakowa. Będzie starał się wrócić na 31.03 żeby poprowadzić zajęcia z szermierki. Ponieważ nie jest pewny czy zdąży, polecił mi zastępcę. Będzie nim Artur Hessel, szef Krakowskiej Sekcji Kendo. Ośmiokrotny indywidualny mistrz Polski w Kendo, 5 DAN Kendo, 1 DAN Iaido, mający również doświadczenie w szermierce sportowej.
Za ewentualną zmianę z góry Przepraszam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 14
0 użytkowników, 14 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
filmiki z nozem
- Ponad rok temu
-
czy ktoś naprawdę znający temat mógłby sprecyzować ? FMA Wwa
- Ponad rok temu
-
Skad sie biora zawodnicy FMA?
- Ponad rok temu