Wizyta u kręgarza. Warto?
Napisano Ponad rok temu
Mam w związku z tym pytanie: warto się wybrać do kręgarza? Czy jest jakieś ryzyko, że może mi coś uszkodzić? Bardzo mi zależy na szybkim zlikwidowaniu dyskopatii, bo przeszkadza mi ona w treningach. Zamierzam wybrać się oczywiście do ortopedy, ale korci mnie trochę ten kręgarz... Co mi radzicie?
Napisano Ponad rok temu
Najpierw ortopeda, potem kręgarz i ćwiczenia,
nie wzmocnisz mięsni okołokregosłupowych, bedzie sie powtarzac, za każdym razem łatwiej.
Napisano Ponad rok temu
P.S. I żeby ta wiedza była solidnie poświadczona... może że Ci zdrowie nie jest miłe.
Idź lepiej do ortopedy... nawet do lekarza rodzinnego i spytaj się co masz z tym zrobić. To nie specjalista od karate czy Aikido ale może coś poradzi :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dopiero jak lekarz specjalista się wypowie to rozpoczniesz rehabilitację wg. zaleceń. Do tego czasu poprostu sie nie szarp:))
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Najpierw idź do ortopedy - i to dobrego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zamiast do kręgarza poszukaj dobrego rehabilitanta - wypadnięty dysk może się skończyć trwałym uszkodzeniem kręgosłupa - więc nie pisz że chcesz szybko wsunąć krąg i wracać na trening, bo tylko sobie większą krzywdę zrobisz: zastanów się co lepsze - odpuścić sobie z 2, 3 miesiące i powoli wracać do formy czy już nigdy nie móc ćwiczyć? Jaj sobie nie robię (tym razem;) )ale to naprawdę nie jest banalna kontuzja
Napisano Ponad rok temu
...bo to trzeba z nim było na partyjke kręgli, a nie tam zaraz za leczenie sie braćktóry leczył się u kręglarza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli trafisz na kogoś kto się na tym zna to ci pomoże,ale większośc z nich to oszuści.
Jeżeli już idziesz do takiego gośćia a on nie pyta o zdjęcie rtg i mówi że nie potrzebuje zdjęcia, to jedna rada spie..........laj z tamtąd szybko bo możesz zostać kaleką.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
L-karnityna
- Ponad rok temu
-
Odżywki
- Ponad rok temu
-
Co jeść, aby budować masę mięsniową, niemogąc jeść bialka??
- Ponad rok temu
-
Aparat ortodontyczny
- Ponad rok temu
-
Co na większą wytrzymałość??
- Ponad rok temu
-
Gripstik
- Ponad rok temu
-
Okulary - problem