Okulary - problem
Napisano Ponad rok temu
Jesli ktos mialby jakies rozwiazanie tego problemu lub znal sztuke walki w ktorej nie jest to przeszkoda to bardzo prosze o udzielenie porady
Z gory dzieki za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Rozwiązaniem Twojego problemu mogą być soczewki kontaktowe... ja się nieznam, spytaj okulisty.
Brazylijskie ju justu (Bjj) też byś mógł ćwiczyć. Bez okularów... nawet ślepi ćwiczą.
Napisano Ponad rok temu
p.s. jak nie ten dzial to do ktorego
Napisano Ponad rok temu
Ćwiczenie SW łaczy się z jakimiś kosztami zazwyczaj... u Ciebie z zakupem soczewek powinny :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chcialbym cwiczyc SW zeby sie lepiej poczuc, mysle ze tego mi w dotychczasowym zyciu brakuje. I nie jest to bynajmniej jakis kaprys
Na takie koszty to juz nie tylko ja mam wplyw, sila wyzsza... Na inne koszta jestem przygotowany (czytaj kontuzje albo siniaki, jestem sklonny do poswiecen)
A moze karate....?
Napisano Ponad rok temu
Jezeli masz trening bez patrnera lub akurat trener cos pokazuje to masz na nosie okulary.
Jezeli trenujesz z partnerem i istnieje ryzyko ze oberwiesz w glowe to zdejmujesz okulary i kladziesz je na bok.
Nie ma co robic widel z igly.
Idz na trening i nie marudz
Napisano Ponad rok temu
Liczmistrz, w zasadzie ciezko byloby to wykonac w praktyce, ale musze sobie wszystko przemyslec :roll:
Napisano Ponad rok temu
Ja sobie jakos radze.Liczmistrz, w zasadzie ciezko byloby to wykonac w praktyce, ale musze sobie wszystko przemyslec :roll:
Napisano Ponad rok temu
e tam,sam mam -6 i daje rade bez problemu. jedynie w nozu/palce mam czasem problemy z wyczuciem dystansu,ale w stojce,czy parterze w zasadzie jest luzik.Spora -6 Wiem ze to duzo :?
Liczmistrz, w zasadzie ciezko byloby to wykonac w praktyce, ale musze sobie wszystko przemyslec :roll:
bardziej sie martw o isatkowke niz o to,czy dasz rade cwiczyc.bo w.g mnie -6 nie przeszkadza w treningu jako takim,ale problem jest jesli masz slaba sia
Napisano Ponad rok temu
Da sie urobic
Powodzenia is ie nie zrażaj:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja tez czasem zle dystans ocenie, ale nawet w stojce mi sie zdarzalo... Im wiecej trenuje tym jest lepiej, ale nadal sie zdarza... Oko z wada kiedy nie ma korekcji (okulary, soczewki) wolniej reaguje i dlatego ludzie z wada maja minimalnie gorszy refleks.jedynie w nozu/palce mam czasem problemy z wyczuciem dystansu,ale w stojce,czy parterze w zasadzie jest luzik.
Przy takiej wadzie silownia jest przeciwwskazana.bardziej sie martw o isatkowke niz o to,czy dasz rade cwiczyc.bo w.g mnie -6 nie przeszkadza w treningu jako takim,ale problem jest jesli masz slaba sia
Napisano Ponad rok temu
O soczewkach nie myslalem bo nie mam problemu z ciwiczeniem bez okularow.
Idz, sprobuj kilka treningow (nie jeden) i zdecyduj.
Zacznij, potem zdecyduj czy w okularach, soczewkach czy bez czy w kierpcach czy na boso.
Napisano Ponad rok temu
Jesli ktos mialby jakies rozwiazanie tego problemu lub znal sztuke walki w ktorej nie jest to przeszkoda to bardzo prosze o udzielenie porady
Bruce Lee był prawie ślepy i mu to w treningach nie przeszkadzało.
Jeżeli od wysiłku nie grozi Ci odklejenie siatkówki czy inne takie historie to ćwicz, co tam sobie chcesz.
Napisano Ponad rok temu
Spora -6 Wiem ze to duzo :?
Dlaczego zdejmowanie i zakladanie okularow na treningu jest ciezkie do wykonania w praktyce? Cos wykazujesz podejrzanie malo entuzjazmu...
Ja mam w jednym oku -3.5 a w drugim -5. Probowalem kiedys trenowac w kontaktach ale bylo do dupy bo po pierwsze to przy szybkich ruchach glowa mialy tendencje do przesuwania sie (np. po tym jak zarobilem strzal w banke), a poza tym akomodacja (fokusowanie) oka mialem zwolnione. Wiec od dlugiego czasu trenuje bez niczego i jest OK. Przy sparringu dystans jest taki ze widze wystarczajaco duzo, a jak nie widze to zn. ze gosc jest i tak za daleko zeby mnie dopasc.
Napisano Ponad rok temu
bardziej sie martw o isatkowke niz o to,czy dasz rade cwiczyc.bo w.g mnie -6 nie przeszkadza w treningu jako takim,ale problem jest jesli masz slaba sia[/quote]
Przy takiej wadzie silownia jest przeciwwskazana.[/quote]
dlaczego są przeciwwskazania??
ja terz nosze okulary... poprostu je ściągam... i niema problemu... hociaż żeczywiśćie wtedy jest gorsze wyczuciem dystansu.
Jakiś czas tmu byłem u znalomuch zgurupy rekonstrukukcyjnej drużyny wikingów (czasem do nich zaglądam żeby sobie pomachać mieczem lub toporem... takie "budowanie ducha bojowego") i w trakcie walki śle obliczyłem odległość.. i dostałem mieczem w brode (ślicznie krew chlapneła )
po za tym jednym wypadkiem do jest wszystko OK (po za normalnymi urazami i kontuzjami)
Ćwicze walke wręcz i bronią, biegam, wspinam sie na skałkach, chodze po górach,jeżdża konno, chodze na siłownie, na strzelnice... i jakoś wszystko to i wiele inych żeczy daje rade robić mimo wady wzroku... poprostu jak mi olulary przeszkadzają to je wżycam de etui i po krzyku 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ile ma łyżeczka do herbaty :)
- Ponad rok temu
-
Torbiel Bakera
- Ponad rok temu
-
Wyskok
- Ponad rok temu