Witam! Jest osobą baaaaaardzooooo aktywną, i nie wyobrażam sobie takiego stylu życia bez soczewek. Mam sporą wade wzroku na "-" i astygmatyzm. Kiedyś treowałam w okularach (tkd) ale ściągałam je do walk... no i domyślacie się pewnie jak świetnie mi szło... załamka...
Z soczewek wypróbowałam większość dostępnych na rynku, a że jestem alergiczką to skończyło się na jednodniowych- po prostu rewelacja, nie można ich porównać do dlugoterminowych. Fakt, że co miesiąc wydaje na nie sporo pieniędzy, ale naprawde warto.
Poinfromowałam swojego lekarza o swoim trybie życia, polecił mi regularnie badać wzrok, mierzyć ciśnienie oczu, i po prostu dbać o nie- nie zakładać soczewek, jeżeli oczy są podrażnione, uzywać szkieł na zmiane z okularami itp. itd.
Pewnie to zabrzmi jak jakiś slogan ale naprawde polecam soczewki wszystkim aktywnym osobom. Fakt, że nie są one dla wszystkich, ale o tym już powinien zadecydować lekarz.
Powodzenia
ps: Czy ktoś na forum zrobił sobie laserową korekcje wzroku? Znam już 3 osoby po tym zabiegu, bardzo zadowolone. Co o tym sądzicie? 8O