Kreatyna ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Kreatyna pozytywnie dziala na osoby ja stosujace (kwestia jak dobrze tolerujesz).
Opieram sie na zeznaniach kolegi (23 lata). On nigdy wczesniej nie stosowal suplementacji i baze wytrzymalosciowo / silowa ma juz zbudowana. Zatem wyraznie odczul wplyw kreatyny, hmb czy l-karnityny na swoje wyniki.
Ogolnie z odzywkami jest tak ze nie powinny ich brac osoby ktore przygode ze sportem dopiero zaczynaja (minus suplementy typu Glukozamina). Nie z racji szkodliwosci lecz raczej z powodu potencjalnie malej skutecznosci.
Zaznaczam ze nie jestem ekspertem i wyrazam tylko swoje zdanie w tym temacie.
Napisano Ponad rok temu
Tak.czyli teoretycznie mozna brać bez obaw ??
Za wczasu lepiej zadaj sobie lepsze pytanie: "po co?"
Napisano Ponad rok temu
Ale po co ci taka masa. Kreatyna (w skrócie) zwiększa transport i zatrzymywanie wody w komórkach, co prowadzi w makro skali do zwiększenia masy. Jednak po pewnym czasie po zakończeniu cyklu wszystko wraca do stanu sprzed cyklu - bez przesady oczywiscie - "coś" jednak zostaje.
Jeżeli mogę Ci coś polecić to kup sobie dobrą odżywkę białkową, zadbaj o dietę i ostro ćwicz.
W końcu liczy się jakość nie ilość.
Pozdrawiam.
rtx.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS.przez pierwsze 3-4 dni cyklu trzeba uważać by sie nie osrać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aha co do redukcji na kreatynie to zawsze mozna brac ja w mniejszych dawkach ale non stop
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Ja robiłem sobie cykl kreatynowy w wieku 15 lat i nic mi nie zaszkodziło, przez cykl nabrałem 7kg, trzeba tylko pić dużo wody (wg. mnie 3-4l i bendzie cacy)
Sama kreatyne brałes ?
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Ja robiłem sobie cykl kreatynowy w wieku 15 lat i nic mi nie zaszkodziło, przez cykl nabrałem 7kg, trzeba tylko pić dużo wody (wg. mnie 3-4l i bendzie cacy)
Sama kreatyne brałes ?
Kreatyna+Tauryna+Dekstroza
PS.Dobrze wiesz ty mi załatwiałeś :-) i w przyszłym tyg. poprosze cie o powtórke tylko że Kreatyna+BCAA
Napisano Ponad rok temu
hhhmmmmmmmm ... to mi dało dużo do myślenia ... ja na razie wcinam węglowodany z aminokwasami i do tego chcialem dołożyc kreatyne ( wiem wiem białka brak ) czy po czyms takiem uzyskam lepszy efekt ?
Po dodaniu kreatyny efekt napewno będzie lepszy, gwarantuje :-)
Napisano Ponad rok temu
dla osobnika majacego 65 kg suchej masy ciala (beztluszczowej)
Przed treningiem : 20-30 gramow glukozy/12-15 gramow serwatki plus kreatyna w ilosci 0,03 g na kg ciala ( suplementacja ciagla, bez cykli itp )
Podczas treningu: 15-30 gramow ww/h (jesli potrzeba)
Po treningu: 45-80 gramow ww glukoza/maltodextryna oraz troche fruktozy (10-20 gramow) z 20-30 gramami wolnowchnialnej proteiny
2 h pozniej: normalny posilek
Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
by Biniu.
Napisano Ponad rok temu
pzdr :-)
Napisano Ponad rok temu
aaa ile trwa cykl ?
Jezeli chodzi ci o ten przypadek ktory podal MAciek to cykli w nim nie ma. Kreatyne przyjmujesz non stop bez przerw.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
pzdr :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozciąganie...
- Ponad rok temu
-
ząb ósemka
- Ponad rok temu