Turnieje TKD- a jakie narody?
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiście często się spotykałem ze zjawiskiem, że walczyło się o tzw. pietruszkę, czyli dyplom i medal.
Z góry dziękuję
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiście często się spotykałem ze zjawiskiem, że walczyło się o tzw. pietruszkę, czyli dyplom i medal.
A co z walka dla idei :wink:
tak na powaznie to ja zawsze sklanialem sie wlasnie ku medalom i dyplomom, przeciez to jest nieprzemijajaca pamiatka, a nagrody rzeczowe... no cóż nie są tak trwałe, ale to jest kwestia czego oczekuje sie po wystąpieniu w zawodach.
Napisano Ponad rok temu
tak na powaznie to ja zawsze sklanialem sie wlasnie ku medalom i dyplomom, przeciez to jest nieprzemijajaca pamiatka, a nagrody rzeczowe... no cóż nie są tak trwałe, ale to jest kwestia czego oczekuje sie po wystąpieniu w zawodach.
Mimo wszystko czasem milo jest dostac rekompensate za obite nogi lub biodra, a poza tym dzieki nagroda jest wieksza rywalizacja i chec zwyciestwa.
Napisano Ponad rok temu
Mimo wszystko czasem milo jest dostac rekompensate za obite nogi lub biodra, a poza tym dzieki nagroda jest wieksza rywalizacja i chec zwyciestwa.
Nie mów mi, że startując w zawodach, nie masz chęci wygrać
Napisano Ponad rok temu
Nie mów mi, że startując w zawodach, nie masz chęci wygrać
no oczywiscie, ze jak juz sie startuje to chce sie wygrac, ale ryzyko kontuzji jest dosc wysokie, a nokautow tez troche sie naogladalem, nagroda byla by dobra zacheta. Poza tym wiecej osob by startowalo w zawodach, zawodnicy mieli by z tego siano itp.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Siano to jest w sporcie zawodowym, a o zawodowym TKD jakoś nie słyszałem.
Pozdrawiam
hmm, no ale chyba w jakis oficjalnych turniejach najwyzszej rangi siano jest przyznawane, za mistrzostwo polski np dostaje sie jakas kwote? Jesli za to przysluguje uscisk dloni prezesa to ja bardzo przepraszam-mega kicha!!!
Napisano Ponad rok temu
tylko kto te siano będzie dawał :roll:
na polish open sponsorem byl np LG, a zwiazek TKD tez nie musi brac wszystkeigo do kieszeni, co nie? W sumie to dzialacze mogliby sie czasem podzielic. Potem sie dziwimy ze mamy sukcesow na arenie miedzynarodowej, kiedy zawodnicy, zamiast cwiczyc musza pracowac na utrzymanie, lol
Napisano Ponad rok temu
Co do zawodow dla mnie najwazniejsza jest satysfakcja (choc jeszcze nei miewalem okazji w nich uczestniczyc ;p).
Z drugiej strony jesli jakis milioner albo firma (np. dla reklamy) zorganizowalaby zawody tkd to pewnie by cos tam casha dawal na koniec...
Napisano Ponad rok temu
(...)a nagrody rzeczowe... no cóż nie są tak trwałe, ale to jest kwestia czego oczekuje sie po wystąpieniu w zawodach(...)
wiadomo, ale sianko by bardzo pomoglo takim klubom jak nasz (krzychu ), zadnych perspektyw na sponsora czy cos w tym stylu a wydatki jak byly tak sa, i np wyjazdy do berlina takie tanie nie sa liczac wszystkie koszty... ale jakos sie kaske ciuła i jest zayebiscie
Napisano Ponad rok temu
no ale chyba w jakis oficjalnych turniejach najwyzszej rangi siano jest przyznawane
Przez siano rozumiem tyle siana, żeby dobry zawodnik mógł się z tego utrzymać (i rodzinę, jak ma). A to chyba tylko w sporcie zawodowym. Co jest z resztą logiczne, jeśli przyjrzeć się znaczeniu słów "zawodowy" oraz "amatorski".
Napisano Ponad rok temu
no ale chyba w jakis oficjalnych turniejach najwyzszej rangi siano jest przyznawane
Przez siano rozumiem tyle siana, żeby dobry zawodnik mógł się z tego utrzymać (i rodzinę, jak ma). A to chyba tylko w sporcie zawodowym. Co jest z resztą logiczne, jeśli przyjrzeć się znaczeniu słów "zawodowy" oraz "amatorski".
niekoniecznie utrzymac rodzine, jestem poprostu ciekaw ile dostaje pieniedzy zawodnik np. za wygranie Mistrzostw Polski?
Napisano Ponad rok temu
Potem sie dziwimy ze mamy sukcesow na arenie miedzynarodowej, kiedy zawodnicy, zamiast cwiczyc musza pracowac na utrzymanie, lol
niekoniecznie utrzymac rodzine, jestem poprostu ciekaw ile dostaje pieniedzy zawodnik np. za wygranie Mistrzostw Polski?
No to się wreszcie zdecyduj, czy chciałbyś tyle forsy, żeby się zawodnik utrzymał, czy tylko jakiś miły bonus.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Potem sie dziwimy ze mamy sukcesow na arenie miedzynarodowej, kiedy zawodnicy, zamiast cwiczyc musza pracowac na utrzymanie, lol
No to się wreszcie zdecyduj, czy chciałbyś tyle forsy, żeby się zawodnik utrzymał, czy tylko jakiś miły bonus.
Pozdrawiam
Oczywiscie najlepiej by bylo dostac tyle forsy aby sie z tego utrzymac, ale kjesli nie ma takiej mozliwosci w polskich warunkach, to jakie sa przewidziane gaze dla zwyciescow?
Jesli ktos zna konkretne kwoty, bylbym wdzieczny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja mam stype sportowa ale co to jest. Jak na studenta wystarczy ale mogloby byc wiecej a kasa na pewno nie idzie z pztkd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeździłem z ekipą na wiele zawodów w kraju i za granicą i nagrody finansowe były na nich dwa razy. Raz dla najlepszego zawodnika i raz dla trzech najlepszych drużyn w klasyfikacji generalnej.
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pan Lee...
- Ponad rok temu
-
Taekwondo HL(olimpiada itp.)
- Ponad rok temu
-
filmy z walk tdk