Czy tak można zakończyć treningi ??? :(
Napisano Ponad rok temu
Od jakiegoś czas zaobserwowałem że kiedy robie pompki to w jokciach czuje i słysze jak przecierają się kości, i strasznie słychać jak coś tam chrupie. Pozatym moje kostki w nogach są bardzo słabe bo noge miałem juz dwa razy skręconą. Niewiem co mam teraz zrobić , wiem tyle że udam sie jak najszyciej do lekarza , a jak to się potoczy to już niewiem. wszystko było by ok tyle że moja Mama usłyszała jak ćwicze i strasznie się zdenerwowała że jej wcześniej o tym niemówiłem i powiedziała że jak tak dalej będą mi strzelać kości to moge się porzegnać z treningami . .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak wy byście postąpili , zrezygnowalibyście z treningów jakby lekarz powiedział wam że np. niemożecie ćwiczyc tylko przez to że coś wam szczela w łokciach??
A tak pozatym to niewiecie co to może by?? może coś ze stawami?? .
Napisano Ponad rok temu
Moze byc cos ze stawami. Ale niektorzy tak maja, ze im wszystko strzela. Glukozamina moze pomoc, ale lepiej odwiedzic lekarza, jesli Ci to przeszkadza.
Matce powiedz ze sie nie zna wiec niech sie nie wypowiada. Jesli ja to interesuje to niech zalatwi Ci wizyte u odpowiedniego lekarza.
Napisz moze ejszcze czy przy wykonywaniu cwiczenia bola Cie stawy..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mi lekarz na pstrykające kolana powiedział że jest t uwarunkowane genetycznie - jednemu strzelająa innemu nie.
dbać o swoje stawy (chrząskt głównie) możesz stosując preparaty zawierające glukozamine ( zapytaj w aptece - jest ich teraz bardzo szeroki wybór)
Napisano Ponad rok temu
ale jak jutro lub pojutrze pójde do lekarza to napiszę coś więcej
dzieki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miałem dokładnie te same uczucia: strzelanie oraz takie jakby przecieranie się kości (bardzo niemiłe). Doskonale wiem, że kości nie mogły szorować o siebie – nie w tak młodym wieku – ale coś takiego występuje. W moim przypadku okazało się, że miałem naciągnięte (czy cos w tym stylu) wiązadło lub ścięgno (te od wewnętrznej strony). Co ciekawe także mnie nic nie bolało, dlatego to lekceważyłem… strzela to strzela…
Tak jak u ciebie zdarza się to przy pompkach, czyli ćwiczeniu siłowym to u mnie występowało przy jumpingu (żabki) bardzo nastawionym na wyskok w górę i dal. Pisałem już o tym wcześniej na koncie ‘>Zak’, ale teraz coś nie mogę się do niego dostać.
Z własnych doświadczeń wiem, że nie poprzestanie to na strzelaniu i obcieraniu, więc lepiej udaj się do lekarza. Glukozamina to dobre wyjście. Bardzo mi pomogła. Nie nastawiaj się jednak na cudowne ozdrowienie. To kwestia przynajmniej kilku miesięcy.
Aha, no i oszczędzaj się! :-)
Tak przy okazji… ktoś mógłby mi wyjaśnić, co to za przecieranie się było. Do dziś mnie to zastanawia. :roll:
Napisano Ponad rok temu
Tak serio to ja bym pewnie ćwiczył, chociaż wypadałoby coś zadbać o to skrzypienie/strzelanie i inne tego typu dźwięki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:roll:wiece co trzeba jesc? Duzo kisielu i galaretki, ogolnie wszystkiego na żelatynie.
I tak właśnie rodzą się i utrwalają kontuzje .......................
To ze strzela to normalne, to oczywiste i niestraszne dopóki nie odczuwasz bólu.
Ale jak Ci ciocia sądzi że to kontuzja albo zacznie w razie kontuzji kazać wsuwać kisiel
Napisano Ponad rok temu
dopóki nie odczuwasz bólu.
Ale jak Ci ciocia sądzi że to kontuzja albo zacznie w razie kontuzji kazać wsuwać kisiel
gdy zaczniesz odczówać ból - jest już za póxno
Napisano Ponad rok temu
Poza tym polecam glukozamine, na odbudowe stawow, mi troche pomoglo, moze tobie tez pomoze. Strzelanie jest normalne, najwyzej na starosc bedziesz mnial reumatyzm. A poza tym ladnie cie pogielo, matki sie sluchasz, przeciez kobiety to panikary, one najchetniej by chcialy, zebysmy cale zycie siedzieli grzecznie w pokoju i czytali ksiazki
LOL
wracaj na treningi, a lekarz powie ze nic tobie nie jest, a na stope kup sobie stablizator i wkladki ortopedyczyczne, bo masz pewnie jakas wrodzona wade w stopach.
Zycze powrotu do zdrowia i udanych treningo.
Trzym sie!!!
Napisano Ponad rok temu
Ważne jest żeby brać regularnie!!!
Napisano Ponad rok temu
Najczęściej ujawnia się po długotrwałym przecjążaniu danej kończny(i złej technice/zbyt dużym obciążeniu), czasami uwarunkowane genetycznie.
No i nie ma rady-ograniczyć ćwiczenia które je powodują, glukozamina, kolagen, a dla hardcorowców hgh, regeneruje chrząstkę ekspresowo :wink:
Hellman, spróbuj robić te pompki z rękami ustawionymi dość szeroko, to trochę odciąży stawy, nie na kościach, no i nie zawsze na 100%, po ok. 6 tyg. intensywnego treningu tydzień-dwa "light" na 60%, inaczej organizm nie będzie miał szans się zregenerować.
Napisano Ponad rok temu
Może to głupie pytanie, ale dlaczego nie na kościach ??nie na kościach
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak to się robi na siłowni
- Ponad rok temu
-
Terminologia kulturystyczna
- Ponad rok temu
-
Multiwitaminka ?
- Ponad rok temu
-
POLKSKA - AZERBEJDŻAN
- Ponad rok temu
-
Medytacje...:)
- Ponad rok temu
-
Adidaski do treningu na sali
- Ponad rok temu
-
thermal pro
- Ponad rok temu
-
Sensacja - Pudzianowski w mojej siłowni!
- Ponad rok temu
-
Koks a witaminki ......
- Ponad rok temu
-
Czym zastąpić ziemniaki?
- Ponad rok temu