pismo o aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chcialem napisac jeszcze cos takiego...
Poza tym kiedys wydawane bylo pisomo TATAMI(chyba jeszcze mozna kupic archiwalne numery) :wink:
Napisano Ponad rok temu
czy w Polsce istnieje pismo o aikido? i czy takie pismo byloby potrzebne? czy ktos by je kupowal?
nie ma - jest tylko vortal
Napisano Ponad rok temu
Poza tym kiedys wydawane bylo pisomo TATAMI
tak dla ścisłości to Tatami jest ciągle wydawane 8)
Napisano Ponad rok temu
W Budojo są raczej relacje z staży, imprez mało konkretów...
Napisano Ponad rok temu
Poza tym kiedys wydawane bylo pisomo TATAMI
tak dla ścisłości to Tatami jest ciągle wydawane 8)
Tylko że od najbilższego numeru będzie się nazywało Budokan Classic i wydawane naprzemiennie ze zwykłym Budokanem.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Musisz miec zespol ludzi ktorzy maja cos powaznego do powiedzenia. Inaczej nikt nie bedzie tego kupowal. Skonczyly sie czasy ilosci, teraz trzeba dbac o jakosc zeby przyciagnac czytelnikow na stale.no wlasnie ja mam na mysli POWAZNY magazyn - o jakosc lepszej niz National.... ale zeby to mialo sens to ludzie musza je kupowac - czy bedzie zapotrzebowanie na takie cos? w sumie moge je wydac )))
Napisano Ponad rok temu
nie tylko w tym rzecz.prawda jest taka, ze takie pismo bedzie mialo mala "publike" co pociagnie za soba maly naklad i wysoka cene jednostkowa.a to z kolei znow sprawi,ze mniejsza ilosc osob bedzie chciala czytac takie pismo.Musisz miec zespol ludzi ktorzy maja cos powaznego do powiedzenia. Inaczej nikt nie bedzie tego kupowal. Skonczyly sie czasy ilosci, teraz trzeba dbac o jakosc zeby przyciagnac czytelnikow na stale.no wlasnie ja mam na mysli POWAZNY magazyn - o jakosc lepszej niz National.... ale zeby to mialo sens to ludzie musza je kupowac - czy bedzie zapotrzebowanie na takie cos? w sumie moge je wydac )))
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zajmę się dystrybucją i zbieraniem feedbacku
Pozdrówka
W.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o zespol sie nie boje z rynkiem wydawniczym mam do czynienia od lat. w erze cyfrowej produkcji wyprodukowanie pisma nawet w 1 egzemplarzu nie jest problemem. pytanie, czy aikidocy byliby tym zainteresowani.... nawet nie chodzi o zysk, tylko o to, zeby takei przedsiewziecie nie trafialo w proznie
Generalnie to pisemko miałoby odbiór wśród fascynatów i początkujących. Nie bardzo jest treść na pisanie dużej ilości poważnych artykułów, bo tak w zasazie to wszystko już zoastało powiedziane, nie ma imprez, zawodów. Chyba że zajmiesz sie duperelami. Ale duperele opisuje już budojo, dokładają cd, mają już jakiś tam staż i kolorowe obrazki.
Jak kogoś inetesuje tematyka aikido /zaczyna ćwiczyć, ma zamiar ćwiczyc, potrzebuje wiedzy/, to raczej kupi książkę, gdzie będzie przekrojowo opiasane zagadnienie, a nie wyrywki i dywagacje okołotematyczne.
Może gdyby wydac jakiś kwartalnik, gruby, z dvd z filmami poważnych sensejów, wielkich mistrzów etc. To miałoby jakieśtam grono odbiorców. Ale z drugiej strony, to każdy kogo to interesowało, już dawno to ma, czy z dnokeja, czy z allegro, czy od znajomego...
Odpowiadając - nie ukręcisz tu kokosów.
Napisano Ponad rok temu
W pismach, które do tej pory się ukazywały czy ukazują można było zwykle przeczytać jedynie o ludziach i wydarzeniach związanych koleżeńsko czy organizacyjnie z daną redakcją. Inne „obce” federacje są całkowicie pomijane milczeniem. Brakuje informacji chociażby o stażach, o których my, forumowicze wiemy, dzięki uprzejmości organizatorów, ale rzesza aikidoków nie ma o tym pojęcia. Tego rodzaju sytuacja utrzymuje tylko dziwaczne podziały i niechęć do wszystkiego co nieznane. Nie dziwi potem fakt, że wiele osób (co z resztą widać na tym forum) wypowiada się w sposób pogardliwy czy wręcz wrogi o swoich „braciach w aikido” , tak naprawdę nie mając zielonego pojęcia, co ci ludzie robią.
Pamiętam, że autorzy „Dojo” próbowali ten schemat przełamać. Niestety ich działalność skończyła się szybciej, niż się zaczęła, a szkoda.
Moim zdaniem dobre pismo o aikido jest potrzebne i ja bym takie kupował.
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
99% aikidokow to poczatkujacyGeneralnie to pisemko miałoby odbiór wśród fascynatów i początkujących.
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś było jeszcze pismo DOJO, nie wiem czy ktoś takie pamięta.
Ja pamiętam mam nawet dwa ostatnie numery.
Napisano Ponad rok temu
Siem nieprecyzyjnie wyraziłem. Miałem na myśli ludzi którzy dopiero zaczynają ćwiczyć (uczą się padów) /rok czy dwa treningu/, i nie wiedzą za bardzo po co się mówi domo arigato...99% aikidokow to poczatkujacyGeneralnie to pisemko miałoby odbiór wśród fascynatów i początkujących.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gramatura materialu
- Ponad rok temu
-
AIKIDO - sztuka WALKI????
- Ponad rok temu
-
8 marca
- Ponad rok temu