Skocz do zawartości

Zdjęcie

wzrost w aikido

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
85 odpowiedzi w tym temacie

budo_chavez
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 244 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: wzrost w aikido
To może zawęzimy: nie odbiegająca zbytnio od średniej wymiarowej, prawidłowo rozwinięta 17-letnia dziewczyna. To dokładnie miałem na myśli, a nie jakiegoś nafutrowanego potworka na sterydach, Garry. :wink: :)
Brak precyzji w wysławianiu sie na tym forum to potężne ryzyko późniejszych przekomarzań.
Zresztą, wiem jak wygląda scharakteryzowany wyżej osobnik płci żeńskiej z 2 kyu i wiem ile potrafi.

Pozdrawia lawirujący po meandrach twórczej przekory,

chavez
  • 0

budo_ninja_usuniety
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1394 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To może zawęzimy: nie odbiegająca zbytnio od średniej wymiarowej, prawidłowo rozwinięta 17-letnia dziewczyna. To dokładnie miałem na myśli, a nie jakiegoś nafutrowanego potworka na sterydach, Garry. :wink: :)
Brak precyzji w wysławianiu sie na tym forum to potężne ryzyko późniejszych przekomarzań.
Zresztą, wiem jak wygląda scharakteryzowany wyżej osobnik płci żeńskiej z 2 kyu i wiem ile potrafi.

Pozdrawia lawirujący po meandrach twórczej przekory,

chavez

2 danem to moze...bo z 2 kyu to tak raczej srednio ;)
  • 0

budo_chavez
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 244 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O niebo lepiej z drugim kyu niż z 6-tym kyu :wink:

Pozdroofka
  • 0

budo_gusiek:)
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 642 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Sensei Darek (PAA) bo o nim tutaj mowa, zaskoczył mnie "czystością" jego aikido tzn. m.in. tym że nie korzysta wogóle z siły której ma na pewno duuuużo :) A i z padami nie ma problemu :lol:

Zacznijmy moze od tego ze nie ma osoby w polsce która mogłaby Darka rzucić ;)

Oj jest dużo takich osób, m.in. mój sensei Tomek (jestem z SOTO z Wawy). Mój sensei ma tak na oko z 186 cm wzrostu ale w kimonie wygląda dosyć "potężnie" a wcale taki gruby nie jest :wink:
PoZdRo!
  • 0

budo_jon snow
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 759 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nooo, ale to on malutki jest :) , musiałby jeszcze trochę podjeść. :lol: Choć podejrzewam, że najpierw musiałby osiągnąć rozmiary naszego szanownego kolegi Jeżyka :D

A co do czysto teoretycznej internetowej gadki o rzucaniu, nierzucaniu, to proponuję z tą osobą poćwiczyć, a potem się wypowiadać. Zresztą aikido nie zakłada koncepcji walki i zwycięstwa, więc o czym jest ta dyskusja, ciężko pojąć...
A jak się z kimś poćwiczy przy maksymalnym ataku, może być ze zwodami i się stwierdzi, że się 'wpadło w pustkę', a potem się rolę odwróca i wyjdzie COŚ lub NIC, to wtedy można wyciągać jakieś wnioski i porównywac te, no, jak to się nazywało: poziom(y)ice. Ale to można osiągnąć tylko na macie.... 8)
  • 0

budo_magda
  • Użytkownik
  • Pip
  • 44 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Trudno trenije sie z kims kto wazy o polowe wiecej niz ty.Ale wystarczy popatrzec na sensei,dla niego nie ma problemu dostosowac sie do przeciwnika,nawet jezeli jest o polowe lzejszy od niego.Ile razy trenowalam z sensei nie mialam problemu.Ale wiele razy zdazalo sie ze z facetami o wiele ciezszymi od siebie(np.5 kyu)trenuje sie bardzo ciezko.Wiec mysle ze kazdy musi poznac swoje cialo by moc chronic swoje slabe punkty, a takze wykorzystac w odpowiedniej sytuacji najmocniejsze punkty.Ile ludzi tyle drog w aikido,dla kazdego jest czyms "innym".
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024