wzrost w aikido
Napisano Ponad rok temu
Brak precyzji w wysławianiu sie na tym forum to potężne ryzyko późniejszych przekomarzań.
Zresztą, wiem jak wygląda scharakteryzowany wyżej osobnik płci żeńskiej z 2 kyu i wiem ile potrafi.
Pozdrawia lawirujący po meandrach twórczej przekory,
chavez
Napisano Ponad rok temu
To może zawęzimy: nie odbiegająca zbytnio od średniej wymiarowej, prawidłowo rozwinięta 17-letnia dziewczyna. To dokładnie miałem na myśli, a nie jakiegoś nafutrowanego potworka na sterydach, Garry. :wink:
Brak precyzji w wysławianiu sie na tym forum to potężne ryzyko późniejszych przekomarzań.
Zresztą, wiem jak wygląda scharakteryzowany wyżej osobnik płci żeńskiej z 2 kyu i wiem ile potrafi.
Pozdrawia lawirujący po meandrach twórczej przekory,
chavez
2 danem to moze...bo z 2 kyu to tak raczej srednio
Napisano Ponad rok temu
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Oj jest dużo takich osób, m.in. mój sensei Tomek (jestem z SOTO z Wawy). Mój sensei ma tak na oko z 186 cm wzrostu ale w kimonie wygląda dosyć "potężnie" a wcale taki gruby nie jest :wink:Sensei Darek (PAA) bo o nim tutaj mowa, zaskoczył mnie "czystością" jego aikido tzn. m.in. tym że nie korzysta wogóle z siły której ma na pewno duuuużo A i z padami nie ma problemu
Zacznijmy moze od tego ze nie ma osoby w polsce która mogłaby Darka rzucić
PoZdRo!
Napisano Ponad rok temu
A co do czysto teoretycznej internetowej gadki o rzucaniu, nierzucaniu, to proponuję z tą osobą poćwiczyć, a potem się wypowiadać. Zresztą aikido nie zakłada koncepcji walki i zwycięstwa, więc o czym jest ta dyskusja, ciężko pojąć...
A jak się z kimś poćwiczy przy maksymalnym ataku, może być ze zwodami i się stwierdzi, że się 'wpadło w pustkę', a potem się rolę odwróca i wyjdzie COŚ lub NIC, to wtedy można wyciągać jakieś wnioski i porównywac te, no, jak to się nazywało: poziom(y)ice. Ale to można osiągnąć tylko na macie.... 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
w poszukiwaniu 10 danów
- Ponad rok temu
-
W cyklu prawdziwe historie...z życia O`Senseia i o Ki...
- Ponad rok temu
-
Relacja z seminarium z P.Orban
- Ponad rok temu
-
czy aikido nie jest zbyt lekkie i za mało skuteczne ?????
- Ponad rok temu
-
12 godzinny trening
- Ponad rok temu
-
AIKIDO JAKO DROGA
- Ponad rok temu
-
Kinomichi, Ki-Aikido i inne fake-Aikido
- Ponad rok temu
-
wedlug Ciebie nie ma problemu z szacunkiem dla M. Ueshiby?
- Ponad rok temu
-
aikido to budo czy zajęcia ruchowe w dojo?
- Ponad rok temu
-
Chwiejny tenkan
- Ponad rok temu