buahahahahaJa tam proszę kolegę żeby sam się rzucił na matę jak nie potrafię wykonać techniki.

Napisano Ponad rok temu
buahahahahaJa tam proszę kolegę żeby sam się rzucił na matę jak nie potrafię wykonać techniki.
Napisano Ponad rok temu
Ja tam proszę kolegę żeby sam się rzucił na matę jak nie potrafię wykonać techniki. A ludźmi rzucam na ulicy jak nie mam wyboru i mnie zaatakują. Na Aikido w mojej sytuacji nie widzę sensu żeby się skutecznością zajmować.
Napisano Ponad rok temu
Nie wszystkie się chyba jednak nadają :wink:Cytat:
Ja tam proszę kolegę żeby sam się rzucił na matę jak nie potrafię wykonać techniki. A ludźmi rzucam na ulicy jak nie mam wyboru i mnie zaatakują. Na Aikido w mojej sytuacji nie widzę sensu żeby się skutecznością zajmować.
Powinieneś pisać wszystkie swoje posty w temacie Aikidoka na wesoło
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lewy prosty, prawy krzyżowyA co gdy dochodzi do konfrontacji "mały" vs "duży" ? Ja bynajmniej stosowałbym techniki bardzo dynamiczne i składające się z jak najmnijszej ilości ruchów (piszę tu o roli "mniejszego":p)
Napisano Ponad rok temu
Twierdzenie mocno chybione. W aikido nie ma zawodow, uke wspolpracuje, to jak chcesz to sprawdzic? Ponoc Dziadek tez robil tenkany przeciwko kulom.....Legenda nie do udowodnienia, Garry, nie do udowodnienia....Zacznijmy moze od tego ze nie ma osoby w polsce która mogłaby Darka rzucić
Napisano Ponad rok temu
Jak chłop 2-metrowy Ci sie zaprze to za przeproszeniem ni hu-hu na nim rzutu nie zrobisz
Napisano Ponad rok temu
Nic nie rozumiesz, Garry, z tego aikidoZawsze tak mówisz w stosunku ludzi więkscych od Ciebie?
![]()
Ja tu widze jednak upadek innej krawędziowej legendy. W ustach osoby, która prowadziła tyle krucjat o oporowaniu podczas ataków w aikido, powyższe argumenty brzmią troche nieswojo.
Napisano Ponad rok temu
Rozwiazuje sie spokojnie i nienerwowo.Natomiast biorąc pod uwage metodytke aikido, to rzeczywiście ciekawe jak rozwiązujecie ten problem :roll:
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie jest, jednak porównywanie go do fikcyjnej postaci MM jest deko nie na miejscu.Sensei Darek rośnie do rangi legendy, niemal jak Miszcz Marian.
Niedługo całe polskie Aikido pojedzie do dojo Sensei Darka i wszyscy będą chcieli go rzucać.
Powinien urządzić jakiś staż, żeby w końcu rozwiązać nasz przyziemny problem, czy wzrost ma znaczenie w Aikido. Ewentualnie także czy da się w Aikido nadrabiać siłą braki techniczne. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu