trening na siłe
Napisano Ponad rok temu
Trenuje sztuki walki, w przyszlym sezonie bede jezdzil na zawody itd.
Jestem niskiego wzrostu 169cm i 65kg, mam 16 lat. Chcialem zaczac trening silowy i prosilbym o wzor takiego treningu silowego
Licze na szybka odpowiedz, pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
ale i tak trzeba mięśnie przyzwyczaić do treningu siłowego - najpierw ogolnorozwojówka,
tzn. ja juz cwiczylem 6 tygodni ogolnorozwojowke, pozniej 2 tyg przerwy. teraz jade na mase i widac ze jest juz ok, trenuje juz 2 tygodnie.
moje odzywki to Olimp Gain Bolic 6000 i Vitalmax Ester Kreatyny, teraz jeszcze 2 tygodnie bede na mase jechal.
ile czasu poswiecic to tym miesiecznym cyklu na przerwe w odzywkach?
PS. Chodzi mi w nastepnym cyklu o poprawienie siły
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tzn. ja juz cwiczylem 6 tygodni ogolnorozwojowke, pozniej 2 tyg przerwy. teraz jade na mase i widac ze jest juz ok, trenuje juz 2 tygodnie.
moje odzywki to Olimp Gain Bolic 6000 i Vitalmax Ester Kreatyny, teraz jeszcze 2 tygodnie bede na mase jechal.
ile czasu poswiecic to tym miesiecznym cyklu na przerwe w odzywkach?
PS. Chodzi mi w nastepnym cyklu o poprawienie siły
Tu masz gotowca
http://forum-kultury...rening-na-siłe/
I pamietaj o diecie
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś (jak byłem całkiem zielony w tych sprawach) ćwiczyłem codziennie tzn. 6 dni w tyg. i robiłem mniej więcej ok. 20 serii na każdą grupę mięśniową i było widać efekty. Teraz jak ćwiczę zgodnie z przykładowymi programami to już nie widzę takich efektów i wręcz przeciwnie miesięcznie nic nie rosnę, kiedyś to w miesiąc przybywało mi od 1cm-2cm.
Staż: ponad 8 miesięcy
Cel: zwiększenie masy i siły
Ćwiczę w domu.
Napisano Ponad rok temu
Cze chciałbym się zapytać czy przy treningu na siłę wskazana byłyby większa ilość powtórzeń niż normalnie tzn. na duże partie ok. 15-20, a serii normalnie 3, natomiast na małe 10-15.
Kiedyś (jak byłem całkiem zielony w tych sprawach) ćwiczyłem codziennie tzn. 6 dni w tyg. i robiłem mniej więcej ok. 20 serii na każdą grupę mięśniową i było widać efekty. Teraz jak ćwiczę zgodnie z przykładowymi programami to już nie widzę takich efektów i wręcz przeciwnie miesięcznie nic nie rosnę, kiedyś to w miesiąc przybywało mi od 1cm-2cm.
Ćwiczę w domu.
Nalegam abyś założył własny temat
A wracając do tematu to jeżeli chodzi o sztuki walki to możesz ćwiczyć FBW oczywiście dobierając powtózenia do określonego celu masa/wytrzymałość itp
Napisano Ponad rok temu
Cze chciałbym się zapytać czy przy treningu na siłę wskazana byłyby większa ilość powtórzeń niż normalnie tzn. na duże partie ok. 15-20, a serii normalnie 3, natomiast na małe 10-15.
Ćwiczę w domu.
Na poczadku sila i rozmiary rosna nawet wtedy gdy niepoprawnie cwiczymy, poprostu organizm jest zaskoczony czyms nowym. No ale sam nazekasz na slabsze efekty a to dlatego ze wlasnie zle zaczeles. gdybys cwiczyl od poczatku zgodnie z zaleceniami to moze teraz nadal cieszyl bys sie z dobrych efektow. a niepomyslales o tym ze gdybys cwiczyl wtedy poprawnie to przybywalo by Ci 1,5-2,5 cm. Ale nigdy nic nie wiadomo moze twoj organiz to poprostu lubi, mozesz to sprawdzic wracajac to takich treningow(dla konfortu psychicznego) ale wydaje mi sie ze to bedzie stata czasu.
Napisano Ponad rok temu
Poniedziałek
Klata: Wyciskanie na ławeczce płaskiej 3s 5powt.
Barki: Podciąganie sztangi wzdłuż ciała pod brodę 3s 5powt.
Triceps: Wyprosty ramion ze sztangą za pleców 3s 5powt.
Wtorek:
Plecy: Podciąganie sztangi w opadzie ciała 3s 5powt.
Nogi: Uginanie nóg na maszynie 3s 5powt.
Biceps: Uginanie sztangi stojąc 3s 5powt.
Czwartek:
Klata: Pompki 3s 5powt.
Wyciskanie sztangielek na ławce skośnej 3s 5powt.
Barki: Szrugsy 3s 5powt.
Wznosy sztangielek (arnoldki) 3s 5powt
Triceps: Wyprosty ramion ze sztangą za pleców 3s 5powt.
Wyprosty ze sztangielką jednorącz 3s 5powt.
Piątek:
Plecy: Podciąganie sztangi w opadzie ciała 3s 5powt
Martwy ciąg 3s 5powt.
Nogi: Uginanie nóg na maszynie 3s 5powt.
Wspięcia na palcach ze sztangą na palcach 3s 5powt.
Biceps: Uginanie sztangi stojąc 3s 5powt
Uginanie przedramion sposobem Zottmana 3s 5powt
Załóż własny temat Ostrzeżenie Kamyl