zeby nie robic balaganu ...
Napisano Ponad rok temu
Reakcja w sytuacji gdy kroją kogoś obok ciebie, choćby w postaci tel. na 112 czy metody AdamaD(zajebiste ) a powiedzenie: "zwyczajnie nie pozwalamy sobie po lapach jechac" i w imię tego lanie chłopaczków co się krzywo spojrzały to sprawy odległe od siebie znacznie.
A co do restauracji: obsługa jest po to, żeby korzystać z jej pomocy. Zawołanie kelnera i poproszenie o reakcję, nie jest chyba jakąś straszną ujmą na honorze, podczas gdy dzwonienie po "ekipe" bo chłopak paroma krzywymi tekstami zarzucił z pewnością na honorowe ani nawet na rozsądne nie wygląda. Natomiast świadczy o jakichś cholernych kompleksach. To tak jak za szczeniaka co poniektórzy kozacy zasłaniali się tekstami "bo pójdę po starszego brata i wtedy zobaczysz." Jednym słowem: żenada.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw: kto jest "winny" a kto "niewinny"?
Napisano Ponad rok temu
Sir,dzięki za szczerą odpowiedź.Jednego jestem pewien honoru w waszych działaniach nie ma za grosz.Jesteś dresiarzem(mentalnościowo jeśli można tak powiedzieć),który zamiast zwykłych ludzi,napierdala innych dresiarzy.W typowo dresiarski sposób czyli w kilka osób na jednego.
Widzę,że sprawia Ci to przyjemność.Po co tylko dorabiasz do tego jakąś ideologię?Prościej byłoby powiedzieć,że chcesz się wyrzyć.
Tylko że dzięki tym wymówkom jest łatwiej odpierać zarzuty co?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
mówisz o walce 1 na 1 podczas gdy sir cały czas namiętnie posługuje się liczbą mnogą"
mowie o 1-na-1 bo zazwyczaj laze sam po miescie - ale jesli bym szedl z kumplami i widzial akcje ze kogos kroja to wtedy by bylo X-na-X.. on lazi w grupie to mowi "my" i tyle..
a co do "wpierdolenia komus w paru" - nie widzialem zeby sie tym przechwalal - ciagle podkresla ze leje sie 1-na-1 w "uczciwej walce" a koledzy tylko stoja obok zeby np gosc nie wyciagnal noza i nie zrobil jakiejs brzydkiej akcji..
i tu znowu was nie rozumiem - jesli taki lepek "fikal" i zgodzil sie na walke 1-na-1 to co sie czepiacie......? i nie mowcie ze wtedy koles jest bez winy bo sam sie o to prosi
ale jak mowilem - w tej restauracji mozna bylo zamiast obijac goscia i laske - wezwac ochrone i tyle.. ale na ulicy/przystanku etc juz bys nikogo nie wezwal - i wtedy co... ?
Napisano Ponad rok temu
Jak wyzwanemu za dobrze idzie, to kumpel pomoże i będzie happy end
Więc te 1 na 1 to takie na pokaz.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
i tu znowu was nie rozumiem - jesli taki lepek "fikal" i zgodzil sie na walke 1-na-1 to co sie czepiacie......? i nie mowcie ze wtedy koles jest bez winy bo sam sie o to prosi
Mnie ciekawi co by się działo jakby Sir wyzwał takiego nazwijmy go "bandziora" na 1/1 po czym dostał łomot - czy wtedy jego koledzy postąpili by honorowo i pozwolili tamtemu odejść w spokoju? Szczerze wątpię, a skoro tak to cała idea walki 1/1 bierze w łeb...
EDIT: Druss postnął kilka sekund przede mną stąd podobna treść posta - sorki że tak wyszło
Napisano Ponad rok temu
natomiast sama idea "wziecia sprawy w swoje rece" jest bardzo intrygujaca
i szczerze mowiac w niektorych sytuacjach wydaje sie byc jedynym skutecznym rozwiazaniem.. co niestety jest dosc smutne - ale c'est la vie..
Napisano Ponad rok temu
Tylko czy,aby taka akceptacja nie świadczy o pewnej desperacj szarych obywateli ,tudzież słabości policji ???
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Szlachetni wojownicy chodzący ulicami i wymierzający sprawiedliwość przy bezsilności służb porządkowych zdarzają się... w filmach.
W życiu już rzadko bywa tak czarno-biało. Nawet jak ktoś idzie ulicą i "cwaniaczy" to nie znaczy, że zasługuje na pobicie. Na pobicie zasługują ci, którzy aktywnie atakują innych. Sęk w tym, że te dwie kategorie rzadko się pokrywają. Ci, którzy kroją ludzi zazwyczaj rzadko "cwaniaczą", częściej po prostu podchodzą i wyłuszczają sprawę.
Nie mam natomiast złudzeń, że jeśli ktoś chodzi po ulicy po to, żeby kogoś napier*.*ć, to na pewno ma bardzo mocno zredukowany krytycyzm jeśli chodzi o wybór celów. Obawiam się nawet "dobrowolności" tych pojedynków ze strony tego "cwaniaka", bo gdyby faktycznie walczyły tylko dwie strony, które w taki sposób powalczyć chcą, to mnie średnio to boli (i wracamy do tematu ustawek ). Natomiast psychologia grupy działa w sposób wiadomy i obawiam się, że często celem ataków są przypadkowi ludzie, którzy "wyglądają na prowokatorów"...
Napisano Ponad rok temu
dobra - ide podostrzyc noz i nasmarowac batona..
Napisano Ponad rok temu
To co ja sprawdzilem i o czym slyszalem to spokojnie powiedziec "wypierdalac". Na ogol dziala.
Zreszta to jak dla mnie obciach udawac dresa, ktory daje kolesiom rade.
To duzo wieksza obsuwa niz podejsc do takiego dresa w 3 i poskladac bez wstepow. Choc wcale nie mowie, ze tak robie.
Napisano Ponad rok temu
No przeciez to chyba oczywiste, ze nie. Skoro ktos naszym zdaniem zasluzyl na lanie to chodzi o to, zeby je dostal. Inna rzecz, ze krzywdy mu nie zrobimy. Nie chodzi o to, zeby sie znecac, tylko dac nauczke.Mnie ciekawi co by się działo jakby Sir wyzwał takiego nazwijmy go "bandziora" na 1/1 po czym dostał łomot - czy wtedy jego koledzy postąpili by honorowo i pozwolili tamtemu odejść w spokoju? Szczerze wątpię, a skoro tak to cała idea walki 1/1 bierze w łeb...
To sa wszystko rozne sprawy. Sami chyba wiecie. Inaczej to wyglada jak wyjdzie jakas szybka akcja, inaczej jak ktos sobie zasluzyl, jeszcze co innego jak trzeba kogos zlamac, troche inaczej przy nastraszeniu, a jak ma byc calkiem honorowo to tez troche inaczej.
Napisano Ponad rok temu
(chcialem podkreslic ze napisales "naszym zdaniem")Tak wiec zastanow sie czlowieku chlopak ma fajna dziewczyne na jutro umowil sie na spotkanie z jej rodzicami a taki sir idzie ulica i ustala z kumplami ze "ich zdaniem" koles jest wybujany to dostanie wpierd.. "oczywiscie nie zrobicie mu krzywdy" tylko na obiad z rodzicami kolo bujdzie ze zlamanym nosem, zębem podbitym okiem itp. I to nie jest krzywda?? a wiesz ze nawet od malego uderzenia mozna dostac wstrzas mozgu ?? albo polamac trzewioczaske ?? jakktos juz napisal kiedujesz sie ideą dresa(wybielajac ja ideologia ktora i tak lamiesz).No przeciez to chyba oczywiste, ze nie. Skoro ktos naszym zdaniem zasluzyl na lanie to chodzi o to, zeby je dostal. Inna rzecz, ze krzywdy mu nie zrobimy.
Co do wzywania policji i fenomenalnej techniki Adama myslisz sir ze jesli koles ma opozniony zapolon i Ty podejdziesz i powiesz wypierdalac to koles sie bardzo obruszy?? mysle ze zaczna Cie gonic (racja dales wybawienie klepanemu ale zaraz i ciebie moga skepac). Tylko nie wyjerzdzaj mi ze maszx przy sobie ekipe bo wtedy to zadna odwaga a zreszta nie zawsze beda z Toba
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze wyjasnie bo juz nie wiem, chyba przed napisaniem czytacie 2,3 ostatnie posty.
Oklep dresa ktory buja sie po osiedlu i startuje do ludzi to nie prestekst do honorowej solowy 1 na 1. Oczywiscie jest 1 na 1, ale glowny cel jest taki zeby on uslyszal o co chodzi, dostal lomot i zrozumial, ze nie jest taki wymiatacz jak mysli.
Czy jak pies nie chce was sluchac a chcecie go skarcic bo nalal w pokoju to przejmujecie sie, ze pies jest maly? Po prostu dostaje klapsa. I jest odruch. Klaps to wstyd i lekki bol. I jakos w glowie pies to laczy i nie leje.
Podobne mechanizmy dzialaja na ludzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli ktos sie buja i startuje do ludzi to nei znacy ze ma dostac wpier...
sorry - ale chyba sie ci cos pomieszalo.. moim skromnym zdaniem osoba ktora chodzi po miescie i atakuje ludzi, grozi im i ich zniewaza zasluguje na to zeby poniesc konsekwencje swoich czynow - w skrajnych wypadkach tez czysto fizyczne konsekwencje..
a jesli ty popierasz takich ludzi to ja cie nie kumam w zupelnosci bo wlasnie dales przyzwolenie chamstwu na ulicach.. a moze sam tak robisz i boisz sie spotkania Sir'a?
Napisano Ponad rok temu
moim skromnym zdaniem osoba ktora chodzi po miescie i atakuje ludzi, [...] zasluguje na to zeby poniesc [...] czysto fizyczne konsekwencje..
Czyli sir powinien dostac ciezki wpierdol. Najlepiej honorowo, w szesciu na jednego. No to wyglada na to ze sie zgadzamy jesli chodzi o wnioski z tej dyskusji
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zabić
- Ponad rok temu
-
złamany nos
- Ponad rok temu
-
Sabre Red
- Ponad rok temu
-
Ostrzeżenia
- Ponad rok temu
-
czolem
- Ponad rok temu
-
Napad na moja skromna osobe z nozem:D
- Ponad rok temu
-
Najskuteczniejsze sztuki walki na ulice
- Ponad rok temu
-
CO WYBRAĆ MUAI THAI CZY SHIDOKAN
- Ponad rok temu
-
czyzby jakas alternatywa broni na ulice??
- Ponad rok temu
-
CZY TO MOŻLIWE ŻE KTOŚ NIE CZUJE BÓLU??
- Ponad rok temu