Cwiczyłes cos zanim zaczales cwiczyc Aikido???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. Z Aikido nie zrezygnuje oczywiscie
Napisano Ponad rok temu
Osobiscie nic nie cwiczylem wczesniej . Uwazam jednak ze do Aikido powinno ciagnac przede wszystkim ludzi juz znajacych mma. Jak jednak dobrze wiadomo cwiczacy zazwyczaj nie sa nawet zbyt wysportowani, a wynik tego- marny poziom i marne efekty :? . P.S. Nie ma z kim nawet ciezej cwiczyc.
Nawet jeśli są wysportowani, to szybko nabierają frustracji, gdy się ich wtłacza w ciasne ramki:
- zaatakuj mnie shomen uchi... Nie! Nie tą ręką, prawą atakujesz pierwszą! Nie tak szybko, zwariowałeś, chcesz mnie zabić? Tak, shomen uchi jest realnym atakiem, nie dyskutuj!
:roll:
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Mnie osobiscie irytuje ze poprostu nie moge zastosowac zbyt dynamicznie techniki bo mi sie w rekach ten (szczegolnie ta tzn. kobietka) rozleci, nawet jesli nie jest to osoba poczatkujaca. Poprostu trningi sa za delikatne i takiej osoby do tego nie przygotowuja a powinny przeciez. (wiadomo ze stopniowo :twisted: ).Nie tak szybko, zwariowałeś, chcesz mnie zabić?
Hmm, no tak- brakuje poprostu chyba w dojo ducha bojowego :roll: , a istnieje zamiast Aikido aerobik w wersji lagodnej, bo i na nim(aerobiku) moze byc przeciez ciezko)
Napisano Ponad rok temu
Regularnie cwicze kenjutsu, a obecnie zaczolem jeszcze bjj ....
Jak starczy czasu, kasy i checi to na przyszlosć planuje muai thay, boks i judo ....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie osobiscie irytuje ze poprostu nie moge zastosowac zbyt dynamicznie techniki bo mi sie w rekach ten (szczegolnie ta tzn. kobietka) rozleci, nawet jesli nie jest to osoba poczatkujaca. Poprostu trningi sa za delikatne i takiej osoby do tego nie przygotowuja a powinny przeciez. (wiadomo ze stopniowo :twisted: ).Nie tak szybko, zwariowałeś, chcesz mnie zabić?
Hmm, no tak- brakuje poprostu chyba w dojo ducha bojowego :roll: , a istnieje zamiast Aikido aerobik w wersji lagodnej, bo i na nim(aerobiku) moze byc przeciez ciezko)
pytanie pomocnicze - jak długo już ćwiczysz aiki?
pozdr
kurm
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:peace:Ja przed aikido....ciągałem sięz ćwokami jak mieszkałem w internacie.
Napisano Ponad rok temu
To sugestia, ze aikido odciaga ze zlego towarzystwa. 8):peace:Ja przed aikido....ciągałem sięz ćwokami jak mieszkałem w internacie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale musisz wiedzieć, że używając, szczególnie w negatywnym znaczeniu uogólnień typu: kobietki, bądź okularnicy, bądź blondyni...narażasz się na niechęć wymienionej grupy.
Może masz to w nosie, ale ta GRUPA dajmy na to -kobietek tego w nosie nie ma. Ja przynajmiej uważam, że Twoja opinia jest krzywdząca.
Napisano Ponad rok temu
Z ta kobietka to przyznam ze napisalem to aby odrobine sprowokowac forumowiczow :wink: : . Ot taki maly grzeszek :twisted: .Może masz to w nosie, ale ta GRUPA dajmy na to -kobietek tego w nosie nie ma. Ja przynajmiej uważam, że Twoja opinia jest krzywdząca.
Jesli chodzi o kobiety to bardzo pozytywnie cwiczy mi sie z nimi. Poniewaz nie jestem za duzy (chyba dlatego, moze ze na lamliwego wygladam ) koledzy z sekcji boja sie zeby mnie nie skrzywdzic i zazwyczaj lekko wykonuja na mnie techniki. Dla kobiety za to jestem chyba w sam raz zeby moc mna porzadnie potrzasnac . W efekcje mam przyspieszony kurs wykonywania padow :-) itp.
P.S. Poza tym lepiej zawsze jakas zlagodzic sytuacje. A noz uda mi sie przetrwac pare technik wiecej :wink:
Napisano Ponad rok temu
Padania nigdy za malo
Napisano Ponad rok temu
Jesli jednak chodzi o kruchosc to jak powszechnie wiadomo - kobiety sa slabsze fizycznie(za to co niektore cholernie uparte i zdeterminowane ). A wyjatkowe egzemplarze maja zapedy sadystyczne :twisted:
Tak jak lubie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowe dojo
- Ponad rok temu
-
Krotka relacja ze stazu z Tamura sensei k. Dunkierki
- Ponad rok temu
-
Walka z cieniem