Skocz do zawartości

Zdjęcie

PO TRENINGU :) - wyraź co czujesz!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1321 odpowiedzi w tym temacie

budo_kantele
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 643 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: PO TRENINGU :) - wyraź co czujesz!
kurde, wielka awantura o jedno male stwierdzenie oO
akurat mi to wisi i powiewa, czy ktos ze mnie sie smieje... jedynym wyjatkiem jest ten wlasnie facet... :oops:

ps. ide na trening :) papa
  • 0

budo_shabu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3242 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

akurat mi to wisi i powiewa, czy ktos ze mnie sie smieje... jedynym wyjatkiem jest ten wlasnie facet... :oops:

No i wszystko jasne. Może wartoby pójść gdzieś po treningu i... omówić sprawę? Między innymi, oczywiście. ;) :D
  • 0

budo_isao
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1470 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Co tam dzisiaj... nikyo, chyba pierwsza (jak dla mnie) niebezpieczna dla uke technika, trzeba uważać jak byk na stawy, poprawka z tenchi nage i ikyo, już coś chwytam ;]
Ah, ten ruch bioder i to przyciśnięcie do ziemi ;]
Tym razem bez kontuzji, stwierdzam że z tym barkiem to mi sie chyba mata skończyła ;]
  • 0

budo_isao
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1470 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzisiaj mieliśmy mały pokaz i po tym normalny trening i w sumie doszedłem do wniosku, że jednak hakama to hakama, jeśli chodzi o uke. Nie ma porównania jeśli chodzi o ćwiczenie z kimś niższym stopniem. Powiedzcie mi tylko (bo głupi zapomniałem) jak sie nazywa ta technika , gdzie wykonuje sie tenkan i jest atak ręką na szyję? Może ktoś załapie, taka jedna z pierwszych :) z góry dzięki ;]
  • 0

budo_shabu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3242 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

już coś chwytam ;]

Oj, nie. Nie chwytasz. Wydaje Ci się tylko. A z czasem - i z każdym kolejnym stopniem - będziesz się coraz bardziej skłaniał ku konkluzji, że jednak ni cholery nie chwytasz. ;)

Powiedzcie mi tylko (bo głupi zapomniałem) jak sie nazywa ta technika , gdzie wykonuje sie tenkan i jest atak ręką na szyję? Może ktoś załapie, taka jedna z pierwszych

To może być irimi nage, może to być wariant kokyu nage, może być nawet tenchi nage, nie wspominając już zwyczajnie o atemi jako środku do uzyskania wychylenia w celu wykonania dalszej części techniki. Musisz sprecyzować.
  • 0

budo_ligeia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 811 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

równać poziom, równać poziom, równać poziom... :|
  • 0

budo_shabu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3242 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

równać poziom, równać poziom, równać poziom... :|

Que? :)
  • 0

budo_shawnee
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1617 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Serra, serra... :)
  • 0

budo_kantele
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 643 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie mam sera, moge cie poczestowac wedlinka :)
dzisiaj nie ide na trening bo robie sie na bostwo (imprezka) :D
  • 0

budo_ligeia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 811 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Serra, serra... :)

Mhm, w sumie racja, co ma być to i tak będzie. Mnie chodziło o to, że już za rączkę nikt nie prowadzi i trza równać poziom do tych lepszych i najlepszych, a jak to stwierdził jeden sensei (hi Piotrek :) ) w wieku dwudziestu paru lat (:!:) tak szybko to już nie przychodzi. :wink:
  • 0

budo_miziel
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 212 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dziś po treningu znów nieco przygnębiony jestem...
za tydzień egzamin, więc wszyscy od paru tygodni doszlifowują techniki na błysk.
i przyglądam się tym dziewiętnasto i dwudziestolatkom, z którymi na codzień ćwiczę, jak gorączkowo przygotowują się do sprawdzianu na 5 i 4 kyu i zazdroszczę im - zazdroszczę im, że zaczęli ćwiczyć o tyle wcześniej niż ja :-(
i wypominam sobie, że gdybym był bardziej stanowczy te 10 lat temu to byłbym w tej chwili 10 lat ćwiczeń do przodu...
ale, jak powiadają - nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem :) nad nierozlanym można :)
jutrzejszy poranny trening o siódmej powinien rozwiać moje smutki ;)

(btw: będę miał przyjemność zobaczyć egzamin na 4 dan - nie moge się doczekać :) )
  • 0

budo_shabu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3242 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

zazdroszczę im, że zaczęli ćwiczyć o tyle wcześniej niż ja :-(
i wypominam sobie, że gdybym był bardziej stanowczy te 10 lat temu to byłbym w tej chwili 10 lat ćwiczeń do przodu...

Ja się zbierałem prawie trzy lata, i też przez jakiś czas plułem sobie w brodę. Ale nie ma to większego sensu. Nie ma co wypominać, tylko ćwiczyć trzeba z odpowiednim nastawieniem, dawać z siebie wszystko i jeszcze troszeczkę (jeśli po stu krokach padasz z nóg, postaw jeszcze sto pierwszy i dopiero padnij). Wtedy nie będziesz mógł sobie nic zarzucić. :)
  • 0

budo_isao
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1470 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Heh, chyba każdy kto zaczał ćwiczyć przed 18 rokiem życia wypomina sobie że zaczał za późno, ale chyba nie o to chodzi. Ja próbuję patrzeć z drugiej strony, ciesze sie że nie zaczałem w wieku tych 25, czy nawet 30 lat, a teraz :)
  • 0

budo_kantele
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 643 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja zaczelam w wieku lat 26 i nic sobie nie wypominam
a dzisiaj po treningu czuje sie strasznie zmeczona, nie wiem dlaczego.
  • 0

budo_szczepan
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 8153 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

NIe wiem czy o tym pisalem...........jeden kolega, 1 dan, wycwiczony jak orzel, mial niesamowity wypadek w pracy. Pracuje przy organizacji wystaw, koncertow itd -- stawia rusztowania takie tam sprawy....Pracowal w pewnym momencie na wozku samojezdnm ktory ma zamontowany podnosnik, co ma taka platforme ktora podnosi pionowo na takich rozkladajacych sie 'nozycach'. Co sie okazalo, ze oni uzywali ta platforme do podnoszenia i zawieszania roznych kabli samemu siedzac w tej platformie! przestraszony przestraszony

Tym razem kabel sie gdzies zaczepil i podnosnik razem z platforma sie poprostu przewrocil. Kolega byl na wysokosci ok 10 metrow. Widzac ze platforma leci w dol, zlapal sie za zabezpieczjace je prety ktore otaczaly platforme, ze strony przeciwnej niz ta, ktora platforma uderzyla w beton.

Impakt byl taki, ze prety grubosci kciuka sie wygiely w miejscu w ktorym je trzymal i to chyba go uratowalo. Zlamal sobie 'tylko' kregoslup :cry: :cry:
Osobiscie sie strasznie ucieszylem ze przezyl i mialem niesmiala nadzieje ze bedzie mogl w miare normalnie chodzic i zyc.

Najpierw mial operacje polegajaca na zcisnieciu kregow powyzej tego peknietego kregu i ponizej za pomoca jakichs metalowych pretow. Tak ze pewien odcinek kregoslupa mu sie poprostu nie zgina. ALE!!!!! Gosciu od razu rozpoczal pelnoetatowa rehabilitacje i 7 miesiecy pozniej, czyli obecnie, zapierdziela jak maly motorek na macie, jak za dawnych czasow, padalec jak sie patrzy, juz nie mowiac o tym ze miesiac temu wrocil do tej samej pracy, wariat jeden. Prawie wykonczyl mnie kondycyjnie dzis na treningu poklon

ZWYKLY CUD!!!!!!!!!

Wlasnie uwierzylem, ze dla aikidokow nie ma rzeczy niemozliwych :) poklon poklon poklon
  • 0

budo_ligeia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 811 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja sobie na początku plułam w brodę, że nie zaczęłam wcześniej ćwiczyć, bo teraz byłabym już na takim stopniu zaawansowania, że hohoho :roll: , ale w końcu doszłam do wniosku, że mogłabym wcale nie zacząć, a tak szczęśliwym zbiegiem okoliczności i tak dalej. Tylko czemu mnie ten bok dzisiaj boli.... :? :roll:
  • 0

budo_kolos
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tylko czemu mnie ten bok dzisiaj boli...

To pewnie wątroba :lol:
  • 0

budo_ligeia
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 811 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tylko czemu mnie ten bok dzisiaj boli...

To pewnie wątroba :lol:

mhm, po koshi nage :roll:

A my to jeszcze nie ćwiczyliśmy w tym sezonie razem, co? :wink:
  • 0

budo_athropina
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 162 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ostatnio jestem wdzięczna za możliwość ćwiczenia z osobami, które spędzają swoje pierwsze godziny na macie. Nauka świadomosci swojego ciała, bez taryfy ulgowej.
Weryfikacja wszystkiego od początku. Coś co wydawało sie w miarę zrozumiałe w ćwiczeniu z osobą na wyższym poziomie, tutaj jest prawie niewykonalne.
Niesamowite doświadczenie.
Gorąco polecam :wink:
  • 0

budo_kantele
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 643 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

taaaaaaaaaaaa... tez to przerabialam ostatnio
niezla weryfikacja poprawnosci wykonania technik.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024