PO TRENINGU :) - wyraź co czujesz!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sa techniki gdzie mozna bez problemu pakowac ile fabryka dala, ale hijijime osae do nich nie nalezy :roll:Znaczy się „ile fabryka dała” ?
Myślałem, że to standard wśród zaawansowanych, w przepełnionym wojennym duchem Dojo… :roll: :wink:
Z życzeniami szybkiej rekonwalescencji, h-k :-)
mam podobnie przez hijijime osae mam zajechane lokcie i to bardzo konkretnie.. jezli nie musze to wogóle nie robie tej techniki.. i staram sie jej nie pokazywac na treningach... a jezeli juz to zalecam szczegolna ostroznosc..
pozdrawiam i zycze szybiego powrotu do zdrowia
ofiara hijijime osae
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To raczej naleciałości regionalne. U nas o gęganiu nadgarstków nigdy nie słyszałam. Ale może za krótko ćwiczę. :roll: :wink:A to ciekawe. Czasami słyszę od prowadzącego jak do kogoś mówi nie gęgaj go. przestań go gęgać. To jakiś neologizma aikidocki.?
Napisano Ponad rok temu
Coraz bardziej przyzwyczajam się do myśli o obozie letnim, zwłaszcza, że koleżanki z siostrzanej sekcji usilnie mnie do niego dzisiaj namawiały. Pomyślimy, pomyślimy. Może uda się te Hawaje przełożyć na inny termin. :twisted: :wink:
A dzisiaj na treningu zastanowiła mnie jedna rzecz. Robię sobie na koledze technikę, która mi lepiej wychodzi niż inne, robię sobie leciutko, kolega leci na glebę (znaczy tego ... na matę), wstaje i słyszę od niego taki komentarz: Randall dał ci szkołę, to ty teraz tak mocno robisz? A ja na to: 8O 8O 8O Jak mocno, przeca ja leciutko, nawet się nie spociłam przy tym. :twisted:
I tu mnie właśnie zastanowiła taka kwestia: czy jak człowiek raz dostanie wycisk, to potem to nieświadomie przekazuje dalej, komuś innemu? Bez złości czy chęci zemsty. A może bardziej się stara. Hmm.... :roll:
Napisano Ponad rok temu
a obóz letni to bardzo dobry pomysł ja się wybieram w tym roku po raz trzeci.
Napisano Ponad rok temu
To się spotkamy. ;-) Jak wszystko dobrze pójdzie, będę już po egzaminie na kolejny pas.a obóz letni to bardzo dobry pomysł ja się wybieram w tym roku po raz trzeci.
Pozdrowienia z Lublina ;-)
Napisano Ponad rok temu
Taka mała rada na przyszłość: jeśli kiedykolwiek zamieszkacie w jednym pokoju z koszatniczką, zabezpiecznie dokładnie wszystkie kable... ten od modemu też..
Jestem z siebie totalnie dumna, bo właśnie udało mi się mój poskładać do kupy, z trzech uroczych kawałków...
Tak więc, cieszę się na Wasz widok, i to jeszcze bardziej niż zwykle :wink:
Ligeia, dziękuje, ogólnie wyszło nieźle (zwłaszcza jak na pierwsze zawody w życiu), aczkolwiek bez oszałamiających wyników. Nazbierałam troszkę siniaków, mam opuchniętą kostkę (skręciłam? 8O ) i kontuzję dróg oddechowych... (znaczy się chyba jestem uczulona na tamtejszą matę, albo co, bo po swojej walce dostałam dzikiego kataru, który dzisiaj dopiero trochę odpuścił 8O )
Ogólnie jestem kontenta, 'ja chcę jeszcze raz', jak to mawiał Osioł, i w wyśmienitym humorze wybieram się na dzisiajeszy trening :wink:
Napisano Ponad rok temu
Co to kwa jest koszatniczka? 8OTaka mała rada na przyszłość: jeśli kiedykolwiek zamieszkacie w jednym pokoju z koszatniczką,
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Martwi mnie tylko jedna rzecz: egzamin już za pasem, a my nie znamy jeszcze wymagań technicznych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po treningu jak zwykle świetnie, potem była poprawka przy wiosenno-świątecznych porządkach. :twisted:
Martwi mnie tylko jedna rzecz: egzamin już za pasem, a my nie znamy jeszcze wymagań technicznych.
Heheheh to widzę że bez dodatkowego egzaminu teoretycznego się nie obędzie
Napisano Ponad rok temu
Nie mam nic przeciwko innym osobom w grupie, ale tak sobie myślę, jakie to by było piękne, gdyby w grupie było li i jedynie 10 osób (albo mniej). Ech, marzenie...
ligeia, nie przepadająca za tłokiem na macie
P.S. A, jeszcze zauważyłam, że z treningu na trening coraz mniej pogadanek przy czekaniu na swoją kolej przy technikach w grupach. Dorośliśmy? :wink: I wszystko idzie sprawniej i pewniej. Teraz dopiero chce się ćwiczyć, bo widać, że można się nauczyć, pokonać strach, zahamowania, własne ograniczenia. I to jest w tym wszystkim najlepsze.
* Czy wyraz sensei się odmienia przez polskie przypadki?
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje, ze po swietach przejdzie mi faza "nie chce mi sie" bo zaczynam miec jej dosc... przez to nie trenuje z calym zaangazowaniem i nie moge sie skupic na tym, co sensei mowi. chyba ta pogoda tak na mnie wplywa
Napisano Ponad rok temu
wiosenne przesilenie ...łamane przez... wirus cholera wie czego ... słabość okrutna... w głowie szumi...temperatura...
niemiec powiedzal by... szajse!... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A na co ci ten wiewiór? Nawet na rękawczki z jednego będzie mało...Randall, poznaj Wiewióra
Napisano Ponad rok temu
To gdzie Ty ćwiczysz? U Ciebie zawsze tak mało osób. Farciara.u nas wczoraj byly 4 osoby
I jak po Świętach? Zapał wrócił? Mnie się dzisiaj te moje szyneczki nawet dobrze przetaczało. Ale dobrze, że Święta krótkie. ;-)mam nadzieje, ze po swietach przejdzie mi faza "nie chce mi sie" bo zaczynam miec jej dosc... przez to nie trenuje z calym zaangazowaniem i nie moge sie skupic na tym, co sensei mowi. chyba ta pogoda tak na mnie wplywa
Co do pogody, to na pewno jej wina. Moja kumpelka, Angielka, po kilkuletnim pobycie w Polsce pięknie nauczyła się wszystko tłumaczyć wpływem pogody. Jednak co kultura to kultura. Jesteśmy najlepsi! 8)
Napisano Ponad rok temu
A na co ci ten wiewiór? Nawet na rękawczki z jednego będzie mało...
Na zakąskę, Randall, na zakąskę... :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ParteR
- Ponad rok temu
-
Jak tam było w Opolu na pierwszym stażu PSA ???
- Ponad rok temu
-
Time to let go..
- Ponad rok temu
-
Coś się dzieje w PFA czy się nic nie dzieje ?
- Ponad rok temu
-
"Trenuj z profesjonalistami"
- Ponad rok temu
-
Kokusai - jak przetłumaczyć
- Ponad rok temu
-
Właściwa droga-Aikido?
- Ponad rok temu
-
Jeszcze o dzwigniach