Różnica
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mogą sie także różnić metodyka trenowania oraz filozofią ( dla tych co zamiast solidnego mordobicia szukaja nirwany)
a i tak tradycyjnie polecam bjj (brazylijskie ju jitsu)
Napisano Ponad rok temu
style, nie tylko kung fu, róznia się głownie technikami walki: jedna preferują ciosy rekoma, inne nogami, jeszce inne dżwignie czy duszenia. Róznia się sposbami blokowania i unikania ciosow oraz kopnięć
mogą sie także różnić metodyka trenowania oraz filozofią ( dla tych co zamiast solidnego mordobicia szukaja nirwany)
ech....odezwał się specyjalista :wink:
Napisano Ponad rok temu
Spotkaliście kiedyś duszenia w systemie przez was ćwiczonym ?
Jeżeli tak to w jakim systemie ?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
style, nie tylko kung fu, róznia się głownie technikami walki: jedna preferują ciosy rekoma, inne nogami, jeszce inne dżwignie czy duszenia. Róznia się sposbami blokowania i unikania ciosow oraz kopnięć
ech....odezwał się specyjalista :wink:
się ...tego panie... łopatologicznie starałem, ale możecie panie w inszy spośob młodemu we łbie ciemność rozjaśnić
Napisano Ponad rok temu
się ...tego panie... łopatologicznie starałem, ale możecie panie w inszy spośob młodemu we łbie ciemność rozjaśnić
no chociażby pogrzebać w archiwum:
http://www.forum-kul...showtopic=54848
żeby daleko nie szukać :wink:
Napisano Ponad rok temu
sprawa nie jest chyba aż tak prosta, co by sprowadzać techniki kung fu do uderzeń rękami, kopnięć i duszeń (aczkolwiek w czasach Butrym/Orlińskiej czy jakoś tak może i to było modne :wink: )
no chociażby pogrzebać w archiwum:
http://www.forum-kul...showtopic=54848
żeby daleko nie szukać :wink:
słowa prawdziwego medrca
:-)
pzdr
Napisano Ponad rok temu
w modliszce Nie wiem czy są zapisane w stylu, na pewno są na sali
pozdrawiam
A parter jest :wink:
Napisano Ponad rok temu
parter jest i wcale nie potrzeba do tego cwiczyc BJJ.A parter jest :wink:
W Weng Chun na przyklad
Napisano Ponad rok temu
parter jest i wcale nie potrzeba do tego cwiczyc BJJ.A parter jest :wink:
W Weng Chun na przyklad
Chodziło mi o TangLang, nawiazujac do duszeń o których wspomniał przedmówca.Bjj vs KF, parter w WingChun i inne takie tam co już dawno po 10000 były są poza zasięgiem moich zainteresowań. Znowu się zacznie dyskusja, że jest albo nie ma parter w kung fu a o to mi nie chodziło.
Rozwinę dla jasności: A parter jest na treningach modliszki?[/u]
Napisano Ponad rok temu
a duszenie i dzwignie na treningach Weng Chun tez sa :wink:A parter jest na treningach modliszki?
Napisano Ponad rok temu
a duszenie i dzwignie na treningach Weng Chun tez sa :wink:A parter jest na treningach modliszki?
A ja to panocku raz widziałem jak facetowi traktor nogę przejechał -tak apropo.
A jakie te duszenia są-podobne do ju jitsu, judo-czy sa to jakies duszenia nowatorskie, odmienne od tych znanych ogólnie (duszenia w Wing Chun) ?
Napisano Ponad rok temu
Jest, chociaż ja osobiście mało się z tym zetknąłem. Nie lubię się z kimś obmacywać, chyba, że już naprawdę muszę.
No wiecie, najpierw kawa, herbatka, buzi, a potem MACANKO :twisted:
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jest, chociaż ja osobiście mało się z tym zetknąłem. Nie lubię się z kimś obmacywać, chyba, że już naprawdę muszę.
No wiecie, najpierw kawa, herbatka, buzi, a potem MACANKO :twisted:
pozdrawiam
"Macanko" dobra rzecz-polecam kontynuowanie gdzies u specjalistów w dziedzinie parteru.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie ma się z czego śmiać. W dawnych czasach jak szkoła się nie rozwijała to traciła uczniów. Kung fu dla mnie znaczy róznież rozwój. Nie można porzestać na tym co uczono 100 czy 200 lat temu!!!! I to właśnie dla mnie oznacza również tradycyjne kung fu. I nie rób wielkich oczu tylko przejdź się na trening. Szkoła znajduje się w Lublinie....bardzo ciekawe (parter, duszenia w modliszce 8O ) mich123 a w jakim mieście ty ćwiczysz i jaką modliszkę
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
a ja po wsi nie chodze, to nie wim - o!A ja to panocku raz widziałem jak facetowi traktor nogę przejechał -tak apropo
sa trzymania, dzwignie, rzuty, sprowadzanie do parteru i duszenia. te techniki wystepuja w stylu Weng Chun. Do czego je porownac? nie wiem, nie cwicze JJ ani judoA jakie te duszenia są-podobne do ju jitsu, judo-czy sa to jakies duszenia nowatorskie, odmienne od tych znanych ogólnie
nie ma duszen w Wing Chun bo okrojony ten system jest jak cholera, ale za to w Weng Chun jest ich troche, no ale to juz inna bajka.duszenia w Wing Chun?
Napisano Ponad rok temu
A bajki to może byśmy zostawili bo wyrosłem juz z bajek....
Pozdrawiam wszystkich kungfiarzy i tych z parterem i tych bez oraz Ving Tsun,Weng Chun,Yong,Wing itp. itd.
Wracajac do pytania-czy ktoś jeszcze spotkał duszenia w kung fu- ale nie jako pożyczki z innych systemów tylko tradycyjne techniki ?
A i jeszcze jedno:nie interesują mnie żadne wojny i przepychanki, jałowe dyskusje o bjj, parterze itp. , które juz były ze 100 razy. Nie to jest moim celem. Ja tylko pytam, bo są tu ludzie z prawdziwą wiedzą, czy spotkali w systemach kung fu duszenia- jeżeli tak to w jakich ?Wszelkie akcje dywersyjne na tematy dawno przerabiane nie sa poządane.
Pozdrawiam jeszcze raz - niezależnie od tego co kto robi i w co wierzy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowy Temat
- Ponad rok temu
-
Jaki to styl?
- Ponad rok temu
-
Jaki styl mi poradzicie
- Ponad rok temu