Pytanie do EXPERTO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Link który podałeś nie działa, ale domyślam się że chodzi Ci o ten trening: http://www.fabrykasi...atkujacych.html
tak o ten właśnie chodzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
nie nie jestem początkujący kiedyś już ćwiczyłem a teraz jestem po miesięcznym przygotowaniu tak jakby ogólnorozwojówce czyli jęsli dobrze zrozumiałem trening npTAK, jeśli chcesz zmniejszyć ilość powtórzeń to powinieneś zwiększyć ciężar. Jeśli Jesteś początkującym to niemusisz od razu ćwiczyć dużymi ciężarami i nie powinieneś. Gdyż przy dużych ciężarach możesz nie wyłapać odpowiedniej techniki.
wyciskanie na klatkę na ławce prostej
12* 40 kg
10*48
8*55
6*65
czy lepiej tak
6*65kg
6*65
6*65
6*65
oczywiście to były tylko przykładowe kg
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale to nie mnie się pytaj o ciężar w serii tylko Siebie, to od Ciebie zależy ile podniesiesz... Ale mniej więcej jest okej.
to lepiej serie 12,10,8,6 i przy każdym zmieniać ciężąr czy lepiej jeden ciężar maxymalny i po 6 powtórzeń w serii
Napisano Ponad rok temu
Odpowie ktoś??? niecierpliwie się trochęto lepiej serie 12,10,8,6 i przy każdym zmieniać ciężąr czy lepiej jeden ciężar maxymalny i po 6 powtórzeń w serii
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam podobny tok myślenia Ćwiczenia izolowane możesz dać bez pro, złożone dla odmiany też ale to już trzeba zmieniać z głowąJa preferuje zmienne obciążenie, ale nie we wszystkich ćwiczeniach.Najczęściej ćwiczę z progresją w ćwiczeniach złożonych wyciskanie sztangi na ławce,MC,przysiady ze sztangą ,wyciskanie sztangi za barków,uginanie ramion ze sztangą,podciąganie sztangi w opadzie itp Aby szybciej łapać siłę która oczywiście przy diecie równa się masie.
Napisano Ponad rok temu
Mam podobny tok myślenia Ćwiczenia izolowane możesz dać bez pro, złożone dla odmiany też ale to już trzeba zmieniać z głową
aha dzięki już skapowałem, a w których ćwiczeniach nie warto zmieniać cięzaru
Napisano Ponad rok temu
Można we wszystkich nawet ale pamiętaj że zwiększenie ciężaru to dla organizmu obiec do nabrania siły. Mniej więcej jest to tak że robiąc serie z coraz większym ciężarem organizm będzie próbował podołać zadaniu zwiększając siłę - jest to dostosowanie się organizmu... Bez pro możesz ćwiczyć np. rozpiętki, przenoszenie sztangielki, podciąganie... no może być trochę tych ćwiczeńaha dzięki już skapowałem, a w których ćwiczeniach nie warto zmieniać cięzaru
Napisano Ponad rok temu
już kumam, dzięki bardzo oto mój treningMożna we wszystkich nawet ale pamiętaj że zwiększenie ciężaru to dla organizmu obiec do nabrania siły. Mniej więcej jest to tak że robiąc serie z coraz większym ciężarem organizm będzie próbował podołać zadaniu zwiększając siłę - jest to dostosowanie się organizmu... Bez pro możesz ćwiczyć np. rozpiętki, przenoszenie sztangielki, podciąganie... no może być trochę tych ćwiczeń
poniedziałek;klata z szerokim roztawem rąk
wtorek; biceps triceps przedramie na sztandze łamanej
sroda wolne
czwartek barki
piątek klata z wąskim rozstawem rąk
sobota wolna
niedziela biceps triceps przedramie na hantelkach
Napisano Ponad rok temu
już kumam, dzięki bardzo oto mój trening
sroda wolne
czwartek barki
sobota wolna
Co to za plan
Napisano Ponad rok temu
już kumam, dzięki bardzo oto mój trening
sroda wolne
czwartek barki
sobota wolna
Klata z szerokim roztawem rąk ?
Wtorek triceps po klacie ? nei zdązy sie zregenerować !!!
czwartek barki ? to sie napracujesz w ten dzień
niedziela znów biceps ? przetrenuje sie ...
Jeżeli chcesz przybrać na masie i trenować tylko wymienione tu partie proponuje coś takiego:
Poniedziałek: Klatka,Triceps
Wtorek: Wolne
Środa Biceps,Przedramie
Czwartek:Wolne
Piątek:Barki, niemam co dodać
Sobota wolne
Niedziela:Wolne
Mało tych partii chcesz ćwiczyć ,na mase każda partia raz w tygodniu ale porządnie
Napisano Ponad rok temu
Poniedziałek: Klatka,Triceps
Wtorek: Wolne
Środa Biceps,Przedramie
Czwartek:Wolne
Piątek:Barki, niemam co dodać
Sobota wolne
Niedziela:Wolne
Bover rozjebałeś mnie a gdzie plecy,nogi?
Napisano Ponad rok temu
trochę źle napisałem to nie zupełnie tak wygląda nogi ćwiczę osobno bez cięzarów bo i tak już mam je bardzo duże co do pleców to robię tylko wiosłowanie sztangą i robię plecy na hantelkach a co do tej klaty wąsko i szeroko robię tak bo jak się złapię wężej to wchodzi bardziej w środekBover rozjebałeś mnie a gdzie plecy,nogi?
Napisano Ponad rok temu
Bover rozjebałeś mnie a gdzie plecy,nogi?
Przecież on nie podal tego w planie więc nie chce zapewne ich trenować,dlatego ich nie podałem, pisałem o tym.
Napisano Ponad rok temu
chcę ćwiczyć barki, triceps, biceps, przedramie, plecy i 2 razy w tygodniu klatę proszę napiszcie co z czym i w jaki dzień a nogi i brzuch ćwiczę osobno przed lub po treningu: nogi ćwiczę na steperze, biegi i przysiady nie chcę ciężarów na nopgi bo nie chcę przyrostu miecha na nichPrzecież on nie podal tego w planie więc nie chce zapewne ich trenować,dlatego ich nie podałem, pisałem o tym.
Może być tak:
pon klata+tric
wt wolne
sr bic+ przedramie
czw wolne
pt barki+ kaptury
so wolne
nd KLata
tylko mam pytanie gdzie plecy wcisnąć????