Namacalny dowod
Napisano Ponad rok temu
Gratulacje dla moda. Czyli jak tu napisać rzeczy znane i oczywiste tak by zabrzmiały jak sekretne i tajemne prawdy. :roll: :wink: :roll:
Co do in-yo to wszystkie sztuki walki od Chińskich począwszy na tej wiedzy bazują. Jest to nie mniej nie więcej tylko japońska odmiana chińskiego konceptu Ying Yang,
zasada znana i rozpoznana nie tylko przez sztuki walki ale i przez wszelkiego typu terapie naturalne, masaże i przypalanki, że o akupunkturze nie wspomnę.
Myślę Szczepan, że więcej byś zrobił zamieszania gdybyś pokazał wielkiego mistrza tradycyjnych sztuk walki, który tymi problemami się nie zajmował.
Choć z drugiej strony, czytając niektóre posty, może masz rację że trzeba tak oczywiste sprawy ludziom do łeba wkładać. :roll: :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu
Szczepan, to się dopiero nazywa wyważanie otwartych drzwi.
Gratulacje dla moda. Czyli jak tu napisać rzeczy znane i oczywiste tak by zabrzmiały jak sekretne i tajemne prawdy. :roll: :wink: :roll:
Co do in-yo to wszystkie sztuki walki od Chińskich począwszy na tej wiedzy bazują. Jest to nie mniej nie więcej tylko japońska odmiana chińskiego konceptu Ying Yang,
Przepraszam, kto się kryje za nickiem "redakcja budojo"? Masz jakieś imię czy jest Was kilku w jednej głowie?
Czasem mam ochotę odpowiedzieć na Twoje (Wasze) posty, ale nie za bardzo wiem do kogo się zwracać.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam, kto się kryje za nickiem "redakcja budojo"? Masz jakieś imię czy jest Was kilku w jednej głowie?Szczepan, to się dopiero nazywa wyważanie otwartych drzwi.
Czasem mam ochotę odpowiedzieć na Twoje (Wasze) posty, ale nie za bardzo wiem do kogo się zwracać.
Silvio
no co Ty Silvio - jaja sobie robisz???? 8O 8O 8O
Poważnie nie wiesz kim jest redakcja, czy tylko prowokujesz?
Poszukaj w arch. - na 100% znajdziesz.
heh - gdzieś Ty się uchował taki niewinnie niewiedzący :wink:
kurm
Napisano Ponad rok temu
Szczepan, to się dopiero nazywa wyważanie otwartych drzwi.
Przepraszam, kto się kryje za nickiem "redakcja budojo"? Masz jakieś imię czy jest Was kilku w jednej głowie?
Silvio
Nie przejmuj się ludźmi, zwracaj sie do tematu i pisz wszystko co masz mądrego do powiedzenia. A ludzie to docenią lub nie, ale i tak sie nie przejmuj. 8) 8) 8) 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do in-yo to wszystkie sztuki walki od Chińskich począwszy na tej wiedzy bazują. Jest to nie mniej nie więcej tylko japońska odmiana chińskiego konceptu Ying Yang
Oczywiscie, nie jest to taka prosta sprawa, jesli chodzi o geneze tego pojecia, ale nie mam dzisiaj czasu zeby wchodzic w detale. Skoro jest to takie oczywiste, to dlaczego nie widzialem tego na twoim treningu, jak sie ostatnim razem spotkalismy?
Chodzi mi nie tylko o nadludzka sile aiki, ale i o różne nadludzkie umiejętności takie jak niewyczerpane siły, jasnowidzenie czy przewidywanie.
Napisano Ponad rok temu
no co Ty Silvio - jaja sobie robisz???? 8O 8O 8O
Poważnie nie wiesz kim jest redakcja, czy tylko prowokujesz?
Poszukaj w arch. - na 100% znajdziesz.
heh - gdzieś Ty się uchował taki niewinnie niewiedzący :wink:
kurm
Kurm, od jakiegoś czasu nie mieszkam w Polsce i nie mam możliwości kupienia pisma Budojo
Zresztą czy bym je czytał czy nie, moje pytanie wcale nie było takie głupie - poszedłem po linku do strony redakcji budojo i na zdjęciu podpisanym redakcja budojo jest czterech mężczyzn a wyświetlają się trzy nazwiska. Ponieważ użytkownik "redakcja budojo" nigdy nie podpisuje swoich postów (jak np. ja - "Silvio") nie wiem który z tych panów akurat pisze. Uważam że to istotne, podpisywać to co się mówi, ale oczywiście nie będę o to kruszył kopii.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Nie chodziło mi o link do redakcji tylko o szukanie w archiwum.
Zresztą - skoro nie potrafisz znaleźć tak prostej informacji, kiedy rozwiazanie masz podane na tacy to nic tu pomnie.
Z mojej strony EOT
k.
Napisano Ponad rok temu
Szczepan, nie dość, żeś krnąbrny to jeszcze hardy i bezczelny :wink: WSZYSCY WIEDZĄ, ŻE REDAKCJA POSIADA NADNATURALNE SIŁY TYPU PRZEWIDYWANIE ( dawał temu wyraz wiele razy, a czy sie sprawdziło to już inna sprawa) JASNOWIDZENIE ( no przecież że nie pomroczność jasna) ŻE O NIEWYCZERPANYCH SIŁACH NIE WSPOMNĘ ( zwłaszcza w potyczkach słownych i innych ustawkach forumowych)Skoro jest to takie oczywiste, to dlaczego nie widzialem tego na twoim treningu, jak sie ostatnim razem spotkalismy?
Chodzi mi nie tylko o nadludzka sile aiki, ale i o różne nadludzkie umiejętności takie jak niewyczerpane siły, jasnowidzenie czy przewidywanie.
Rany, niech mnie ktoś uszczypnie - o jakich bzdetach zaczynamy tu dyskutować
Ł (łagodnie lewitujący) 8)
Napisano Ponad rok temu
Co do in-yo to wszystkie sztuki walki od Chińskich począwszy na tej wiedzy bazują. Jest to nie mniej nie więcej tylko japońska odmiana chińskiego konceptu Ying Yang
. Skoro jest to takie oczywiste, to dlaczego nie widzialem tego na twoim treningu, jak sie ostatnim razem spotkalismy?
Szczepuś ciszej, to są sprawy poufne :? :? :? . Chyba sam rozumiesz, że jakby się ludzie dowiedzieli jakie moce uruchamia aikido to 8O 8O 8O .......
Czy czytałeś ostatnie sprawozdania z Giełdy Nowojorskiej, oraz kto przewidział 4 lata temu spadek kursu dolara do jena (JP Morgan)
czy to JP nic ci nie przypomina....
Tak czy inaczej obowiązuje tu stara tybetańska zasada "widzi ten kto ma widzieć, zrozumie ten co ma zrozumieć"
8) 8) 8) Cóż zatem moge ci poradzić Szczepan, pracuj i oddychaj równo i głęboko, a pewnego dnia zobaczysz i zrozumiesz .
Napisano Ponad rok temu
sory, swieta ida, chyba jestesmy w temacie, Mikolaje i inne sily nadprzyrodzone....Rany, niech mnie ktoś uszczypnie - o jakich bzdetach zaczynamy tu dyskutować
Ł (łagodnie lewitujący) 8)
Napisano Ponad rok temu
Szczepuś ciszej, to są sprawy poufne
To zdecyduj sie, albo wywarzam otwarte drzwi, albo rozmawiamy o sprawach ezoterycznych dostepnych wylacznie dla Elity Polskiego Aikido?
Napisano Ponad rok temu
Szczepuś ciszej, to są sprawy poufne
To zdecyduj sie, albo wywarzam(ort.) otwarte drzwi, albo rozmawiamy o sprawach ezoterycznych dostepnych wylacznie dla Elity Polskiego Aikido?
Nie elity, żadnej elity - bowiem tylko umysł początkującego może doznać co doznane i zobaczyć co widoczne. Zapomnij wszystko co wiesz i pozwól pustemu obłokowi ujawnić nową perspektywę celu i drogi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ech Redakcjo, jak zwykle cheap shots i zreczna zmiana tematu :? :roll: A konkretnie to nic nie napiszesz na temat Aiki no In-yo-ho zaczynam sie utwierdzac w przekonaniu ze nic na ten temat nie wiesz.
Szczepuś masz książkę Fridaya?
To otwórz ją chłopie na 69 stronie tam jest wszystko co trzeba napisane, a jak wpadniesz do Budojo to ci metodą indywidualną wymiar praktyczny wyłożę. A tak na marginesie to też lubię Eliadego, mądry Rumun był z niego.
Napisano Ponad rok temu
generalnie to trudno powiedziec.. nick jest redakcyjny , wiec pisze z niego kilka osob, istnieje tylko po to by uprawiac kryptoreklame na forum, omijam w miare mozliwosci, bo niczego sensownego sie nie mozna dowiedziec.Przepraszam, kto się kryje za nickiem "redakcja budojo"? Masz jakieś imię czy jest Was kilku w jednej głowie?
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Czyzby? -- jak mawiali mnisi z Himalajow..... :wink: Moze w koncu wszyscy aikidocy zrozumieja miejsce rozwoju duchowego, i jego prawdziwy ksztalt w treningu aikido?A zatem Szczepan, poza fajnymi fotkami niczego nie odsłoniłeś.
a propos........czy ty u siebie w dojo tez prowadzisz trening duchowy? czy tylko sama technika?
Sekciarze zawsze widzialem
Swoja droga duchowy rozwoj potrzebny jest tylko do 13 roku zycia by dziecko otrzymalo jakies zasady, pozniej zalezy od religii proponuje byscie zawiazali wspolprace z kosciolem katolickim (joke)
Napisano Ponad rok temu
Sekciarze zawsze widzialem
Swoja droga duchowy rozwoj potrzebny jest tylko do 13 roku zycia by dziecko otrzymalo jakies zasady, pozniej zalezy od religii proponuje byscie zawiazali wspolprace z kosciolem katolickim (joke)
Naprawdę uważasz, że rozwój duchowy (nie stawiam znaku równości z religijnym bo to nie zawsze to samo) człowieka kończy sie w wieku 13 lat czy to tylko taka prowokacja :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
aikido na mistrzostwach Karate Kyokushin
- Ponad rok temu
-
Co wolicie Bokken.... Jo..... ?? Tanto ?!?
- Ponad rok temu
-
posłuchać doktorka czy nadal cwiczyć z bolącymi kolanami ?
- Ponad rok temu
-
trening aikido po urazach :)
- Ponad rok temu
-
aikido skuteczna samoobrona???
- Ponad rok temu
-
Aikido w "cywilu"
- Ponad rok temu
-
PMASZ - 3 dan, and 2 dany także - gratki
- Ponad rok temu
-
Macie na kimonach naszywki waszego stylu aikido?
- Ponad rok temu
-
Mycie maty
- Ponad rok temu
-
Uszkodzony uke??
- Ponad rok temu