Pancer (zgadzający się z tym że nie można dogodzić wszystkim.... i dobrze

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
witam wszystkich,
czy ktoś z was widział "pokaz" super aikidoków na mistrzostwach europy karate Kyokushin na Torwarze w sobotę? Ale pośmiewisko, dzieciaki zachowały się jak ostatnie cioty - podam ci rączkę , ty mi ja potrzymasz a ja będę tańczył jak panienka hehehe- żenujące , naprawdę. Pokaz judo z drugiej strony był zajebisty, szybki, pokazowy - szkoda tylko ze na żywo judo ma się nijak do pokazu. no ale mówiłem o aikido.
Panowie i Panie czy naprawde nie ma w Wawie dojo aikido z normalnymi ludzmi.
Z kilku tysięcy ludzi na torwarze w sobote byłem chyba jedynym który sie nie śmiał z pokazu aikidoków, ja płakałem ze wstydu bo wiem jak wygląda aikido , i spodziewałem się czegos innego, zupełnie innego.
wstyd mi za te cioty
Napisano Ponad rok temu
Ale pośmiewisko, dzieciaki zachowały się jak ostatnie cioty...
ja płakałem ze wstydu bo wiem jak wygląda aikido
wiem jak wygląda aikido, i spodziewałem się czegos innego, zupełnie innego.
Napisano Ponad rok temu
witam wszystkich,
czy ktoś z was widział "pokaz" super aikidoków na mistrzostwach europy karate Kyokushin na Torwarze w sobotę? Ale pośmiewisko, dzieciaki zachowały się jak ostatnie cioty - podam ci rączkę , ty mi ja potrzymasz a ja będę tańczył jak panienka hehehe- żenujące , naprawdę. Pokaz judo z drugiej strony był zajebisty, szybki, pokazowy - szkoda tylko ze na żywo judo ma się nijak do pokazu. no ale mówiłem o aikido.
Panowie i Panie czy naprawde nie ma w Wawie dojo aikido z normalnymi ludzmi.
Z kilku tysięcy ludzi na torwarze w sobote byłem chyba jedynym który sie nie śmiał z pokazu aikidoków, ja płakałem ze wstydu bo wiem jak wygląda aikido , i spodziewałem się czegos innego, zupełnie innego.
wstyd mi za te cioty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
osobiste ataki?
nie znam gości, ale myśle że sami o to proszą
bo nie gustuje w aikido, tak naprawdę to nie "ćwiczyłem " jeszcze w Polsce, ma troszkę doświadczenia w judo i aikijujutsu :wink:
Napisano Ponad rok temu
ja płakałem ze wstydu bo wiem jak wygląda aikido , i spodziewałem się czegos innego, zupełnie innego.
i masz racje bo nie gustuje w aikido, tak naprawdę to nie "ćwiczyłem " jeszcze w Polsce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ares, musiałes wyjść na hot doga albo siusiu że nie widziałeś judo, a bjj też było hehehe
co do znajomości tematu, to może i masz racje bo nie gustuje w aikido, tak naprawdę to nie "ćwiczyłem " jeszcze w Polsce, ma troszkę doświadczenia w judo i aikijujutsu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
" f a c h o w c e m " nie chciało mi się pisać następnego postu z powodu kilku literek... ...
Al przoszę cię- zdefiniuj tę super- sztuczność... bo może jestem ciemna.. ale nadal nie wiem jak można by coś takiego poprawić?krew mamy przelewać? W pysk dawać z odpowiednim trzaskiem?
I gratuluje wzroku :roll: ja osobiście nie widziałam twarzy kolegów po przeciwnej stronie maty... A co dopiero z trybun...
Napisano Ponad rok temu
dziwnym trafem byłem na tych zawodach , oczywiście na treningach wpaja mi sie że karate jest lepsze od aikido, ale mam swoje zdanie i poglądy i uważam że ktoś kto jest w aikido NAPRAWDE dobry i zna inne style i reakcje osób które je trenują (wie co zrobi karateka/bokser itp.) to ma szanse z każdym... ale po tym pokazie wątpie czy to naprawde jest sztuka walki... w sobote wybieram sie na trening aikido, jako antyfan jestem sceptyczny, mam nadzieje że pokażą tam co potrafią bo jak nie to niezłe zdanie sobie o aikido wyrobie, oczywiście nie mam nic do ludzi którzy to trenują i mam respekt do każdego przeciwnika... pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
uuuuuuu wspólnota zaczyna stawać murem!!!!
może to i dobrze!!everybody razem
![]()
Napisano Ponad rok temu
Powiem krótko kolega aikido widział, że wychodzi dwóch gości i toczą ze sobą walkę (ciosy duszeni) zdecydowanie za dużo filmów z Segalem (oczywiście tak można robić aikido ale chcemy to robić długo i cieszyć się dobrym zdrowiem) Co do poprawienia miałem na myśli że każdy się uczy i zawsze pewne drobne błędy osoba mająca spore doświadczenie jest wstanie dostrzec (chodziło mi raczej o eliminowanie takich rzeczy)
mnie osobiście pokaz się podobał. A jakie było Twoje wrażenie.
Pozdrowionka
Jeśli najważniejszą rzeczą dla ciebie jest skuteczność - wybierz :box, valetudo (coś w tym rodzaju), szybciej osiągniesz swój cel. Aikido to trochę inna specyfika.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz... ale jak wyzywasz innych od ciot to nie miej za złe aresowi że czepia się ciebie :? :wink:wszystko co napisałem to moja opinia , i mam prawo ją wyrazić, po to jest to forum
poklon ....co do doświadczenia- nie mam dużego to prawda, jakieś 5 roczków tu i tam /Ny, Toronto , juz wkrótce przeprowadzam sie do Nottingham/ zaczynałem od Shizen ryu aiki-jujutsu u senseja CJ Kreiger'a, potem troche karate i judo
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu