Ellis, to podpada pod stręczycielstwo, które jest karalne 8)A ja przy okazji w ten podstępny sposób dowiaduję się gdzie kto trenuje .
pozatym juz i tak stwierdzono ze w moim dojo najladniejsze dziewczyny sa
Gdzie zacząć?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taak to jest bardzo porządny argument .pozatym juz i tak stwierdzono ze w moim dojo najladniejsze dziewczyny sa
Tyle że te panny z fotek już pewnie nie są początkujące :twisted: .
Ee tam po to właśnie założyłem ten temat 8) .Ellis, to podpada pod stręczycielstwo, które jest karalne
Napisano Ponad rok temu
Ellis, to podpada pod stręczycielstwo, które jest karalne 8)A ja przy okazji w ten podstępny sposób dowiaduję się gdzie kto trenuje .
pozatym juz i tak stwierdzono ze w moim dojo najladniejsze dziewczyny sa
nie no to jest moj as z rekawa :wink:
Napisano Ponad rok temu
Taak to jest bardzo porządny argument .pozatym juz i tak stwierdzono ze w moim dojo najladniejsze dziewczyny sa
Tyle że te panny z fotek już pewnie nie są początkujące :twisted: .
akurat na arzie mamy polaczone tereningi z poczatkujacymi
Napisano Ponad rok temu
Jestem sobie początkującym pre-aikidoką (znaczy się mam zamiar ćwiczyć Aiki ). U siebie w miasteczku niestety nie mogę , stąd muszę wybrać się do Wawy. I tu moje pytanie: może mi ktoś polecić jakieś miejsce do którego w miarę łatwo można się dostać z dworca WC czy WZ? Trochę poszperałem w sieci, ale a nuż widelec coś przegapiłem.
(i tu Melkior słyszy chór głosów przekrzykujących się: "u mnie jest najlepiej!", "a nie bo u mnie!", itp... )[/quote]
Witam
Drogi kolego to było oczywiste, że ja rzucisz takie pytanie na forum każdy będzie proponował i pisał "U mnie najlepiej" . Ja natomiast zaproponuje Ci coś lepszego. Sprawdź kiedy są treningi w tych dojo które ci proponują poświęć czas i poprostu przyjć na trening (w większości miejscach nikt nie każe płacić Ci za pierwszy trening) . Poćwicz tu i tam i sam zobaczysz, gdzie Ci najbardziej pasuje.
Kluby które są godne uwagi to z pewnością:
Akademia Wychowania Fizycznego Pawilon Magnum - prowadzi sensei Sławomir Szewczyk dojedziesz 17 z dworca pod sam AWF w kierunku Żoliborza (treningi pon, środa,piątek) . Warto napewno wpaść do Maiana zobaczyć co się dzieje (mieć porównanie)
Ares szukającu zawsze pokoju
Napisano Ponad rok temu
A ja, skoro jesteś taki leniwy. Nie podam Ci adresu dojo Pancera. Choć wystarczy tylko wsiąść w tramwaj numer 17 przy Dworcu Centralnym.
i po czterdziestu minutach jestes na miejscu...
Uzdrawiam
Emerque
P.S. Tak sobie przypomniałem.
Do klubów na Racławickiej można dotrzeć tym samym tramwajem (i dwoma innymi) wsiadając w przeciwnym kierunku. Te kluby to [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
No w ten sposób to pewnie nie znajdę bo Wawy jakoś super dobrze nie znam i nie uśmiecha mi się wsiadać w 17, jechać 40 minut, wysiąść i szukać wiatru w polu z tabliczką "Aikido?" uwieszoną na szyi .A ja, skoro jesteś taki leniwy. Nie podam Ci adresu dojo Pancera. Choć wystarczy tylko wsiąść w tramwaj numer 17 przy Dworcu Centralnym.
Napisano Ponad rok temu
Sprawdź kiedy są treningi w tych dojo które ci proponują poświęć czas i poprostu przyjć na trening (w większości miejscach nikt nie każe płacić Ci za pierwszy trening) . Poćwicz tu i tam i sam zobaczysz, gdzie Ci najbardziej pasuje.
I to można wykorzystać. Co tydzień idź do innego dojo aby "spróbować" za darmo rzecz jasna. Objedź wszystkie dojo w Warszawie, a jest ich sporo, nawet kilkadziesiąt pewnie więc zajmie Ci to pół roku. I po tym zaczynasz od nowa bo senseiowie raczej nie będą Cię już pamiętali. Tylko nie staraj się zbytnio wryć w pamięć (wyróżniając się jakoś).
Jest tylko jeden minus - za każdym razem inny tryb (i często styl) nauczania. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jest tylko jeden minus - za każdym razem inny tryb (i często styl) nauczania.
Wydaje mi się, że troszkę przejaskrawiasz. Czy w mojej wypowiedzi padło słowo wszystkie - chyba nie. Myślę, że to zależy od kolegi czy będzie w jedym dojo, czy też w dwóch czy dziesięciu. I myślę, że jest to lepsze rozwiązanie niż słuchania "ja tu ćwiczę to tu jest najlepiej". Ja wychodzę z założenia, że decyzje podejmuje jak zobaczę - bardzo częst o różnych miejscach rodzą się legendy nie do końcazgodne ze stanem rzeczywistym.
Ares szukający zawsze pokoju.
Napisano Ponad rok temu
World_cup - twój pomysł to też jakieś wyjście :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Nie było w tym żadnego podtekstu :wink:
Napisano Ponad rok temu
Nie było w tym żadnego podtekstu :wink
Nie no spoko, nie ma sprawy. Po prostu odebrałem to trochę inaczej niż Ty miałeś na myśli. Kolega pójdzie zobaczy zdecyduje.
Ares szukający zawsze pokoju
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mniej więcej . A po tym rozpadzie wylądowało 50 km na zachód od Wawy 8) .Żyrardów? A gdzie to jest??? To znowu jakieś miasto w Rosji, które zmieniło nazwę po rozpadzie???
Racja - mamy tu tylko viet-vo-dao i judo, aikido będzie za rok albo 2 (musiałem wymęczyć lokalnego mistrza żeby się tego dowiedzieć ).Swoją drogą to jest pewna podpowiedż dla prężnych organizacji - w Żyrardowie jest nisza którą należałoby wypełnić
Napisano Ponad rok temu
tylko niech kolega nam pozniej powie gdzie chodzi i jaka taktyke wybral przy wyborze dojo
Nie wątpliwie będzie to ciekawa informacja.
Napisano Ponad rok temu
tylko niech kolega nam pozniej powie gdzie chodzi i jaka taktyke wybral przy wyborze dojo
Nie wątpliwie będzie to ciekawa informacja.
tia zobaczymy kto najlepsza reklame robi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
fajne chlopy nu nas w sekcji :)
- Ponad rok temu
-
Staz z Giampietro Savegnago
- Ponad rok temu
-
Jacek Wysocki sensei