A jest to Aikido TENORIO 8O
Nie wiem co to jest za styl i prosze o komentarze, informacje, linki do artykułów i filmików jeśli w ogóle są
![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam taka sprawę... zacząłem w niemczech trenować aikido
Napisano Ponad rok temu
A to tak niemialo byc ze w AIKIDO sie szanuje przeciwnika i jest to dynamicnza SAMOOBRONA ...duch bojowy hmm........ U szczepana w DOJO trenuja zabijanie ...oraz łamanie nadgarstkow :twisted:Wlasciwie to nie rozni sie od gimnastyki zdrowotnej. Ducha wojennego NIET
Napisano Ponad rok temu
A to tak niemialo byc ze w AIKIDO sie szanuje przeciwnika i jest to dynamicnza SAMOOBRONA ...duch bojowy hmm........ U szczepana w DOJO trenuja zabijanie ...oraz łamanie nadgarstkow :twisted:Wlasciwie to nie rozni sie od gimnastyki zdrowotnej. Ducha wojennego NIET
:twisted: Bo ma byc ducho bojowy ?
Napisano Ponad rok temu
Nie wiesz co traciszBez przesady szanowny przedmówco....szanujmy przeciwnika, ale nie róbmy kina. Wpadła mi w ostatnich dniach płytka z pokazu aikido gdzieś w Polsce północnej....Bez miejscowości, bez nazwisk.... :wink: Otóż sensej robi ikkyo ura, a uke (ona w hakamie) zamiast prawidłowo na dziób zjechać po spiralce....robi kilka zgrabnych piruecików i staje w postawie baletowej jakby. Ręce rozłożone, nuńcie skrzyżowane...no Jezioro Łabędzie pełną gębą. Sensei robi coś, co chyba miało być sumi otoshi, a ona (uke znaczy) pirueciki. On kokyunagę, a ona pirueciki. Że niby aikido to takie taneczne jest.
Shawnee (zdecydowanie nie lubiący baletu)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla zainteresowanych tym aikido: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Mistrz Marian we wlasnej osobie.
![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprobuj moze tutaj... to sekcja FDAV, organizacji wspolpracujacej z Tamura sensei.... chociaz to kawalek drogi..:Tak dokładnie to mieszkam w miejscowości Bad Driburg, ale również interesuja mnie treningi w pobliskich miejscowościach np. PADERBORN
(bardzo duże miasto)
Napisano Ponad rok temu
Dla zainteresowanych tym aikido: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A tak poza tym to w grupie jest 20 osób może, z czego 15 jest w hakamach... Jakoś się tak dziwnie czuję
Napisano Ponad rok temu
A tak poza tym to w grupie jest 20 osób może, z czego 15 jest w hakamach... Jakoś się tak dziwnie czuję
to noś 8)
Napisano Ponad rok temu
jakos mnie narazie do zakładania hakamy nie ciągnie... Nie wiem czy długo tam jeszcze poćwicze
![]()
Ale ponoć aikido jest jedno... a dróg jest wiele...
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu