Dopiero qpa... - cd.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zresztą i tak nawet jeżeli coś WYPRODUKUJEMY - pomijając już JAK i KTO to zrobi, to co to za inicjatywa społeczna, która podpisze nawet... ech, strzelę 1000 osób (dużo?) - zobaczcie na potencjalną grupę osób, która się podpisze pod propozycją PiS-u. Ja strzelę że będize ich duuuuużo więcej - 5,6,7 razy więcej. Bądźmy realistami!
Ilość się nie liczy (ile osób podpisało się pod wnioskiem o referendum aborcyjnym i co z tego wynikło - nic). Ważne co napisze GW, albo co powie Episkopat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znaczy, to że politycy zachowują się jak kretyni wynika z różnych przyczyn, ale raczej nie z tego że są upośledzeni umysłowo.
Śmiem twierdzić nawet, że dość szybko chłopaki będą kombinować jak to działa, o co chodzi i-te-de.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
W głowach wam się poprzewracało że myślicie o politykach jako normalnych ludziach, zrobią swoje obojętnie czy 20 czy 40 ludzi będzie im rozdawało prezenty.
a mi sie wydawalo, ze normalni ludzie wlasnie tym roznia sie od politykow, ze obojetnie czy daje sie im prezenty czy nie robia swoje...
Przede wszystkim za "petycja" musi ktos stac a nie 20 userow ktorzy nie maja zadnej pozycji.
ktos czyli kto? jakis przyklad? kto w Polsce poprze inicjatywe zbieraczy nozy?
a poza tym - co to za roznica czy ktos jest userem czy nie? to sie nie liczy - sila 20 userow poza netem jest taka sama jak 20 adminow.
Napisano Ponad rok temu
w sumie racja, bardziej chodzilo mi o zapewnienie komfortowej sytuacji, nie wiem, zeby nas o lapuwkarstwo nie posadzili :wink:I, moim skromnym zdaniem, wręczanie komuś prezentu z zaznaczaniem że to "nie jest łapówka" to w ogóle pomysł z księżyca jest. Co, kto na ochotnika pójdzie do posła z ładnym nożykiem i tekstem "chcielibyśmy wręczyć Panu mały prezent, proszę nas dobrze zrozumieć, to upominek a nie łapówka" 8O
Piter ma racje, ze raczej atmosfera i atrakcje utkwia naszemu gosciowi w pamieci, nie prezent
Fiodor tez ma racje, nie musi to niczego zmienic i moga nas olac, i ze tak naprawde mamy bardzo mala sile przebicia
(ojej zlapalem sie na tym, ze Adamowi przyznalem racje :wink: )
racjaJAK DOBRZE to zrobić, aby zamiast EFEKTOWNIE wyszło EFEKTYWNIE...
ja powiem szczerze nie mam pomyslu, jezeli poprowadza taka inicjatywe, jako walke z chuliganstwem/bandziorami to lezymy
ograniczenie do powiedzmy 10cm byloby chyba do przyjecia (we wloszech tak jest) i pokazaloby, ze my (nozomaniacy) tez chcemy isc na kompromis i walczyc z przestepczoscia (eh, ja tez widze w tym bezsens, ale co poczac, wszedzie ograniczenia wprowadzaja)
Napisano Ponad rok temu
Ustępstwa? Dobra wola? Możemy się podpisac stadem całym pod projektami ustaw proponujących zaostrzenie kar.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
ograniczenie raczej wyniknie z ich inicjatywy (popatrza na UE)
a zabawa w banowanie automatow/motylkow/fixed/otwieranych jedna reka/otwieranych noga (niepotrzebne skreslic) i tak sie zacznie jesli powstanie projekt ograniczajacy dlugosc ostrza, poniewaz pewne stereotypy noza-mordercy (myslenie ma przyszlosc...) funkcjonuja w spoleczenstwie :? (poniekad ustawa bedzie robiona "dla" spoleczenstwa)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.a mi sie wydawalo, ze normalni ludzie wlasnie tym roznia sie od politykow, ze obojetnie czy daje sie im prezenty czy nie robia swoje..
To odpowiedź na temat polityków? Zakładaj oddzielny temat jak chcesz pisać jakieś sentencje.
Po co cytujesz moją myśl? piszesz dokładnie to samo co ja.ktos czyli kto? jakis przyklad? kto w Polsce poprze inicjatywe zbieraczy nozy?
a poza tym - co to za roznica czy ktos jest userem czy nie? to sie nie liczy - sila 20 userow poza netem jest taka sama jak 20 adminow.
AdamD mówi dobrze, nic nie jesteśmy w stanie zrobić, tak to oznacza siedzieć na dupie i przejść do porządku dziennego.
Napisano Ponad rok temu
ktos czyli kto? jakis przyklad? kto w Polsce poprze inicjatywe zbieraczy nozy?
Polski Związek Wędkarski? Polski Związek Łowiecki?
Napisano Ponad rok temu
Ja sie staram w tym watku nei wypowiadac bo ine mam pomyslow na Zbawienie. Totez poki co podzielam zdanie Fioda. Bo co ja jeden moge? Padni eidea - pomoge, ale na razie utopijnie to troche wyglada... Ja tam zywie nadzieje, ze to sie po kosciach rozejdzie jak wiele innych inicjatyw tego typu...
Napisano Ponad rok temu
Panowie to jest polityka, Oni nie chcą zrobić dobrze, ale chca zrobić na tyle dobrze by ich zauważono, bo z tego mają głosy. Trzeba pokazać im,że jeżeli pójda na jakieś tam odstępstwa to zyskają na tym. Ja nie będę na nich głosował, bo mi nie odpowiadają, ale jezeli im podpoiwemy co zrobić, by taka ustawa przeszła większym echem w społeczeństwie. Oni też się boją,że jak zrobia zła ustawę to pójdzie parę programów typu uwaga i ich ośmieszą to stacą elektorat. Myślmy trochę w ich języku.
Pozdrawiam
Idealista
Hellfire
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobilo mnie to, ze jesli mlodego czlowieka ktory z regoly jest otwarty na rozne kontrowersyjne dla innych rzeczy nie moglem przekonac to co dopiero z cala masa spoleczenstwa ktora juz teraz uwaza ze noz to jest niepotrzebny normalnemu czlowiekowi i ze to bandyci tylko je nosza...
Bezsilnosc? fakt moze i nie duzo mozna zrobic... ale chyba zawsze lepiej sprobowac niz tak po prostu sie poddac... chocby pokazac przyklady innych panstw... jakos w wiekszosci nie ma takich drastycznych zakazow...
Napisano Ponad rok temu
Sorry ale chciałbym wierzyć że sie uda i coś z tego wyjdzie ale jakoś mi nie wychodzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co wyjdzie to wyjdzie adminem slaszysz zostanie.
Napisano Ponad rok temu
Ja mam gdzieś co zrobią, bo nie są dla mnie żadnym autorytetem, nie ściągnę noża.
Co wyjdzie to wyjdzie adminem slaszysz zostanie.
Łał, Ty normalnie bohater prawdziwny jesteś!
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Noże - kobiece czy męskie?
- Ponad rok temu
-
Co oznacza dla was termin ''taktyczny''???
- Ponad rok temu
-
PIKA / mini-PIKA
- Ponad rok temu
-
Ontario Rat-3
- Ponad rok temu
-
Microtech Site
- Ponad rok temu
-
Pochwa a korozja...
- Ponad rok temu
-
Znowu qpa...
- Ponad rok temu
-
Nowy...
- Ponad rok temu
-
CS Trail Guide - co jest wart?
- Ponad rok temu
-
Jak to sie robi w naszej wsi, czyli Diamond Sharpmaker ...
- Ponad rok temu