Kadzidełka a kondycha...
Napisano Ponad rok temu
Rozpalam je sobie od czasu do czasu, nieraz dla relaksu :wink: , innym razem gdy sie ucze :roll: czy coś(pomagają sie skupić) i zastanawia mnie to, czy przypadkiem nie dzialaja one ujemnie na kondycje fizyczną :drinking: ...
Przecież wdycha sie w nich dym, (oczywiście o wiele wiele mniej szkodliwy niz tytoniowy papieros ), no, ale jak ktoś rozpala jedno kadzidełko dziennie, siedzi w takim pokoju i wdycha tego troche, to chyba jakos wpływa na jego płuc, czy sie myle??
Prosze o wasze opinie na ten temat :peace: ...
Napisano Ponad rok temu
Co wlasciwie daja kadzidelka?
Napisano Ponad rok temu
pozatym ładnie pachnie w pokoju i milej sie zjada odrzywki :wink:
Napisano Ponad rok temu
aloes - przyciąga miłość, powodzenie i siły duchowe
nasiona anyżu - pomagają w medytacji, ułatwiają wejście w stan odmiennej świadomości
bazylia - ochrania przed złymi energiami, demonami, duchami. Używana podczas egzorcyzmów do wypędzania diabła. Energia dymu przyciąga powodzenie, wierność, sympatię - bazylii używa się w magii miłosnej
bylica - przepędza negatywne energie, złe siły nadprzyrodzone, choroby
cedr - oczyszcza, wzmaga siły psychiczne a także odgania senne koszmary. Oczyszcza także układ oddechowy i jest świetny na katar
cynamon - używany w magii pieniężnej do przyciągnięcia sukcesu materialnego
wysuszona żywica draceny - wzmaga męską potencję, przyciąga miłość, wypędza złe moce. Szamani uważają, że dym z tego kadzidła chroni ich podczas magicznych rytuałów przed atakiem złych duchów. Wiadomo też, że nieco żywicy dodanej do innych kadzideł wzmaga ich działanie.
drewno sandałowe - przepędza złe duchy i przyciąga dobre energie
gałka muszkatałowa - przyciąga powodzenie i ułatwia medytację
jałowiec oraz sosna - wzmacniają siły psychiczne, a także pomagają w odrzuceniu zaklęć rzuconych przez innych czarowników
jaśmin i róża - przyciągają miłość i pieniądze, a także wywołują prorocze sny
lawenda - ułatwia zasypianie, a ponadto przyciąga miłość mężczyzny
mięta - pomaga pobudzić pragnienia seksualne
--
Washi[/b]
Napisano Ponad rok temu
Myślę że szkodza jak kazdy dym, moze i wprowadzały atmosfere mistyki , ale wydaje mi się że ci "mnisi " po prostu sie od nich uzalezniali i lepiej sie przy nich medytowało.
Nie widze wielkiej róznicy miedzy europejskimi metodami doskonalenia medytacji
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
no, z tego co ja wiem, to odprężają i uspakajają...(to jeszcze podobno od zapachu i rodzaju kadzidełek zależy)
pozatym ładnie pachnie w pokoju i milej sie zjada odrzywki :wink:
Możesz to samo mieć bez dymu. Kupujesz olejek wlewasz do takiej małej kamionki, dodajesz wody i zapalasz pod tym świeczkę. Też tego używam, ale tylko na przetkanie nosa przy przeziębieniach. A jak masz odpowiedni model nawilżacza powietrza, to możan tam wlać olejek i masz aromat bez śladu dymu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To zależy ile piwska w siebie wlejesz i karkówki wsuniesz :wink:
Na poważnie jeżeli nie pracujesz jak okap kuchenny--->nie siedzisz ciągle w dymie to chyba wpływ niewielki.
Napisano Ponad rok temu
ale ja osobiście często palę kadziłka świece i inne takie i nie widzę żadnego wpływu - negatywnego oczywiście.
8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sztuki walki a używki
- Ponad rok temu
-
Studia na AWF
- Ponad rok temu
-