jak mam przytyć..?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ee...ze co ? :wink:a z odrzywkami to się koniecznie skonsultuj bo sobie jeszcze krzywde zrobisz
Jakis czas temu natknalem sie na przepis w miare uniwersalnej diety na mase.... :
sniadanie
platki owsiane 100g
mleko 0,5%/1,5% 400ml
ser chudy bialy 80g
2 sniadanie (np.w robocie)
6 kromek chleba czarnego ew. 3 bulki grahamki
szynka chuda 50g
po robocie
gainerek + mleko
obiad
ryz bialy /brazowy 80g
piers z kurczaka/wolowina 100g
surowka 100g + oliwa z oliwek
po treningu
gainerek +mleko
kolacja
ryz bialy 80g
ser bialy50g
oliwa z oliwek 20ml
Ta rozpiska jest bardzo orientacyjna wiec kazdy powinien ja dostosowac do wlasnych warunkow fizycznych i planu treningowego....ale chodzi tu glownie o skladniki....
Aha...i jesli stosowac gainery to radze nie oszczedzac...bo mozna sie nalykac i kilkanascie kilo jakiegos sietu i nic to nie da.
Napisano Ponad rok temu
ee...ze co ? :wink:a z odrzywkami to się koniecznie skonsultuj bo sobie jeszcze krzywde zrobisz
Jakis czas temu natknalem sie na przepis w miare uniwersalnej diety na mase.... :
sniadanie
platki owsiane 100g
mleko 0,5%/1,5% 400ml
ser chudy bialy 80g
2 sniadanie (np.w robocie)
6 kromek chleba czarnego ew. 3 bulki grahamki
szynka chuda 50g
po robocie
gainerek + mleko
obiad
ryz bialy /brazowy 80g
piers z kurczaka/wolowina 100g
surowka 100g + oliwa z oliwek
po treningu
gainerek +mleko
kolacja
ryz bialy 80g
ser bialy50g
oliwa z oliwek 20ml
Ta rozpiska jest bardzo orientacyjna wiec kazdy powinien ja dostosowac do wlasnych warunkow fizycznych i planu treningowego....ale chodzi tu glownie o skladniki....
Aha...i jesli stosowac gainery to radze nie oszczedzac...bo mozna sie nalykac i kilkanascie kilo jakiegos sietu i nic to nie da.
wszystko spoko , ale dieta powinna byc do wagi danej osoby , podstawa to dieta i nie powinno sie brac przykladowych diet tylko samemu takowa ulozyc.
Jesli chodzi o odzywki to masz racje , zadnego syfu z allagro (nawet te niby formowe jak mass xxl ktore jest najbardziej popularne , na allegro od "niewiadomych sprzedawcow" to poprostu podrobki) jak juz na allegro to z aukcji KREATYNA.PL . Nie kupywac tez syfu "zrob sam odzywke" albo "super odzywka na mase" niewiadomej produkcji.
Noi do cyca pana po ch** mu radzicie odzywki odrazu jak on w zyciu na silowni nie byl . 3 miechy na sucho, potem pierwszy cykl na mase na diecie a nastepne juz mozna wspomagac (ale nie czeba)
A jak juz tak strasznie naogladales sie reklam ,i chcesz se kupic odzywke , to kup w POWER-ZONE , najpierw sie zapytaj , ekspert Ci profesjonalnie doradzi i bedziesz wiedzial . Masz pewnosc ze kupiles pozadna odzywke , a doradca Ci nie wali sciemy
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw
teraz mam 188 cm i 83 kg
Napisano Ponad rok temu
Tak wogole to czesc, jestem tu nowy.
Napisano Ponad rok temu
Prosze Admina o usuniecie wypowiedzi uzytkownika SORATA, gdyz reklamuje sklep, ktory nie ma wykupionej reklamy na forum, chyba ze tutaj jest samowola?
Napisano Ponad rok temu
Jak juz odzywke to z profesjonalnego sklepu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] badz [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Prosze Admina o usuniecie wypowiedzi uzytkownika SORATA, gdyz reklamuje sklep, ktory nie ma wykupionej reklamy na forum, chyba ze tutaj jest samowola?
power-zone.pl i odzuwki.pl to to samo przeciez
a sory za ten tekst o TYM SKLEPIE , rowniez prosze admina o usuniecie tego epitetu (szkoda ze niema opcji zmiany postow) , jeszcze raz przepraszam ale zabardzo sie rozpisalem noi ...
ale itak domyslam sie ze wiekoszc budowiczow kupuje w PZ
Napisano Ponad rok temu
gdzieś czytałem że posiłek powinno się zjeśc tak do 45 min po siłowni czy to prawda ?.Pozdrawiam
8.Co jeść po treningu ?
Ad8. Po treningu szczególnej wagi nabiera uzupełnienie glikogenu w mięśniach. Najlepiej zabrać się do tego natychmiast po skończeniu ćwiczeń. Niech będą to węglowodany proste o wysokim indeksie glikemicznym. Popularne banany nie są najlepszym rozwiązaniem gdyż zawierają błonnik więc ich masowe spożywanie po zakończeniu ćwiczeń nie jest do końca uzasadnione. Najlepszym wyborem będą wafle ryżowe o IG równym 133. 50 g takich wafli szybko uzupełni w naszym organiźmie straty glikogenu i powstrzyma katabolizm białek mięśniowych. Kolejny posiłek spożywamy godzinę po zakończeniu ćwiczeń i to on tak naprawdę jest posiłkiem po treningowym. Na niego powinno się składać spora ilość węglowodanów złożonych i pełnowartościowych białek.
Zdro
Napisano Ponad rok temu
Jako przedstawiciel musze dbac o interesy mojej firmy, mysle ze rozumiesz. Podaje 2 adresy, bo niektorzy znaja tylko 1 adres.
Napisano Ponad rok temu
Sorata loozz
Jako przedstawiciel musze dbac o interesy mojej firmy, mysle ze rozumiesz. Podaje 2 adresy, bo niektorzy znaja tylko 1 adres.
Rozumiem rozumie, jeszcze raz sory za tego posta , noi jeszcze raz prosze moda zby usunal tego posta albo jego czecs
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdro
Napisano Ponad rok temu
Zdro
Napisano Ponad rok temu
Czyli jak pogodzic trenowanie sw z robieniem masy? Chyba sie nie da z racji wielkiej ilosci areobow ? Blah, to kolejny problem egzystencjalny. Cwiczyc na silowni czy kontynuowac treningi
i to i to , i jeszcze starczy czasu na pilke nozna i basen
Napisano Ponad rok temu
Eeeee, głupio napisałem. Przyłożyć się trzeba zawsze. Po prostu przy diecie, swoją drogą konsekwentnie stosowanej, trzeba uwzględnić SW.
Tak, pytanie tylko czy trening sw da sie wkomponowac w diete, wymaga to znacznego zwiekszenia niektorych skladnikow. Poza tym trudno pogodzic trening na silowni z sw, miesnie musza miec czas na regeneracje. Pytam wiec jak? Ktos szczuply urosl cwiczac na silowni i sw rownolegle?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bez przemyślanej suplementacji można zapomnieć o przyrostach a jedyne co może się nam przytrafić na siłowni to przetrenowanie...
Nie rozumiem, w jaki sposób przetrenowanie ma się wiązać z nieodpowiednia suplementacją lub jej brakiem?
zdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Garbienie sie....
- Ponad rok temu
-
Wygalanie się
- Ponad rok temu
-
need help ;d...