choy lee fut - wasza opinia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chlf to karate z chinska terminologia i paroma mieczami, nazywane rowniez nowoczesnym kungfu
Kolejny inteligent na forum 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chlf to karate z chinska terminologia i paroma mieczami, nazywane rowniez nowoczesnym kungfu, w Krakowie bardzo drogie treningi i widac panowie za cel wzieli sobie robienie kasy niz kultywowanie stylu
poklon
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak są prowadzone teraz zajęcia w Krakowie... może to i komercja... sam styl jednak to nie tylko szkoła w Krakowie ( na szczęście )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i szczerze mówiąc po roku nauki, to jesteś sam w stanie ocenić na ile trening cokolwiek daje, jak sądzę.
K.
Napisano Ponad rok temu
REKLAMA
jak chcesz to na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] którą mam w profilu w dziale metodyka jest poradnik jak wybierać styl walki
PO REKLAMIE :wink:
a tak an serio to CLF z tego co wiem to dobry system - ale jak wszędzie - przekrój instruktorów od najlepszych po najsłabyszch powinien być duży
i jeszcze jedno - jak coś nie działa w przeciągu roku/kilku miesięcy, a chcesz być skuteczna, to prawdopodnie już nie zadziała
KrzysT - sama - bo space to kobieta
150 zł to nie taki kosmos - BJJ, Kravka, WT oscylują w cenach powyżej 100 zł i pewnie wiele innych
Napisano Ponad rok temu
KrzysT - sama - bo space to kobieta
Shiiit
Wybacz Space.
Widać jednak po łebkach posty czytam
K.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiekszosc zarzutów pada na to że to wcale nie jest "system realnej tradycyjnej walki" , że w porównaniu z innymi stylami walki to straszna kicha, każdego kto ćwiczy kung fu clf to mozna łatwo sklepać
Powiem tak, nawet ludzie którzy mają ogólnie kung-fu za jedno wielkie g...o stwierdzają że CLF należy do tych które do czegoś w walce się nadają.
Jak ktoś twierdzi inaczej to zapytaj ilu przedstawicieli CLF pokonał
Napisano Ponad rok temu
czesc, KrzysiuT - wybaczam :wink: , póki co będę nadal cwiczyć clf, bo lubie to, wg mnie jest to piękny styl pod względem wizualnym, ale pod wzgledem skuteczności to nie mam zdania, zwrócilam się z tym pytaniem do Was, bo poprostu zastanawiam się dlaczego tak krytykowana jest ta szkoła (np. przez osoby które kiedyś tam ćwiczyły i zmieniły klub) i czy ta opinia jest "powszechna" czy trafiłam na same marudy :wink: , myśle ze każdy z Was kto by poświęcał dużo kasy i czasu na cos i slyszał antyreklamy na ten temat to miałby choć minimalne wątpliwości
Pewnie nie wytrzymali tempa treningów i odeszli a teraz szczekają bo co mają robić
Napisano Ponad rok temu
Sam należe do tej organizacji, ale na szczęśćie trenuje w Bielsku gdzie podobnie jak w Poznaniu jest kilku fighterów z dawnych lat, którzy wiedzą co i jak robić. Skoro tacy ludzie są to mniemam że CLF w Krakowie wyglądał i był uczony kiedyś całkiem innaczej.
Miałem okazje uczestnyczyć kilka razy w treningach w Krakowie i powiem szczerze że gdyby tak treningi wyglądały w Bielsku napewno bym na nie nie chodził. Nie będe już wspominał o astronomicznych kwotach (ostatnio chyba 140zł/miesiąc), które na szczęście sekcji w innych miastach nie dotyczą.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kung-Fu w Gdyni
- Ponad rok temu
-
O xingyiquan (Hsing-i) baguazhang (Pakua) i innych stylach
- Ponad rok temu
-