Zamawianie z zagranicy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rzeczywiście, wysyłają dość szybko.Ameryka naprawdę oszalała ...
Ale niestety nasze służby celne stają się coraz odczuwalne. Kilka dni temu poczułem to na swojej skórze. Oclenie Triangla (+1szt dodatkowego, białego pręta do niego) to koszt 69zł. A to już bolesne obciążenie kieszeni.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie probujcie zamawiac nozy z USA, znajomemu z kanady zeby WAM przywiózł! W kanadzie noże otwierane bezwładnościowo są nielegalne, mi wcielo AFCK! oraz Griptilian trainer-- nawet trainera! Zatrzymali na kanadyjskim cle i dupa! Oni otwieraja paczki i sprawdzaja czy da sie tak noz otworzyc, jak sie da to zegnaj kaso!
A co do Newgraham, to bardzo sprawnie działają, płacę ekartą z mbanku, sciagaja kase na drugi dzien, po 4 dniach zawiadomienie z urzedu celnego:) aha.. oni nie zaniżają wartosci , zeby nie wiem jak prosic.. są nieugięci pod tym względem!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
można napisac mejla i zapytac ile przesylka takiego i takiego noża
godzą sie też na zaniżenei wartości przesyłki do żądanej kwoty
do mnie przyszedł nożyk o "opisanej" wartości 15$
Napisano Ponad rok temu
EEeeeee, mnie przeszlo. Zamawialem BM552 w USA, poszedl do Kanady i z Kanady znajomy przewiozl w samolocie. Wszystko odbylo sie szybko i bezproblemowo. Jedyne utrudnienie sam sobie wprowadzilem, bo pierwszy faks z zamowieniem wyslalem chyba do Honolulu bo na pewno nie do firmy i czekalem ponad tydzien, zanim sie polapalem.UWAGA NA JEDNO!
Nie probujcie zamawiac nozy z USA, znajomemu z kanady zeby WAM przywiózł! W kanadzie noże otwierane bezwładnościowo są nielegalne, mi wcielo AFCK! oraz Griptilian trainer-- nawet trainera! Zatrzymali na kanadyjskim cle i dupa! Oni otwieraja paczki i sprawdzaja czy da sie tak noz otworzyc, jak sie da to zegnaj kaso!...
Napisano Ponad rok temu
Nie pisze ze nie ma szansy zeby przeszło tylko żeby uważać i nie próbować, mnie niektóre też przeszły tyle że leżały 3tyg na cle i zdążyłem wyjechać zanim dostałem:) , potem kurier do Polski , cło kanadyjskie, cło polskie VAT i........ nie radze. Tak jak mówie , jak otworzą nadgarstkiem bezwładnościowo to wcina.EEeeeee, mnie przeszlo. Zamawialem BM552 w USA, poszedl do Kanady i z Kanady znajomy przewiozl w samolocie. Wszystko odbylo sie szybko i bezproblemowo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to albo Ty jakis straszny pechowiec jestes, albo ja niemozliwy szczesciarz (w to ostatnie nie wierze - przyklady mozna mnozyc). 552 juz po poprawnym zlozeniu zamowienia znajomy dostal w 4 dni, kolejny tydzien zajelo przerzucenie jej do kraju (znajomy pchnal ziecia z misja :wink: ), po czym juz z winy portiera w pracy czekalem na nia prawie 2 tygodnie (trasa Polska - Niemcy). Wszystko bez cla, poczta byla nieubezpieczana, najtansza (oprocz tej z Polski). Finalna cena zauwazalnie ponizej 400 peelenow. Moze problemy sa jak widza, ze to na hotel idzie, albo cos? Znajomy troche w tej Kanadzie juz mieszka - moze to roznica?Nie pisze ze nie ma szansy zeby przeszło tylko żeby uważać i nie próbować, mnie niektóre też przeszły tyle że leżały 3tyg na cle i zdążyłem wyjechać zanim dostałem:) , potem kurier do Polski , cło kanadyjskie, cło polskie VAT i........ nie radze. Tak jak mówie , jak otworzą nadgarstkiem bezwładnościowo to wcina.
Napisano Ponad rok temu
No po tym jak sie dowiedziałem, że jednym z zatrzymanych noży jest BM trainer! to tez juz nie wierze w swoe szczęście:)No to albo Ty jakis straszny pechowiec jestes, albo ja niemozliwy szczesciarz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zamawial ktos z was na pvk.com cos powyzej 75$?? tez zanizaja clo?? jak to wyglada??
Tak, zamawiałem tam nożyk za kwotę przekraczającą 75$ (znacznie), który nigdy nie dotarł do mnie. Była to "specjalna forma" wysyłki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o multitoole
- Ponad rok temu
-
ukryte ostrze
- Ponad rok temu
-
ostrość EDC
- Ponad rok temu
-
Otwieranie dynamiczne... flicking
- Ponad rok temu
-
kabura cqb1 zonk??
- Ponad rok temu
-
3 pytania
- Ponad rok temu
-
Maly, lekki EDC do zastosowan codziennych?
- Ponad rok temu
-
My, dziwni ludzie z nozami a sprawa Zlotu Budo
- Ponad rok temu
-
Buck Nighthawk
- Ponad rok temu
-
Nóż vs. Policja
- Ponad rok temu