Nieprzewidziane skutki nadużycia Militeca :)
Napisano Ponad rok temu
Cóż, żeby się nie rozpisywać: dostałem od jednego z forumowiczów [dzięki!!] jedną z dwóch jego bezpłatnych próbek boskiego smarowidła, od dawna za mną Militec chodził, ale na moje maile, nie wiedzieć czemu, nie odpowiedzieli
W każdym razie od razu zapragnąłem nasmarować Boa, co mi już w kieszeni mocno zgrzytał i nieco przedobrzyłem... Ufajdałem pół noża, ta cholera dobrze penetruje i przylega
Wytarłem co ściekało i klikam... Pierwszy raz ok, normalnie wszystko. Ale za drugim... Nie mogłem odblokować liner locka! Militeć dostał się na klinge w miejscu blokowania i sprawił, że blacha blokady wchodziła i klinowała się znacznie dalej niż zwykle, zamiest na początku, to za połową grubości klingi!
I nie dawąło się tego ruszyć nawet dwoma kciukami, paznokciem, monolit... Dopiero drugim nożem [I kto mi powie że nie ma po co nosic foldera i fixed na codzien :) ]
Po starannym wytarciu - jest dobrze ale blokada nadal blokuje się znacznie mocniej niż przed zdarzeniem. Klei się lepiej niż tytan....
Mieliście kiedy takie doświadczenia??
Pozdrawiam
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to przecież już oczyściłem....
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Miałem dokładnie to samo, i to dokładnie z takim samym nożem (jak najbardziej -szybkim jak wąż- BOA).
Też już wróciło do normy, ale to było bardzo ciekawe doświadczenie. Jak otwierałem z flippera lub z pomocą nadgarstka to liners wskakiwał faktycznie zdecydowanie dalej niż standardowo. Odblokowywałem go ciągnąc jednocześnie klingę w stronę przeciwną od ostrza.
Inaczej (tak jak napisałeś) ni cholery nie szło go ręcznie odblokować 8O
Wydaje mi się, że żadnego paprocha nie miałem.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
my girl & "Noże" S. Mitin
- Ponad rok temu
-
ewolucja moich EDC...
- Ponad rok temu
-
tak sobie czytam ostatnio nasze dyskusje...
- Ponad rok temu
-
Mini test szlifu chisel w Emerson Raven
- Ponad rok temu
-
Becker Combat/Utility BK-7-opinie
- Ponad rok temu
-
tani kamień do ostrzenia
- Ponad rok temu
-
LinerLock - stal vs tytan