Zapraszm chętnych do współpracy
Napisano Ponad rok temu
należe do grupy najstarszych praktyków wingchun i jego pochodnych w Polsce.Jak sądzę, w tej dziedzinie osiągnąłem już dosyć dużo - choć pozostała mi jedynie realizacja największego przdsięwzięcia jakim będzie:
GALA POLSKICH SZKÓŁ
(wingtsun,vingtsun,wingchun, wengchun,vinhxuan,yongchun oraz innych)
Zatem, zapraszam liderów w/w szkół oraz osoby induwidualne, uczestników dyskusji na łamych forum budo.net do wspóldziałania na rzecz organizacji ogólnopolskiego pokazu-prezentacji tychże szkół.(Służe także pomocą w innych aspektach z tej dziedziny).Wszelkie uwagi,propozycje, pomysły proszę kierować na adres:vietchun@poczta.fm
z wyrazami szcunku - JÓZEF SZARGUT
ps.
Chęć udziału w pokazie zapowiedziały polskie ośrodki zaprzyjaźnione z moją szkołą jak i szkoły z CZECH,ROSJI,UKRAINY.Zapraszm na str. mojej szkoły ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
Napisano Ponad rok temu
Widac na twym przykladzie ze tonacy brzytwy sie chwyta ale zycze powodzenia bowiem los yong chun w polsce nie jest mi obojetny.
Ale kto zechce odpowiedziec na twoj apel.Kto? Od Tinga nikt sie nie odezwie od Cheunga nie ma chyba nawet za bardzo kto ,Szymankiewicz tez bedzie mial to w nosie tak wiec cienko to widze .A rosjanie przyjada pochandluja i wroca do siebie.Przyjemnej zabawy!
Napisano Ponad rok temu
a po ile bilety ?GALA POLSKICH SZKÓŁ (wingtsun,vingtsun,wingchun, wengchun,vinhxuan,yongchun oraz innych)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
DARKU- jak znam J.SZ. - wstęp będzie wolny,tak wiec bilet masz darmowy.
Ale też będziesz miał okazję oddać wszystkim forsę za legitki hoffmanowskie i mnie też.Zatem czkamy na was-bowiem los polskiego yongchun nie jest wam obojętny.SZYMANKIEWICZ-zły,SZARGUT-zły,SZUSZKIEWICZ-zły! Więc kto? Może wy? Moja propozycja- załużcie "za dużą wodą" kólko wzajemnej adoracji.No cóż chłopaki...dalsza negacja,słowna destrukcja,kolejny temat,dalsze obelgi.
Nie "wpieprzajcie" sie -dajcie coś robić po naszemy!!!!
Napisano Ponad rok temu
witamy na forum, nie kojarze Twojej osoby ale dziekujemy ze sie wypowiadasz jakze z innej, pieknej stronyCześć.Na tych łączach jestem nowy,choć od dawna śledzę to forum
O przepraszam, kasaja tutaj wszyscy i tego sie juz nie zmieni. Ziutek tez jest Wolem i rowniez zapomnial jakim Cielakiem byl. Jest wiele nie wyjasnionych kwestii miedzy nami, stad te dyskusje. Ziutek boi sie o tym mowic publicznie wiec sam zaczal rozpowiadac rozne plotki. Ty zapewne tez sluchales tylko jego wersji, wiec mniemam, ze masz slabe pojecie na temat ukladow panujacych w Kozlu. Na moje szczescie udalo mi sie zakonczyc wspolprace w odpowiednim momencie i za to mnie Ziutek karze? C'mon...Współnie "jedliście" jego wingchun.Teraz go kąsacie. Zapomniał wół, jak cielęciem był!!
To jest twoje zdanie, kolego. Ziutek nie raz "rzucal rekawica" nie tylko w twarz ale i w plecy. Kwitowalem to spokojem. Czekalem wiele lat by miec mozliwosc wyjasnienia z nim roznych smiesznych kwestii lecz on zamiast sam podjac rozmowy wykretnie zaslania sie uczniami i lizusami. Czyli cos tu z kims jest nie takAle 'zakapiory" nigdy nie podejmą "rękawicy" rzuconą przez niego
ooo, skoro tak, to moze sie znajdzie jakies dobre miejsce na moja reklame na tej Gali? chetnie zasponsoruje imprezeDARKU- jak znam J.SZ. - wstęp będzie wolny,tak wiec bilet masz darmowy
juz nie raz wyjasnialem na tym forum kwestie tych nieszczesnych legitymacji - niestety nie dociera do tych pustych glow i nadal powielaja nie sprawdzone plotki. No coz, glupota wszem i wobec nie zna granic ; nadal wychodzi z Kozlabędziesz miał okazję oddać wszystkim forsę za legitki
wlasnie my od tego uciekamy sie jak najdalej, bo ten zwyczaj tylko w Polsce jest praktykowany. Reka reke myje, korupcja, lizusostwo i kretactwoMoja propozycja- załużcie "za dużą wodą" kólko wzajemnej adoracji
Shadyy, jesli ma ci to ulzyc - Ksiaga Skarg i Wnioskow czeka. Przestan slepo bronic czegos czego nie znasz. Obudz sieNo cóż chłopaki...dalsza negacja,słowna destrukcja,kolejny temat,dalsze obelgi
a robcie, kto Wam broni?Nie "wpieprzajcie" sie - dajcie coś robić po naszemy!!!!
Napisano Ponad rok temu
Tak, Ziutek jako jedyny prowadzi seminaria na europejskim poziomie i jako nieliczny potrafi wlasciwie intrepretowac zawile sciezki yong chun; czlowieku kladziez mnie tym na lopatki. Skontaktuj sie z jakimkolwiek nauczycielem yong chun w europie z jakim Ziutek probowal sie bratac i niech wystawi opinie o jego poziomie. Byl Hoffmann, byl tez Blech i kilku innych. Napisz do nich, zobaczysz co ci odpowiedza czy moze mam to zrobic osobiscie i wrzucic to na forum.
Wiec jesli dalej upierasz sie przy poziomie Ziutka to radze przebadaj sie, bo ktos Ci zrobil zdrowe pranie mozgu.
I jeszcze jedno - nie nazywaj mnie zakapiorem bo daleko mi do niego, kazda rekawice podniose jesli bedzie w slusznej sprawie.
Zycze milej nocy!
Napisano Ponad rok temu
tak, to byly piekne lata, szkoda tylko, ze poszly na marne i w zapomnienie. Napisalem kiedys o tych latach w Kronice Klubu, ktora kopie otrzymal rowniez J.Sz. Do tej pory nie dostalem odpowiedzi. Za to otrzymalem mase roznych chorych plotek i listow na moj temat. Malo tego, piszac artykuly na lamach prasy o MA, Ziutek jako moj dawny kolega zaczal pisac sprostowania - nie wiadomo w jakim celu. Pisal listy oczerniajace moja osobe. Do tej pory nie wiem za co?Kiedyś jak i Vingdragon (Darek Różański) przed laty zjeżdzaliście do p.Szarguta po nauki do Koźla-tak samo jak i ja.Kiedyś wszyscy się uczyli u niego -on też.Wszyscy mieliśmy gorące głowy,ostre wypowiedzi,różne zdania-on też
czyli wynika z tego iz Ziutek uczyl sie od moich uczniow by teraz byc expertem Yong Chun? ho, ho... od ludzi szukajacych wiedzy u mnie. Pamietam, przyjezdzali do mnie swego czasu, jak to Ziutek okreslal "szpiedzy", by nauczyc sie czegos nowego.Ziutek dosyć dogłębnie poznał (jako jeden z nielicznych) system i potrafi zinterpretoweć i przedstawić materiał, gdyż na seminariach u niego są byli uczniowie Vingdragona jak i inni z Czech ,Ukrainy,Rosji,
wydaje mi sie ze lepiej jest powiedziec i wyjasnic do konca pewne sprawy by na przyszlosc miec spokoj niz "tymczasowo" chowac topor by po dwoch tygodniach go odkopac, nieprawda?Tak więc moze teraz w czasie IGRZYSK OLIMPIJSKICH wy młodsi może i lepsi "schowacie urazy" i włączycie się do współdziałania.
No coz, taka juz natura Jozka. Probowalismy mu wyjasnic ale jego duma i upor nie dopuszcza takich mysli. Trzeba mu wybaczyc.jednak facet nie potrafil stanac na wysokosci zadania
Napisano Ponad rok temu
Podobno mamy się trzymać meritum, więc jak sprawa dotyczy propozycji prezentacji szkół, to chyba na ten pobluzgajmy, bez wątków pobocznych.
Napisano Ponad rok temu
serio? a ja myslalem ze to dosc powazane postaci.
a wracajac do meritum: jest jakis ramowy program tej Galii? lista osrodkow ktore juz zglosily sie do udzialu?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mogę odpowiadać za czyjeś słowa.Na tym forum proszę moich kolegów ,znajomych ,uczniów,seminarzystów i przyjaciół aby w sprawie "gpw+Ving Dragon+ Ziutek" nie wypowiadali się.Sam zadbam o swoje interesy.Jednak Wy -nadal- obrażacie mnie.I tu mam propozycję ;
poprawmy stosunki miedzy sobą ,o ile to możliwe.Robię pierwszy krok.
Jak ktoś tam pisał:Wy macie swój ,ja mam swój wingchun.Robimy różne rzecze.Jednak wszystkim nam zależy na rozwoju polskiego wingchun.Spożytkujmy siły w tym kierunku - dla dobra nas wszystkich.
Do reszty forumniarzy: program Gali -otwarty,lista ośrodków -otwarta.
Z wyrazami szcunku !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w polsce.
Napisano Ponad rok temu
"zwyciężają Ci, którzy wiedzą,kiedy walczyć, a kiedy nie".A co kontaktów-pofatyguj się e-mail znaidziesz gdzieś na forum.----------------------------
Napisano Ponad rok temu
owszem musze, nie wszystko zostalo do konca wyjasnione i prosze nie wykrecaj sie od tego.VingDragonie, z przeszłości to nic nie musiszmi wyjaśniać.
nie wierze, bo od pewnych spraw nie da sie uciec ot tak sobie. one ciagna sie jak rzep za psim ogonemTamte sprawy,przybrudzone i złe własnie wczoraj wrzuciłem do kosza.Żyję terażnieszościa dlaprzyszłości,
o nie, znowu filozofia, hehehe .... ja mam cos lepszego: "zwyciezaja Ci, ktorzy wiedza jak walczyc""zwyciężają Ci, którzy wiedzą, kiedy walczyć, a kiedy nie"
badz pewny, odezwe sie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja nie robie tego dla Ciebie lecz dla siebie, dla swietego spokoju na przyszloscDla mnietego robić nie musisz!
podaj panie cegle... podajBuduj z nami a nie demoluj, to lepsze!!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szkoły Kung-Fu/Wushu w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
clip yiquan
- Ponad rok temu
-
Tragiczna sytuacja sztuk walki
- Ponad rok temu
-
dziwologi w kung fu na przykladzie uderzen w klatke...
- Ponad rok temu
-
O taijiquan (Tai Chi)
- Ponad rok temu
-
I co ja mam zrobić?! :-(
- Ponad rok temu
-
Pszczyńskie style !!!
- Ponad rok temu
-
Trening kung-fu bez mistrza...
- Ponad rok temu
-
Kung fu w Warszawie (proszę nie krzyczeć ;))
- Ponad rok temu
-
Zwiazek
- Ponad rok temu