Rzeźbienie bez.... diety ?
Napisano Ponad rok temu
Niemoge idealnej diety zrobić z dwóch powodów:
-Brak kasy
-Rodzina sie obrazi jak powiem ,że neichce na obiad tego co mi dają
"Dobrą" diete dopiero będe trzymał jak bede pełnoletni, z pracą ale nie o tym chcialem pisać.
Można w miare skutecznie spalać tłuszcz i rzeźbić mięsnie na samym zdrowym odżywianiu, oczywiście mniej niż teraz jem + jakiś spalacz ? Pytam z ciekawości bo przedemną jeszcze rok masowania ale wkońcu będe chciał si wyrzeźbić.
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Pytam z ciekawości bo przedemną jeszcze rok masowania ale wkońcu będe chciał si wyrzeźbić.
Myśle,że będzie co rzeźbić.Pakuje 1,3roku zaczynałem TOTALNIE bez żadnej wiedzy więc to nie było pakowanie tylko machanie na oślep bez żadnej diety żadnego dobrego odzywiania - nic.A udalo mi sie od tego czasu 18kg przytyć, BF poniżej 10%
P.S eX fajna sygna Xd
Napisano Ponad rok temu
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
9.00 - płatki kukurydziane z mlekiem ( średnie ilości, to zawsze mam w domu)
12.00 - 2 większe kromki chleba z wędliną ( to także zawsze mam w domu)
15.00 - obiad(tutaj to co będzie ugotowane, ale przeważnie jest to jakieś mięso, ziemniaki, surówka, tak więc jem to w skondensowanych ilościach)
18.00 - 30g białka serwatki
puki co mi wystarcza. Widzę fajne postępy, myślę, że jest ok. Mam tylko drobne pytania ( sorry bover ze się wcinam, ale przynajmniej temat będzie zauważony )
-biegam 4 x w tygodniu (20-25min) - pytanie, biegam szybkim tempem, czy to wystarczy żeby mięśnie nóg chociaż trochę się wyrobiły ? I czy lepiej biegać rano czy wieczorem ? Bo rano to niby metabolizm poprawiony na cały dzień, lepsze trawienie itd, ale z rana biega mi się 2 razy ciężej. Tak więc jak to jest ?
Napisano Ponad rok temu
Na noc nic niejesz ? Nawet z 100 gram jakiegos twarozku ? Ostatni posiłek troche wczesnie
Napisano Ponad rok temu
-poniedziałek - siłka - klata, tric (tryb rzeźbiący of course)
-wtorek - brzuch (20-25min) + aeroby ( biegi)
-środa - biceps - plecy
-czwartek - brzuch + biegi
-piątek - ---||-----
-sobota - barki + kaptur
-niedziela - brzuch + biegi
Zainwestuje chyba w te batony 'Lu go' czy jakoś tak, w każdym razie są z witaminami i dostarczają energii poprzez jakieś węglowodany a tych w diecie nie mam prawie wcale. Nie mniej jednak na razie sobie radzę. Wakacje mam właściwie wycięte w tym roku, ponieważ wyznaczyłem sobie cel wyrzeźbienia się i po wakacjach (od listopada) jadę ostro z masą (będę miał fundusze). CO do ostatniego posiłku. No czasem jest mi ciężko o tej 21.00 powiedzieć sobie ''nie jesz już dzisiaj nic'' ale wówczas włączam jakiś film typu ''Never back down'' i mnie motywuje.
Napisano Ponad rok temu
hm... to może dzień zacznij od
1 opcja:
jajeczniczka z 4 jajek z pietruszką i drobno pokrojonymi pomidorkami plus pieprz, sól dla smaku
kefirek na popitkę
2 opcja:
Owsianka ( ziarna owsu itp. gotowane przez 10 - 12 min z dodatkiem mleka - najlepiej odchudzonego - jeśli chcemy by posiłek był bardziej kaloryczny z tłustym mleczkiem - lub wody dla uzyskania lepkiej konsystencji ) Oprócz owsu mogą też być Otręby pszenne, żytnie prażone lub nieprażone, orkiszowe - mieszanka lub jakie kto lubi. Nie zaszkodzi jak będzie to też mieszanka typu Fit gotowa - kupna.
Jeżeli jesteś amatorem owsianki, możesz zróżnicować swój posiłek poprzez dodanie kilku posiekanych orzeszków (ile chceszzz sztuk), rodzynek albo migdałów.
Zboża typu owies mają niski indeks glikemiczny, który sprawia, że pożywienie jest stopniowo wchłaniane i trawione przez organizm.
Także miseczka popularnej owsianki dostarczy Ci energii i pozwoli pozostać sytym aż do drugiego śniadania.
3 opcja:
Twarożek z oliwką lub miodem zmieszany dokładnie i do tego dwa - cztery tosty z PIECZYWA ZIARNISTEGO posmarowane masełkiem i przykryte pomidorkiem
4 opcja:
Kefir w miseczce na zupkę a do niego - wrzuć co najbardziej lubisz - od bakalii zaczynając a kończąc na płatkach kukurydzianych
5 opcja:
Tosty maczane w jajku - białko plus żółtko + przyprawy najróżniejsze. Maczasz chlebek razowy w jajku i na patelnie. Czekasz aż jajko się zetnie i przewracasz na drugą stronę.I tak z każdym tościkiem. Jak już tościki gotowe - możesz je pokroić.
Do tostów skomponuj sobie odżywczy twarożek z oliwką albo jakąś wcześniej zrobioną sałatkę i pokrojone tosty posyp na wierzch dania.I GOTOWE!
Napisano Ponad rok temu