Skuteczność na ulicy
Napisano Ponad rok temu
A powyżej stwierdziłem że warto mieć i takie przygotowanie...zauważyłem to kiedyś sam po sobie ponieważ wywodzę się z karate i JKD.....a o zachowaniu w ewentualnym parterze miałem żadne.....i twierdzę że to błąd
Napisano Ponad rok temu
Jak chcesz kleby dymu... podpal chate i siedz w niej. Gwarantuje, ze znikniesz. Gwiazdkami tez mozesz rzucac.
To jednak ucza znikac w dymie a jak pojawi sie strazak (np Ten Kevin Ani-costam - ten z TV) to GO GWIAZDKA...
Niesciemniaj ze was tam tego nie ucza! Przeciez widzialem nie raz w filmie wiec pewnie masz zakaz mowienia o tym :twisted: !
Ninja to ninja! Gwiazdka musi byc
Napisano Ponad rok temu
Tak, scenariusz w którym na treningu "nowy" dostanie łomot od brązowego paska, a na ulicy sytuacja się odwróci jest bardzo prawdopodobna
bo:
1) AUTORYTET na treningu nowy podejdzie z nastawieniem, że jest gorszy
2) ZASADY, bo nowy nie przypie*doli temu drugiemu z bani
3) DOŚWIADCZENIE - ulica to nie mata - nowy mógł bić się na ulicy dziesiątki razy, a brązowy pasek nie. I w przypadku konfrontacji, kiedy zostanie nagle "wyrwany do odpowiedzi" może po prostu pęknąć.
Tak ale ten "nowicjusz" równie dobrze w tą banie może oberwać, w końcu karateka nie będzie stał jak "czubek" i czekał aż ten łaskaw mu z niej wyrżnie, w przykładzie miałem na myśli dwóch gości, którzy nie mają większego oklepania na ulicy, bo z tkzw. ulicznym "zabijakom" to byłby duży problem i tu się zgodzę że sytuacja by się łatwo mogła odwrócić, ale to jest już akurat gdybanie.
Napisano Ponad rok temu
osobiście mam nadzieje że uda mi sie od października na uczelni załapać na judo (na BJJ po prostu mnie nie stać kasa
Tak, ja również z tej racji iż jestem na razie bidnym studenciną mam ten problem, podobnie jak i wielu moich kolegów..... szkoda że bjj, vale tudo to na dzień dzisiejszy sport dla Vipów i Biznesmeanów, wiem troche przerysowałem ale to z tego powodu iż uważam ze ceny w niektórych sekcjach są poprostu wyje....ne w kosmos ;
Napisano Ponad rok temu
Tylko który VIP albo biznemsmen będzie chciał się kotłować po macie. 8Oszkoda że bjj, vale tudo to na dzień dzisiejszy sport dla Vipów i Biznesmeanów, wiem troche przerysowałem ale to z tego powodu iż uważam ze ceny w niektórych sekcjach są poprostu wyje....ne w kosmos ;
Można przyjemniej spędzać czas.
A nawalanka to raczej nie sport elit.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z ochroniarzami czy bez umiejętność walki jest niepotrzebna. Trenować dla właśnej radochy lub sprawności fizycznej można - popieram. Ale po to, żeby się potem z kimś bić? Nie ma takiej konieczności. Sam udział w bójce to już porażka. :wink:Po cholerę im treningi, jak ochroniarzy mają
Dlatego najlepsze są sztuki walki ogólnorozwojowe i mozliwie małourazowe.
Napisano Ponad rok temu
Dałem się sprowokować... a co tam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie... czlowiek, ktory uwaza, ze jedna sztuka/system/itd na ulicy nie wystarczy. Na ulicy trzeba byc wszechstronnym. Umiec kopac, uderzac.. trzymac dystans. W razie czego umiejetnie wykorzystac to co nosimy w kieszeniach
Rayz-Do nie wystarczy? Ile rayz juz wystarczyl! Wystarczy! Zawsze i wszedzi !!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na ulice czasami nawet krav maga nie pomaga gdy jest wiecej niz 1 przeciwnik. Wiec watpie czy rayz-do pomoze....
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - zapoznaj sie z Rayz-do, zmienisz zdanie !!
Napisano Ponad rok temu
Kpina..... cale to rayz-do to dla mnie ma sie tak na ulice jak kubus puchatek do turnieju k-1Zła jego jakość jest spowodowana olbrzymią mocą, w której władaniu jest Wielki Mistrz. Widać jednak delikatny zarys jego twarzy oraz otaczającą go aurę.
Napisano Ponad rok temu
Kpina..... cale to rayz-do to dla mnie ma sie tak na ulice jak kubus puchatek do turnieju k-1
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Napisano Ponad rok temu
wywolalo to u mnie fale spazmatycznego smeichu ! :peace:Kpina..... cale to rayz-do to dla mnie ma sie tak na ulice jak kubus puchatek do turnieju k-1Zła jego jakość jest spowodowana olbrzymią mocą, w której władaniu jest Wielki Mistrz. Widać jednak delikatny zarys jego twarzy oraz otaczającą go aurę.
Napisano Ponad rok temu
Serce mnie boli, ale to powiem. Padłeś ofiarą wkręcenia. Ci panowie, ze tak powiem, robia sobie z Ciebie jajaKpina..... cale to rayz-do to dla mnie ma sie tak na ulice jak kubus puchatek do turnieju k-1Zła jego jakość jest spowodowana olbrzymią mocą, w której władaniu jest Wielki Mistrz. Widać jednak delikatny zarys jego twarzy oraz otaczającą go aurę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak sobie poradzić w pociągu ?
- Ponad rok temu
-
moj portfel
- Ponad rok temu
-
czy dziewczyny lubią się bić?
- Ponad rok temu
-
Jak odróżnić leszcza od zawodowego zabijaki ?
- Ponad rok temu
-
???
- Ponad rok temu
-
Czuć sie bezpiecznym
- Ponad rok temu
-
Ego Ulicznego Wojownika
- Ponad rok temu
-
Z serii "alkohol twoj wrog, wiec lej go ile wlezie"