drążek do podciągania- porady-gdzie kupić jak i ile ćwiczyć
Napisano Ponad rok temu
1.Ile kosztuje dobry drążek do podciągania ?
2. Gdzie można taki kupić?
3.Jakieś porady odnośnie ćwiczeń na drążku typu "co robić a czego nie"
Za jakiekolwiek odp. z góry dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
hmmm ...3.Jakieś porady odnośnie ćwiczeń na drążku typu "co robić a czego nie"
co robić ? Chwytac i ciągnąc
czego nie robić ? Nie puszczać
Sorry wiem że to mało konstruktywne było , ale sie nie mogłem powstrzymać
A tak bardziej poważnie to mogę powiedzieć tyle
- podciągnięia z nachwytem są dobre na plecy i barki
- podciągnięcia z podchwytem - bardziej na biceps
- kupić można pewnie w każdym sklepie sportowym , a kosztuje pewnie nie za wiele
Napisano Ponad rok temu
Zmierz ile ma twoja futryna, rozmiary to 60,70,80cm oile dobrze pamietam ....
Co cwiczen Grayone napisal
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam drewniane futryny, raczej nic się z nimi nie dzieje.
Raz mnie zawiódł: złapałem go i pochyliłem się do przodu (nogi miałem na ziemi), a on póścił i runąłem twarzą w posadzkę 8O . Drążek uderzył kilka centymetrów od lustra 8O , miałem fuksa. Od tego czasu często kontroluję śruby, które kontrują skręcanie się drążka i zawsze staram się wisieć tak, by ew. bezpiecznie spaść.
Acha, i NIGDY NIE WBIEGAJCIE Z ROZPĘDEM NA DRĄŻEK, ZEBY SIĘ POBUJAĆ. Moze i fajna zabawa w Tarzana, ale może się skończyć bardzo nieciekawie.
PZDR.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a czego nie robic. nie robic do prostych rak, bo wtedy niszczy sie stawy. a przynajmniej u mnie tak jest. moge spokojnie sobie robic, ale jak prostuje to trzela i i naciaga i jest zle..
Napisano Ponad rok temu
A odnośnie bujania Ja waże 96 kg i spokojnie się bujam. Śruby dokręciłem kluczem hydraulicznym na maksa (ale ja mam stalowe futryny).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak propos futryn. Sytuacja wygląda tak:
Mój pokój i pokój siostry są efektem przedzielenia jednego dużego pokoju na 2 pokoje i korytarz miezy nimi. Cała kontrukcja zostałą podwyższona dla wyrównania wyoskości z szerokością pokoji. Tak więc wszystko to jest z drewna. W futrynie nie moge załozyć drążka bo to jest inny układ drzwi niż zazwyczaj... Tak więc jedyne miejsce gdzie ten drążek może być jest w korytarzu między naszymi pokojami(ok. 120 cm) i w łazience(ale tuchba go lepiej nie wieszać). Eh...Trudna sprawa, nie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przy dokrecaniu mam coraz wieksz futrynke...
PZdr
Napisano Ponad rok temu
dzis obejrzalem taki filmik - nazywal sie Thug Workout - Fitness From The Streets - tam wlasnie czarni "gangsta" kolesie robili cwiczenia z uzyciem wlasnego ciala - z 80% to rozne wersje podciagania nachwytem, podchwytem czy mieszanym (trzymanie drazka jak sztangi przy martwym ciagu) - reszte stanowily pompki, pompki na poreczach i brzuszki "w zwisie" ze tak powiem...
Robili to wszystko na placach zabaw czy plazowych urzadzeniach - niezle kafarki... pare fajnych patantow pokazywali - tak ze naprawde warto wlaczyc drazek, bo to dobra rzecz - jesli oni ta mase i sile zrobili w ten sposob (nie powiedzieli) to ja nie mam wiecej pytan...
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
dajcie znac jak postepy w sciaganiu i jak sie Wam ten film podoba
pozd
WiRAHA
Napisano Ponad rok temu
jesli oni ta mase i sile zrobili w ten sposob (nie powiedzieli) to ja nie mam wiecej pytan...
Nie ma bata. Fakt że ładnie im te podciągnięcia wychodzą, ale żeby mieć taaaaką masę i rzeźbę jednocześnie to trzeba regularnie i ostro ćwiczyć na siłowni + pakować siebie dużo odżywek a może coś jeszcze.
Sam filmik jest wg mnie do dupy, brak jakiejkolwiek metodyki, najwyżej można popatrzeć jak to chłopakom wychodzi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dodatkowa pieta???
- Ponad rok temu
-
Dylemat
- Ponad rok temu
-
kontuzja pachwiny
- Ponad rok temu