czy dziewczyny lubią się bić?
Napisano Ponad rok temu
nie bardzo chciały walczyć nawet podczas sparringów. Do tego stopnia, że się skarżyły jak mocniej uderzyłam. Moim zdaniem to właśnie jest przyczyna że Polki nie walczą np. w muay thai gdzie nie ma litości. A może się mylę?
Napisano Ponad rok temu
pozdro600
Napisano Ponad rok temu
Osobiście nie lubie robić tego czego nie za dobrze umiem; niestety trzeba się wtedy trochę pozmuszać żeby sie nauczyć. Myślę ze to brak wiary w umiejętności "bicia się", za mało treningów - dziewczyny dużo mniej leją się z kumplami na podworkach, stąd zanik odruchu żeby startować "z łapami" do innych, chociażby dla żartu. Za tym idzie zanik odruchów obronnych i następnie zanik pozytywnej samooceny w tej dziedzinie, jako że rzeczy nieużywane zanikają.Czy dziewczyny lubią się bić? Ja lubię. Ale w klubie do którego chodziłam
nie bardzo chciały walczyć nawet podczas sparringów. Do tego stopnia, że się skarżyły jak mocniej uderzyłam. Moim zdaniem to właśnie jest przyczyna że Polki nie walczą np. w muay thai gdzie nie ma litości. A może się mylę?
Zasłanianie się delikatnością i obawą przez mocniejszym uderzeniem, to już jest imho sprawa wtórna, nie wiem jak u innych...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moze to kwestia dostepnosci. nie wiem ile jest sekcji vale tudo badz muay thai w polsce, ale zapewne inne style sa bardziej rozpowszechnione w kraju i sila rzeczy wiecej kobiet trenuje tam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poza tym rozróżniałambym bicie się i walkę... bijatyka to chaos.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiekszość dziewczyn po prostu ma opory przed uderzeniem kogoś ,bo boją się konsekwencji.
no, a moglyby zabic
:wink:
Napisano Ponad rok temu
I bardzo dobrze. Ciekawe kogo kręci kobieta, która sobie utwardza golenie?Moim zdaniem to właśnie jest przyczyna że Polki nie walczą np. w muay thai gdzie nie ma litości.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
heheh ja to lubie sie bic i to kazdego spiore jak by nie patzrzec
no nieeee to akurat nie ja tego posta napisalam... ale juz wiem kto to zrobil... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Za to moja znajoma skinhead girl uwielbia nie tyle walkę co bicie się uliczne :twisted: Trzeba jej przyznać jedno - jest odważna, ale i nieźle pogrzana %-)
Napisano Ponad rok temu
Ja lubię się bić tyle że... nie za bardzo umiem :roll: więc zanim sie nie nauczę (od września zaczynam edukację kravmagową) - raczej nie będę startować do miśków spod bloku... ale przyjdzie taki piękny dzień że... :twisted: !!!
A tak BTW - kobieta POWINNA "lubić" się bić. W ten oto przewrotny sposób chcę powiedzieć że należy pracować nad sobą aby nie mieć takich głupich zachamowań typu: ała, będzie bolało, albo ojejej, uszkodzą mi facjatkę, bo w ten sposób nastuka ci każdy gnojek od 13 roku w górę.
Pozdrawiam wszystkie fajterki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak odróżnić leszcza od zawodowego zabijaki ?
- Ponad rok temu
-
???
- Ponad rok temu
-
Czuć sie bezpiecznym
- Ponad rok temu
-
Ego Ulicznego Wojownika
- Ponad rok temu
-
Z serii "alkohol twoj wrog, wiec lej go ile wlezie"
- Ponad rok temu
-
policjant vs dwóch kretynów (video)
- Ponad rok temu
-
Na ulicy nie ma litosci
- Ponad rok temu
-
Dobrodusznosc?
- Ponad rok temu
-
WALTHER PRO SECUR
- Ponad rok temu
-
czy pałką teleskopową można sie obronic ??
- Ponad rok temu