Poruszające tematy
Napisano Ponad rok temu
modern aikido czy combat aikido
Wiara i Aikido
czyli.... skuteczność i sekciarstwo!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
blackgirl
Napisano Ponad rok temu
PARADOKS!!!!??????
Napisano Ponad rok temu
ja nie naleze do sekty ja jestem seksiarka :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Wywołałem ten temat aby zwrócić uwagę na to co interesuje większość forumowiczów i od czego jednocześnie większość się odżegnuje.
PARADOKS!!!!??????
Ten temat był wałkowany już milion razy, a kolejne wypowiedzi jak narazie nie wnoszą nic nowego. To jest zmęczenie materiału, a nie paradoks
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Albo np. temat do pracy doktorskiej z lat 50 - KTO JEST TWOIM IDOLEM POLITYCZNYM I DLACZEGO WŁAŚNIE LENIN, można przerobić na TWOJA NAJSKUTECZNIEJSZA SW I DLACZEGO WŁAŚNIE AIKIDO
Pozdro
P.S. Optymisto zastanów się naprawdę głęboko nad sensem założenia tego tematu :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A może z tych dyskusji trzeba wyciągnąć wnioski i coś zmienić w tym aikido?????
Ok, jakie zmiany proponujesz?
Napisano Ponad rok temu
Jeżyk, zmiany powinny dotyczyć tych dwóch tematów wymienionych wcześniej. Oczywiście można nic nie robić i udawać,że nie ma problemu. Tak jak to kiedyś powiedział Wałęsa: "rozbij pan termometr a nie będziesz miał temperatury".
Napisano Ponad rok temu
Jeżyk, zmiany powinny dotyczyć tych dwóch tematów wymienionych wcześniej. Oczywiście można nic nie robić i udawać,że nie ma problemu.
Rozumiem zatem, że Aikido powinno przestać być sekciarskie i zacząć być skuteczne. Dobrze, teraz powiedz mi jak tego twoim zdaniem dokonać?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Blackgirl, nie zabieraj głosu jak dorośli rozmawiają, szczególnie że masz blade pojęcie o aikido i nic sensownego do zaproponowania
O konkretach niech myślą senseiowie
Oooo, no to duzo sensownych rzeczy zaproponowales...
I czy ja kiedykolwiek twierdzilam inaczej niz,ze nie znam sie na aikido i zoltodziub jestem? Nie przypominam sobie
Napisano Ponad rok temu
O konkretach niech myślą senseiowie, jeśli chcą przetrwać na rynku. To już nie mój problem, jestem teraz tylko obserwatorem tego poletka. Mogę jednak powiedzieć, że proces dostosowywania aikido do wymogów współczesności już dawno się zaczął ( np. we Francji ). Niektórzy senseiowie zrozumieli, że to co satysfakcjonowało Japończyka z początków XX wieku, nie musi odpowiadać Europejczykowi żyjącemu współcześnie. U nas zaczyna już to pojmować Jacek Wysocki. Będąc pierwszym, zbierze największe profity!
Skoro ten proces się już zaczął, to co można więcej? Masz jakiś pomysł, żeby go zintensyfikować?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
brecha
- Ponad rok temu
-
Takie sobie pytanie
- Ponad rok temu
-
Obrazoburcza teza !!! :-O
- Ponad rok temu