Spiete barki
Napisano Ponad rok temu
Moze mniej cwiczen na barki (regularnie [przynajmniej staram sie] chodze na silownie)? Moze tez znacie jakies cwiczenia rozluzniajace?
Pozdrowki!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Musisz rozciągać plecy. Przykładowe ćwiczenia:W czasie trzymania gardy (bokserskiej) mam strasznie spiete barki. Przy trzymaniu 'pacek' momentami mam uczucie jakby plonely. Od trenera slysze caly czas "Luzniej barki!", a ja nie bardzo wiem, co zrobic. Macie jakies rady?
Moze mniej cwiczen na barki (regularnie [przynajmniej staram sie] chodze na silownie)? Moze tez znacie jakies cwiczenia rozluzniajace?
- stajesz w lekkim rozkroku, ręce złączasz i wyciągasz do góry, pochylasz się w bok i trzymasz; potem w drugą stronę
- siadasz z lewą nogą podwiniętą przed sobą, prawą zakładasz za kolano (pięta za kolanem drugiej nogi) i skręcasz się w prawo sięgając prawą ręką do tyłu; potem zmiana stron
- stajesz na prostych nogach, składasz ręce tak, że dłonie chwytają za łokcie i opuszczasz tułów w dół.
Podczas ćwiczeń musisz myśleć o rozluźnianiu mięśni, po pewnym czasie wejdzie ci to w nawyk. Jeśli nie zakłóca to przebiegu ćwiczenia, postaraj się potrząsnąć rękoma w dół, jakbyś chciał uwolnić się od napięcia i po powrocie do pozycji pamiętaj o rozluźnieniu mięśni.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Neo-Capsidern i moja kuracja :-)
- Ponad rok temu
-
kolka nerwowa
- Ponad rok temu
-
krótkie mięśnie
- Ponad rok temu
-
Rekonstrukcja ACL - porady przed operacją....
- Ponad rok temu
-
sposob na obite piszczele
- Ponad rok temu
-
Pij mleko bedziesz wielki
- Ponad rok temu
-
giga mięśnie
- Ponad rok temu
-
martial arts tricks, czy cos :)