Białko ugotowane na twardo ma więcej wartości odżywczych niż surowe.
Dokladnie.
Ja wbijam jedno jajko do ugotowanego ryzu i podpiekam to wszystko w mikrofalowce, przez 2 -3 minuty. Zawsze to dodatkowe kalorie i bialko
Napisano Ponad rok temu
Białko ugotowane na twardo ma więcej wartości odżywczych niż surowe.
Napisano Ponad rok temu
Białko ugotowane na twardo ma więcej wartości odżywczych niż surowe.
Dokladnie.
Ja wbijam jedno jajko do ugotowanego ryzu i podpiekam to wszystko w mikrofalowce, przez 2 -3 minuty. Zawsze to dodatkowe kalorie i bialko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No tak kalorie z pożywienia + kalorie z wchłoniętego tłuszczu, ale obróbka termiczna działa niekorzystnie na zawartość składników odżywczych w pożywieniu. Jeśli ktoś chce to przeoram gazety gdzieś tam jest ten artykuł.[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] można poczytać.
Co do smażenie to na pewno pokarm zwiększa ilość kcal bo smaży się przeważnie na jakimś tłuszczu
Napisano Ponad rok temu
No tak kalorie z pożywienia + kalorie z wchłoniętego tłuszczu, ale obróbka termiczna działa niekorzystnie na zawartość składników odżywczych w pożywieniu. Jeśli ktoś chce to przeoram gazety gdzieś tam jest ten artykuł.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właśnie dlatego lepiej krótko gotować, smażyć itd. z tąd jajka na miękko lepsze.Wszystko się zgadza tylko jest jedno jeszcze "ale" - ile czasu trwa ta obróbka termiczna i od tego to zależy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przypomnialo mi sie, biako z jajka po ugotowaniu jest lepiej przyswajalne niz surowe
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Deca + ... + odżywki, kiedy? |
Sterydy i Prohormony |
|
|
||
SPRAWDŹ KIEDY UMRZESZ! |
Rozmowy nie na temat |
|
|
||
Kiedy zawody w Krasniku |
ZAPASY - Styl Wolny i Klasyczny |
|
|
||
Z: Kreatyna, kiedy zacząć brać?Z tematu o ID: 12705 |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
BieganieKiedy i jak? |
Trening dla początkujących |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu