silownia dla kobiety...
Napisano Ponad rok temu
Na wakacjach nie mam treningow, wiec postanowilam pochodzic na silownie. Czy dysponujecie moze jakimis linkami albo lepiej gotowymi zestawami cwiczen (a co! wygodna jestem ) przeznaczonymi dla pan. Chodzi mi (chyba) o trening ogolnorozwojowy ze szczegolnym uwzglednieniem brzucha i nog. Nie znam sie na tym kompletnie wiec bede wdziedzna za wszelakie wskazowki. Dzieki z gory.
pozdrawiam
blackgirl
Napisano Ponad rok temu
Tam jest prawie wszystko ;-)
Napisano Ponad rok temu
A później to już tylko: "Para ud, warta ód"
Napisano Ponad rok temu
Słoniak, a czy martwy ciag nie obciaza kregoslupa za bardzo??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Słoniak, a czy martwy ciag nie obciaza kregoslupa za bardzo??
To zależy, ile podnosisz. Pamiętajmy o tym, że jest różnica pomiędzy ćwiczeniem mięśni grzbietowych stabilizujących, a obciążaniem kręgosłupa. Kręgosłup obciążamy codziennie i dlatego tak wielki nacisk powinniśmy kłaść na wzmacnianie jego stabilizatorów. Martwy ciąg z odpowiednio dobieranym ciężarem jest wysoce fizjologicznym ćwiczeniem i moim zdaniem niezastępowalnym. A ja je poza tym bardzo lubię Warto je poznać i robić poważnie, zwracając uwagę na czystość wykonania i nienaganną technikę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jest jeszcze jeden drobiazg: obserwuj się uważnie, bo większość ludzi ma pewne grupy mięśniowe podatne na szybki wzrost. U faceta to nie problem, ale większość kobiet nie życzyłaby sobie kilku dodatkowych cm w przedramieniu, czy kaptura sięgającego pod uszy... Jeśli zauważysz, ze coś za szybko Ci rośnie - zmień program.
Pozdrawiam
Art3ule
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Euro 2004!!!
- Ponad rok temu
-
chodze na silke a sila idzie w dol..
- Ponad rok temu
-
SW i silka....trening.....zakwasy....czy tak można??
- Ponad rok temu
-
Co robic aby barki byly szerzej rozstawione?
- Ponad rok temu
-
Rower
- Ponad rok temu
-
piszczele
- Ponad rok temu
-
rozstepy!!
- Ponad rok temu
-
modlitewnik :D