Rower
Napisano Ponad rok temu
Ile może kosztować rowerek,taki do codziennej jazdy(raczej droga)?Na co zwracać uwagę przy wyborze?Może znacie jakieś tanie dobre marki?
poz.
Napisano Ponad rok temu
dolanczam sie do pytania. Moj rower to juz grat, czas kupic nowy.Witam.
Ile może kosztować rowerek,taki do codziennej jazdy(raczej droga)?Na co zwracać uwagę przy wyborze?Może znacie jakieś tanie dobre marki?
poz.
Mysle raczej o bardziej uniwersalnym rowerze.
moze jakeis namairy na dobre sklepy w wawie?
Napisano Ponad rok temu
co do marki to unibike robi chyba dość tanie rowery poza tym marida kellys author odradzam gianta bo polski dystrybutor prawie nigdy nie uznaje gwarancji
myśle że za 1000zł można kupić już wmiare przyzwoity rower do jazdy po szosach jakichś szutrowych drogach i mieście dobre górale są troche droższe powiedzmy od 1600zł
w wawie słyszałem tylko o sklepie legion ale to dlatego że wielu ludzi z ich koszulkami jeździ na maratonie
jak sklep jest dobry tzn ma dużo różnych rowerów i osprzętu wysokiej jakości to nie znaczy że sprzedawca też jest dobry więc lepiej odwiedzić kilka sklepów żeby mieć porównanie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
kliknijcie sklepy i wasze miasto
Napisano Ponad rok temu
W porównaniu do np. Gianta różnica w cenie przy tej samej klasie osprzętu to conajmniej 10%, często więcej.
Napisano Ponad rok temu
moze jakeis namairy na dobre sklepy w wawie?
a czy to musi byc nowy rower? Moze istnieje rynek uzywanych rowerow? Ja swoj rower kupilem tanio od kolegi z ktorym trenuje i jestem BARDZO zadowolony. Dopiero teraz widze ze moj poprzedni rower byl powolny i marnowalem mnostwo sily, niepotrzebnie obciazajac kolana.
Jest to rower o waskich oponach, rama Reynoldsa ze stali cro-mo, przerzutka Shimano typu grip-shift.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Merida
Author
ja mam tego ostatniego model Basix SX. Bardzo dobry stosunek jakość/cena.
Acha ja zawsze bawiłem sie w górale czyli MTB. O innych typach moja wiedza jest znacznie skromniejsza :wink:
Multum wiedzy rowerowej to strona zbója ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].)podana juz przez scorpio i grupa dyskusyjna pl.rec.rowery czyli słynny "precel"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pod tymi linkami znajdziesz chyba wszystko, nie bede sie powtarzac.
Napisano Ponad rok temu
warto dac te pare zl wiecej za markowy rower niz kupic badziewie za 300 zl z marketu
Pełna zgoda. Przez dwa poprzednie sezony jeździłem na Romecie za 300-400 zł z Geanta. Teraz na szczęście mam to już za sobą. Nikomu nie polecam, ale co przeżyłem (cudem ) to moje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobry rower?
1000-1500 spokojnie sie zmieścisz. Osprzetem najlepiej SIS-a.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
WIdzisz mój stary ma scotta lat 8. Wiesz ile dał? 800zł. Przejeżdrza na nim rocznie 1500 tys.km . od nowosci ma ten sam osprzęt-SIS. To sa fakty... .Żartujesz czy mówisz poważnie? SIS to najniższa grupa osprzętu. Gorszej nie ma. Za tą kasę można bez problemu znaleźć coś na alivio które jest o niebo lepsze. Dobre treki zaczynają się od ok. 4 tys. Tak samo jak scotty. Tańszych nie opłaca się kupować chyba że ktoś nie zamierza na tym jeździć tylko szpanować naklejką na ramie. Kelly's ma słabe ramy? Jeździłeś? Ja jeżdżę codziennie. Coraz więcej zawodników wybiera tę firmę. Mistrz polski w maratonach jeździ na kelly'sie. A co cieawe wyższe modele ram dla kelly'sa, scotta i treka robione są przez tą samą firmę- kinesium.
Ja jeżdrze na SIS od lat 4, dosć dużo bo jakies 800 km. rocznie, jeszcze mi sie nic nie zespuło... . Moi koledzy maja to samo zdanie na te,mat SIS, zreszta sprzedawcy w sklepach rowerowych tez... .
Fakt numer dwa:
Kolega wydał na są rame 1400 zł. pękła mu pod siodełkiem, i zgadnij jakiej firmy była, no zgadnij... . :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dosć dużo bo jakies 800 km. rocznie
generalnie to o rower na sisach to troche sie zaczyna robić ciężko, bo tego sie już nie produkuje, chyba rzeczywiście jesteśmy skazani na alivio i inny syf.
Napisano Ponad rok temu
Mam pare ladnych kilometrow przejechanych. Jesli chodzi o osprzet to moim zdaniem jak dlugo bedzie nam sluzyl bedzie zalezec nie od tego jaki on bedzie ale jak bedziemy go urzytkowac.
Co to za filozofia rozjebac rame za 1400 pln ? znam takiego co cieszyl sie z tego ze jako pierwszy zlamal rame za 8 tysiecy i dostal nowa w ramach gwarancji producenta :roll:
Kazdy kupi sprzet za tyle na ile bedzie mia kasy.
Sa tacy co maja sprzet za 5 tysiecy a rower nie ma nawetr 1000 kilometrow zrobionych. Sa tacy co na rowerkach za 800 zloty kawal polski zjezdzili.
Napisano Ponad rok temu
Ja mam crosa 5800 /czyli koła 28/ na Altusie, rama alu i to całkiem fajny rowerek rama 20 choć teraz patrząc wolałbym troszeczkę większą 21 lub 22
Słyszałem pochlebne opinie o Kelly`s
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polecam manetki Gripshift chyba tak to sie pisze
Napisano Ponad rok temu
alivio, to straszne badziwie. Juz są lepszy Shimano (oczywiscie nie wszystkie)
SIS RULEZ!!! 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
piszczele
- Ponad rok temu
-
rozstepy!!
- Ponad rok temu
-
modlitewnik :D