Kolejny upgrade diety
Napisano Ponad rok temu
Moje zapotrzebowanie wynosi ok 4000kcal
obecna waga 79-80kg
2gr bialka na kg masy ciala - 160gr
80gr tluszczy
1. bialko (Syntrax Matrix + obecnie kreatyna Ngorge ) 120kcal - 20gr bialka
2. 75gr platkow + 25 gram orzechow + 300ml mleka (615 kcal; 20gr bialka)
3. 100gram udka z kurczaka/ryby + 100gr ryzu + warzywa + sos (np slodko-kwasny uncle bens - wiem wiem konserwanty - ale ja jestem amatorem ;p ) + 10 ml oliwy + jedno jajko (usmazone razem z ryzem w mikrofalowce) - 750kcal; 34gr bialka
4. 100gram udka z kurczaka/ryby + 100gr ryzu + warzywa + sos (np slodko-kwasny uncle bens - wiem wiem konserwanty - ale ja jestem amatorem ;p ) + 10 ml oliwy + jedno jajko (usmazone razem z ryzem w mikrofalowce) - 750kcal; 34gr bialka
5. 100gram udka z kurczaka/ryby + 100gr ryzu + warzywa + sos (np slodko-kwasny uncle bens - wiem wiem konserwanty - ale ja jestem amatorem ;p ) + 10 ml oliwy + jedno jajko (usmazone razem z ryzem w mikrofalowce) - 750kcal; 34gr bialka
6. 75gr orzechow wloskich - 500kcal; 10gr bialka
7. porcja gainera (Mutant Mass 130gr - 525 kcal; 25 gr bialka
8. kazeina przed snem - 120kcal; 20 gr bialka
Calosc: ok 4130kcal
bialko 197gr - 2,4gr na kg masy ciala
bialko pochodzenia roslinnego: ok 44 = ok 25%
bialko pochodzenia zwierzecego: ok 96 gr = ok 50%
bialko z odzywek - ok 65 gr = ok 25%
Tluszcze - 3x10 ml oliwy + 40gr z orzechow wloskich = ok 70gram - reszty z miesa/odzywek nie wliczalem - zakladam ze wychodzi min 80gr tj min 1gr na kg wagi ciala
Do tego w dzien treningowy baton proteinowy zaraz po treningu (287kcal; 18gr bialka) co daje 4400kcal w dzien treningowy.
Jesli chodzi o sniadanie to juz wyjasniam ze trenuje zawsze rano, wiec staram sie jesc lekki posilek. A jesli chodzi o kolejnosc to przewanie orzechy + gainer jem pare godzin po sniadaniu.
Been there, taken that
Jesli pomoglem to postaw mi piwo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To dieta na mase? nie widze okreslonego celu. musisz miec okreslona liczbe weglowodanow. wegle to energia, wystrzegamy sie ich tylko przed snem.
No tak, zapomnialem dodac cel. Dieta dla ektomorfika, a czy na mase? Na mase ale z umiarem, nie chce przytyc za duzo. Teraz raczej intereseuje mnie czysta tkanka miesniowa.
Been there, taken that
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o śniadanie to stawiałbym na pełnowartościowe produkty spożywcze,ale też nie przekreślam odżywki.Można ją dopić do śniadania jak najbaradziej.
Bo wlasnie najlepiej bialko to przed sniadaniem obecnie z kreatyna a potem sniadanie i na silownie. Zeby aminkwasy juz krazyly w krwi a dodatkowo w T biore jeszcze 2 tabsy BCAA przed i 2 po treningu. Kiedys bralem BCAA po sniadaniu, ale stwierdzilem ze to niepotrzebne jak biore rano porcje bialka
Been there, taken that
Napisano Ponad rok temu
W jakim odstępie jesz 1 i 2 posiłek?
okolo 20-30min
Been there, taken that
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie najważniejsza rzeczą zaraz po przebudzeniu jest dostarczenie organizmowi węglowodanów prostych aby zatrzymać nocny katabolizm i uzupełnić zapasy glikogenu,do tego białko w postaci np.twarogu a kiedy czuje że moje zapotrzebowanie na białko jest większe dopijam odżywkę.
Chyba troszke odwrotnie Białko dla zatrzymania katbolizmu i węgle proste żeby uzupełnić glikogen. Tak tylko dla jasności