WYPADEK i co dalej???????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Skuteczne - przetestowałem na sobie gdy zaczynałem przygodę z kumite.
Napisano Ponad rok temu
SAMOCHODY NIE SA DLA LUDZI..
NIE JEZDZE JUZ WIECEJ NA STOPA
:?
Napisano Ponad rok temu
ja tez miałam wypadek, który sprawił, że przez rok chodziłam z żelastwem w nodze, w tym prawie pół roku o kulach. też nie do pozazdroszczenia. jak wróciłam do treningów to miałam blokadę przed kopaniem, no bo i kończyna nie ta sama i moja psychika także. zajęło mi to ze dwa - trzy miesiące aby powrócić do pełnego toku treningów, i pracując ciężko nad sobą udało mi się osiągnąc formę lepszą jeszcze niż przed wypadkiem.
mi też lekarz powiedział, że prosto ze stołu operacyjnego mogę lecieć na stok i na salę, ale i tak wiadomo, że to nie takie łatwe. trzeba uwarzać na siebie i przede wszystkim uwierzyć, że jesteś zdolna do pokonania strachu.
no i ostro pracować - ALE z głową. :wink:
powodzenia!
Napisano Ponad rok temu
--
Washi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Twoim przypadku cwiczac karate, kregi szyjne nie sa narazone na jakies szczegolne przeciazenia. W moim jest inaczej - karate juz mnie dawno nie interesuje i raczej juz nie zainteresuje, cwicze raczej od czasu do czasu boks, ale co najgorsze nadal... bjj, gdzie jak wiadomo chwyta sie m.in. za leb. Co wiadomo czym grozi w moim przypadku. Jedyne z czego zrezygnowalem to z ostrych sparingow i treningu bez gi, gdzie jest jeszcze wieksza sklonnosc niz w gi do chwytania za glowe.
Zatem cwicz. Nic Ci nie grozi, ponad to, co grozi kazdemu innemu cwiczacemu.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I niechaj twa garda szczelną będzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
SW to także moja pasja,ale jeśli miałoby to wiązać się z poważnym ryzykiem kalectwa to bym się głeboko zastanowił.
Decyzja o porzuceniu treningów( mam nadzieję,iż w twoim przypadku tak nie będzie) nie jest łatwa i przyjemna,ale bycie sparaliżowanym to prawdziwy dramat.
SW to duża część życia,ale to nie całe życie...
Napisano Ponad rok temu
szyjne, ale lekarz mowil, ze moge wrocic do sportu. Czy jest ktos, kto moze tez mial podobny problem do mojego?? Co zrobic, zeby sie przelamac?? Przeciez ja KOCHAM KARATE, ale sie Go boje...
czytalem ze rownie efektywne treningi mozna odbywac... w swoim umysle! Tak, tak, ja tez w to nie wierzylem. Ale u ludzi przykutych do lozka, wyobrazajacych sobie bardzo dokladnie trening na silowni zauwazono przyrost masy miesniowej.
Czasem kiedy wyobrazam sobie jakis sparring, czuje wyrazny przyplyw adrenaliny. Wole trenowac na zywo niz "w myslach" ale wiem ze taka mozliwosc tez istnieje.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
szyjne, ale lekarz mowil, ze moge wrocic do sportu. Czy jest ktos, kto moze tez mial podobny problem do mojego?? Co zrobic, zeby sie przelamac?? Przeciez ja KOCHAM KARATE, ale sie Go boje...
czytalem ze rownie efektywne treningi mozna odbywac... w swoim umysle! Tak, tak, ja tez w to nie wierzylem. Ale u ludzi przykutych do lozka, wyobrazajacych sobie bardzo dokladnie trening na silowni zauwazono przyrost masy miesniowej.
Czasem kiedy wyobrazam sobie jakis sparring, czuje wyrazny przyplyw adrenaliny. Wole trenowac na zywo niz "w myslach" ale wiem ze taka mozliwosc tez istnieje.
Silvio
Też o tym czytałem jest to sposób aby na czas przerwania treningów zbytnio nie stracić formy, ale to nie daje takich rezultatów jak prawdziwy trening.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
H2O
Napisano Ponad rok temu
czytalem ze rownie efektywne treningi mozna odbywac... w swoim umysle!... Czasem kiedy wyobrazam sobie jakis sparring...
Sparingow w ten sposob sobie jeszcze nie 'cwiczylem' ale kata i interpretacje kata przed snem mi sie juz zdarzalo Polecam.
--
Washi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla odwaznej Modzewki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
sprawy "duchowe"
- Ponad rok temu
-
WIELKI POKAZY OYAMA KARATE W MANGHA KRAKOW
- Ponad rok temu
-
Międzynarodowe Mistrzostwa IKKA Kyokushin Karate Poznań
- Ponad rok temu
-
uaktualnienie strony europejskiej
- Ponad rok temu
-
Popularnosc Goju ryu
- Ponad rok temu
-
Naj naj naj
- Ponad rok temu
-
Sklep w katowicach
- Ponad rok temu
-
Pochylanie się przy technikach ręcznych??
- Ponad rok temu
-
Najcięższy przebyty przez was trening...
- Ponad rok temu
-
Przypowieści...
- Ponad rok temu